2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 5

• 32 789
  • 417
  •   2
Отговори
# 360
Не знам доколко може да се разчита на коя ще попаднете, защото то има и текучество. Нашата по немски май е на основен договор в друго училище, във 2АЕГ идва допълнително, нещо подобно спомена на родителска.
Вие най-добре ще си прецените с детето, то и много зависи как ще си допадне самото то с учителката, но може би е по-добре все пак да избирате език, който й се учи.
П.С. На моето му трябваха 2 години да започне да свиква с Маздражка Grinning, а тя е много добър преподавател. Още го мята на черешата от време на време в час Grinning, но той вече не го приема толкова лично.
То е ясно, че вторият чужд език не се научава, но пък и съвсем да е проформа не е ОК. Нашето иска да си продължи испанския, че е учило преди нещо, ама ако по немски е по-добра ситуацията - примерно двама от трима преподаватели по немски стават, по-добре да пише паралелките с немски на първо място, знам ли?

# 361
  • София
По испански има и една страхотна учителка  - г-жа Маргарита Петрова. Но ги поема в 11.клас, профил, но основата не е много добра и тя няма какво да направи. Ако се престрашите като родители и отидете до директорката  - ще ви изслуша и ще вземе мнението ви под внимание. Когато сме много - тогава ще има резултат.
Учителката по Биология май е от тази година и за мен лично е....неподходяща. Честно казано, беше ме "шубе" да отида при директорката за такива неща, свързани с недоразумения с учители - след срещата ми с нея и последващия резултат, категорично смятам, че ако някога пак има нещо подобно - изобщо няма да чакам и ше я потърся, дори не ме накара да отида в определението приемни дни и часове, а се срещнахме още на следващия ден Hug

# 362
Директорката никога не се е появявала на родителските срещи, а за мероприятия в училището от тази тема разбирам. Ако за всеки учител, който не е подходящ за претендиращо за елитно училище ходим при нея, ще трябва половината да ги подмени. А качествени учители не се намират лесно.

# 363
  • при моите любими
Бе, как да не знаеш коя е младата, като ни преподава? Joy Не става, уви. А Костадинова по биология е уникална във всяко едно отношение.
Господина по испански - по-добре нищо да не казвам, че ако започна, няма да мога да спра. Rolling Eyes Но въпреки наличието на къси клечки тук-там /по отношение на които наистина трябва да се вземат мерки/ училището си е супер и е точното училище за моето дете.
Хихи, аз от набора нямам почти никаква обратна връзка за преподавателите, имам само от голямата и затова коментирам предимно нейните учители.

# 364
Препоръчвам школа Хипатия. Идната година Нели Хинова, която е учител във 2 АЕГ ще води курса за 12. клас.

https://www.facebook.com/share/1JPt59QNFw/

Благодаря, ще разгледам. Предполагам имат и сайт.

# 365
  • София
Аз не знам училище, в което директорът да се появява на родителските срещи, включително частните. Но не във всяко училище директорът е диалогичен и приема бързо. За мероприятията в училище, които ни касаят като родители - екскурзията в Лондон, ски училище, благотворителни кампании - ни уведомяват винаги. За мероприятия, които касаят само учениците, се уведомяват те.

# 366
  • София
Директорката никога не се е появявала на родителските срещи, а за мероприятия в училището от тази тема разбирам. Ако за всеки учител, който не е подходящ за претендиращо за елитно училище ходим при нея, ще трябва половината да ги подмени. А качествени учители не се намират лесно.

За подмяна на учители аз лично не съм си и помисляла - това си е работа на ръководството. Но имам претенции за смяна на подхода и организацията на учебния процес. За мероприятията в училище научавам от дъщеря си - нямам идея тя откъде разбира за тях, момчетата ми проявяват интерес само към спортните такива и съответно си научаваха за тях.

Тъй като предстои избор на училище за много кандидат-гимназисти - казвам си мнението. Има "къси" клечки, но на фона на цялостната картинка лично аз ги преглъщам и продължавам да смятам, че това е точното училище и за трите ми деца, като баткото завърши тази година.

чудовище, Маздарашка мята на черешата и малкия ми син от време на време Joy Но е страхотен преподавател, спор няма.

# 367
Аз имам съвсем различно мнение за преподавателката по биология. Всъщност информацията, която се донася вкъщи може да е съвсем различна. Моето дете харесва преподавателката и предмета, но се опитва да сяда отпред, защото предметът се преподава на английски само, извинете ме, но някои от децата бягат назад и повечето изобщо не слушат (факт, който не приемаме за собственото си дете). Тестовете са доста трудни, а обратната информация е - въобще не става. А истината според мен е, че е трудно. Разбира се има и много недостатъци, като във всяко общинско училище, но децата са умни, с много интереси, спортисти, артисти и аз лично съм доволна от средата.

# 368
  • при моите любими
Аз също ще споделя защо и как избра синът ми това училище. Имаше бал достатъчен и за немските, испанската и двете английски. Немската отпадна заради езика, който не иска да учи. Финално решаваше между испанската и 2ра английска. Понеже иска да учи профил математика проучих двете училища и определено 2ра английска е по-добрия избор за него в това отношение. Имат страхотни учители по математика и профилът е много силен. Така, че помислете и какъв профил би искало да бъде детето ви във втори гимназиален етап и проверете и тези критерии за училища. Голямата ми дъщеря, избра химия и биология, като профили и мога да каже, че също преподаването е на високо ниво.

# 369
  • София
На моето дете биологията му е любимият предмет и няма проблем с трудността. Вероятно и базата за сравнение има значение. Дъщеря ми беше при Костадинова, където преподаването е изцяло на английски. Разликата между двете е много голяма. При нея нямаше значение къде седиш, а и няма как всички да сядат отпред.

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 23:46 от sanaka

# 370
  • София
И от мен потвърждение за учителя по ИЕ. Децата са му сложили идеален прякор...
Но за моето енергоспестяващо дете това се оказа идеалното училище - не знам дали на друго място с такива минимални, да не кажа под минималните усилия, щеше да поддържа успех 5.50. Той си има няколко важни предмета, където се старае малко повече, а останалите са на принципа "обща култура". За мое съжаление не попадна на подходящи учители по история и география, а мога да правя сравнение с брат му, който миналата година завърши 18-то, и точно по тези предмети имаше чудесни вдъхновяващи учители.
Сотирова по химия е може би най-добронамереният учител, който досега.съм срещала в битността си на родител на ученици. Хем е справедлива и изискваща, хем ще направи всичко възможно да им даде шансове да изкарат високи оценки. Това ми е мечтата за професионални качества на учител.
Надявам се да успея да го убедя за допълнителен курс ИЕ от новата учебна година.

# 371
Ние също като cydonia избрахме 2АЕГ заради математиката. Предварително бях питала по темите на различните езикови гимназии, сравнявах и резултати. Имахме късмет и се паднахме при Манашян, макар и доста да отсъства е добра, но едвам се разминахме с единствената къса клечка от математиците - Соня Кунчева. Не обяснява добре, закъснява за час, контролните ѝ са пълни с грешки, но после шестиците са лесни. Децата също са ѝ лепнали подходящ прякор, даже един от класовете, които води от нашия випуск, искаха да подават жалба срещу нея- не знам дали са го направили. Това го казвам, защото тя изведе 12 клас и може би следващия осми клас ще имат “късмета“. За профил по мат. имахме късмет и се паднахме при Костов- изизсква, но има и защо да изисква, Хинова е влизала да го замества - също е ОК, даже моето дете хареса повече нея, защото Костов пише много бързо по дъската и е трудно да се проследи. Друга къса клечка е Димитър Тодоров - физика. В профила не си дава зор хич. Не знам дали е от некомпетентност или от мързел. За втори чужд език положението е зле, но то май навсякъде е така.

# 372
Аз не знам училище, в което директорът да се появява на родителските срещи, включително частните
В основното училище се появяваше директорката и затова си мислех, че е така навсякъде. Явно в мен е грешката, че съм имала очаквания.
За Сотирова и Маздрашка моето мнение се базира на споделеното от съучениците на детето, а във форума са много харесвани от майките. За физиката дума да не става. Той не се появява в часовете....Но съм изненадана, че не харесвате учителя по история. За мен той е топ преподавател и силно се надявам да остане, защото мисля, че ще се пенсионира

# 373
  • София
Наборът беше с две различни учителки по история, а не с мъжа.

# 374
Аз за мъжа писах. Димо Михов се казва и е преподавал на родителите на сегашните ученици. Дано остане поне още 1г

Общи условия

Активация на акаунт