2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 5

• 32 713
  • 417
  •   2
Отговори
# 375
  • София
Михов е супер!

# 376
  • София
Ооо, Михов е страхотен, заради него дъщеря ми записа профил и по история, а преди това не харесваше изобщо този предмет (въпреки че беше ясно, че той не преподава на профилите).
Дано остане по-дълго, много вдъхновяващ учител, видях го сега на връчването на дипломите, много мило ми стана, че беше дошъл, и малко поостарял ми се видя…

# 377
Аз имам преки впечатления само от Испанската, която завърши дъщеря ми преди 2 години. Вторият  език  беше португалски - много дборе си го научиха. Докато тя беше там се чувстваше добре, на място и мнооого учене падаше; и пак наши познати-възпитаници от предишни години казваха, че гинмазията западнала...
2АЕГ е училището на мъжа ми. Да- сега нямало нищо общо с това което е било преди години - ама тя учебната програма е различна;
За сина ми обаче 2АЕГ някак много му пасна. Имаше бал и за испаската, но първо си влезна във 2 АЕГ, като се записвахме още се почусвтва в свои води....
Аз като родител не съм доволна от всичко....ама вече. и не се меся толкова активно- да яд ме е на някои неща, ама...Ако иска да учи - да учи - има мегдан и да се изявява и да се проваля - учителите няма да го спрат ако реши, че иска и гони нещо;  А и ако учителят си е свестен -няма значение дали седиш на първия чин или до витрината отзад....))) ПРреди години имахме един  по физическо дето на волейбол ни подреждаще така "- Ниските отпред!"

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 17:56 от drakon4e

# 378
  • при моите любими
Специално попитах сина ми кои учители харесва и според него му преподават добре, изброи само 3ма. МАТ- Маздаршка, Физика - Дерибанова и Химия - Танева.

# 379
  • София
Има учители и учители навсякъде и във всяко училище има къси клечки. Но средата и атмосферата във 2 АЕГ е много позитивна. А който иска да учи, ще намери начин. Останалото са оправдания.

# 380
А който иска да учи, ще намери начин. Останалото са оправдания.
Да, начин има - частни уроци. И много деца ходят на курсове и уроци. Ама затова ли са в елитно училище?
Не ми отговаряйте. Риторичен е въпросът.

# 381
Да, но става въпрос за елитна английска езикова гимназия, т.е. основната идея е да научат езика и не съм чувала от класа на моите деца някой да ходи на уроци по АЕ. Да, ходят по БЕЛ, биология, химия и математика, но ако идеята е била да се наблегне на тези предмети, децата нямаше да са в това училище, а в СМГ, НПМГ и т.н. Затова, аз имам сериозни очаквания по езика, а за останалите предмети, който иска да има знания учи...както и синът ми си учеше активно по предметите, които му бяха интересни и профилни, а за НВО БЕЛ - уроци.
Това е моето виждане за нещата и не искам да провокирам конфронтация или разпален диалог...само показвам и друга гледна точка.

# 382
Здравейте. Предстои ни кандидатстване, балът ни е достатъчен за да влезе с паралелка английски, немски език, но търся допълнителна информация. Синът ми е активен спортист и се чудех дали училището толерира спортисти - да отсъстват, заради състезания по една седмица, да наваксват с материала... Имате ли наблюдения, ако при вашите деца има активни спортисти как се справят с материала и как се чувстват в тази среда?

# 383
В класа на сина ми имаше поне две активно спортуващи деца и не ми е споделял да са имали проблеми с учителите. За наваксването с материала смятам, че си зависи от детето.

# 384
  • при моите любими
Добре се напасват спортуващите с училището. Не се притеснявайте.

# 385
  • София
В класа на малките ми деца има дете, което май е в националния волейболен отбор - от това, което са ми разказвали, учителите го подкрепят и му се радват.

# 386
Много благодаря за обратната връзка.
А дали часовете са организирани на блокове? В сайта нямаше програма от която да видя. На едно място прочетох отзив, че ги скъсвали от писане на проекти, ако може и за това вашето мнение - около организацията на учебния процес. Много благодаря за съдействието ви

Последна редакция: вт, 30 юни 2026, 16:10 от laguna

# 387
Може да се каже, че часовете са в известна степен на блокове - по два или повече последователни часа еднакъв предмет, но не са сляти, а с междучасие между тях. Не носят помагала и учебници по БЕЛ например 4 пъти в седмицата, а само 2 пъти. Има проекти по всички предмети, но чак да се скъсват не съм забелязала. Балансирано е,  поне засега. Но синът ми завършва 8 клас, ще видим по-нататък. А за организацията на каквото и да е, мисля, че училището е топ.  Всичко е префектно организирано и съобразно  с всичко и всички.

# 388
  • София
Часовете не са на стандартни "блокове", т.е имат си междучасие между тях. Не носят много хартиени учебници, работят с устройства. Имат си задания, които качват в google classroom, доста са, но не е непосилно. Синът ми тренира активно и успява. Голяма част от учителите, с изключение на един-двама, дават възможност на всеки, който поиска, да покаже знанията си и да си заслужи евентуално по-висока оценка. За мен, като родител, големият плюс са средата, както и възможността за директна комуникация с ръководството при нужда.

# 389
И в класа на моето дете има момче част от нац отбор по футбол. Даже май ще се мести в чужбина.  Имат проекти, но не съм забелязала да не може да ги предаде в срок

Общи условия

Активация на акаунт