Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 26 366
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Аз се мажа с маслото против стрии на so simple cosmetics, за сега също нямам, но съм на края на 5ти месец, та и за мен е рано да кажа.

Иначе попаднах на тези кремове с телешка лой и доста се чудя дали да не ги пробвам, не миришели зле като само телешка лой, познати и инфлуенсъри се кълнат в тях.. Grinning

# 661
  • Melmak
Взех Мустела, но не знам дали ще има ефект. Рано е да кажа, а и аз съм предразположена яко към стрии.

# 662
Аз се мажех с на Биобаза и бях много доволна, защото до около 37г.с. нямах абсолютно никакви стрии, че чак бях изненадана, защото бях предразположена към образуване, а коремът ми вече беше огромен. Вече към 37.г.с да беше се намазах обилно преди лягане, както всяка вечер, легнах си и се събудих сутринта и ниско долу се беше нацепило стабилно. Мазах се буквално през часове тогава, но продължи да се цепи въпреки всичко. В родилното пък, защото и бях с голяма лепенка от секциото, която махнаха предпоследния ден, и докато я отлепиха се бяха образували още повече стрии там, та ако сте се опазили до раждането първите дни също е важно да се мажете. Аз си мислих, че се спасих и буквално последните дни, явно когато бебето слезе по-надолу, се образуваха за една вечер. И всичките са ми само от едната страна на корема, там където се падаше главата на бебето, защото моят човек беше застанал леко напречно Confounded

# 663
Здравейте дами! С какво си мажете коремчетата против стрии? Знам, че има много мазила, но кои са ефективни... а от старата генерация знам, че са се мазали с мас, но май мириши лошо. Благодаря!

аз от бгмама прочетох за мустела - ползвам го вече над месец и половина - в края на 6ти месец съм и засега нямам стрии - незнам дали е рано или е от крема

# 664
Аз използвам Алверде. Мажа се постоянно, но на единия крак ми излязоха няколко стрии..

# 665
Аз използвам кокосово и бадемово масло. Засега нямам стрии. В 34 г.с съм

# 666
А от кога е добре да се започне с мазила?

# 667
А от кога е добре да се започне с мазила?
Предполагам колкото по-рано толкова по-добре. Аз започнах откакто разбрах, че съм бременна

# 668
Здравейте дами! С какво си мажете коремчетата против стрии? Знам, че има много мазила, но кои са ефективни... а от старата генерация знам, че са се мазали с мас, но май мириши лошо. Благодаря!

Значи, още от първия месец,  през деня се мажех с Матернеа - много приятен крем, лек и нежен, попива бързо.
Вечер по-мазната артилерия - взк крем против стрии (то е малко като маз).
Като едното ми стоеше на нощното шкафче, другото в банята и така се мажех редовно. Стрии по корема нямам нито по време на бременността, нито след, ОБАЧЕ.. последните седмици преди да родя ми излязоха на едната гърда, след като родих и на втората, а преди 2-3 седмици забелязах по сгъвката на бедрата, а като си погледнах дупето, лошо ми стана.
Излишно е да обяснявам, че аз цялото тяло почти не съм мазала. То това ми беше и на мен учудващо, че за корема големи грижи полагах.
Така че ако можете мажете на най-рисковите зони, не само корема.
Даже и след раждането още в родилното е хубаво, понеже по-бързо се свива корема, отколкото през бременността.
Излишно е да казвам и че не можах да се мажа по тялото след раждането😀
Но ако имате търпение, постоянство и време, действайте.
Тези на бедрата и на дупето ми са някак преходни, когато съм много уморена, стояла съм повече на крак или съм ходила, стават по-изразени, пък като почивам почти не се личат. Но на гърдите си стоят и не знам дали ще се махнат, поне дано избледнеят малко.
Не съм качвала много килограми, но пък отслабнах (не само в корема) и съм с тегло както преди да забременея. И сега ме е яд, че съм като надрана от тигър в някои области 🥲

# 669
По въпроса със сърбежите - най-добрата ми приятелка имаше ужасни сърбежи и все още има някой друг белег по краката от бременността от много чесане. Не помня да приемаше нещо за тях.
Аз имах ситен обрив по корема и глезените, и сърбеж, че не се траеше. Мазах се с бедемово олио по-скоро за хидратация, но ми успокояваше и кожата и се понасяше по-лесно.
АГ на един от прегледите видя, че се чеша и ме попита от колко време е така и каза, че най-вероятно си е от хормони, от разтягане на кожата, но там беше конкретно за корема, въпреки това каза, че иска да пусна чернодробни ензими, за да изключи медицински проблем, май холестаза беше, защото се блокира нещо към жлъчката, тук не съм сигурна как е точно, защото се оказа, че не е това при мен и не бях питала повече.

Чернодробните ензими не са достатъчно изследване за холестаза на бременността. В 75% от случаите на холестаза те са нормални, както и беше в моя случай. Трябва да се изследват жлъчните киселини (след хранене, не на гладно). Всъщност даже и да излязат нормални, ако сърбежът продължава, това означава, че трябва да продължат да се следят, тъй като сърбежът може да предшества увеличението в жлъчните киселини с няколко седмици. При мен отначало излязоха нормални, но след няколко седмици вече бяха завишени и трябваше да ги следя всяка седмица и после даже два пъти в седмицата. Ако са над 100, рискът от мъртво раждане се увеличава многократно и в някои случаи дори се налага да се предизвика раждане в 35 седмица. Но и под 100, ако са над 10, е проблем. Моите не бяха толкова зле и щяхме да предизвикаме раждане в 39 гс, ако си бяха останали така и по-рано, ако се бяха увеличили изведнъж. Бебка обаче реши да дойде по-рано самичка.

За стриите - мазането според мен си е плацебо. На мен толкова ми беше писнало да се мажа навсякъде с лосиона против сърбеж, че след раждането с абсолютно нищо не съм мазала, теглото ми много се промени, а и една стрия нямам

Ако имате сърбеж, имайте холестазата предвид, особено ако няма друго обяснение и особено ако ви сърбят дланите и стъпалата (но сърбежът може да е навсякъде). Рядко срещано е, причините са неясни, но трябва да се следи

# 670
Опитах да се мажа, обаче всичките масла ми оставяха лекета по дрехите и един досаден лепкав слой. Та си купих хидратиращ крем на CeraVe и драмата приключи. Мазах се само като ме засърби. Хич не бях мотивирана. Стрии нямам.

# 671
Момичета, препоръчайте кремче против белези, което наистина да работи и кога започнахте да го ползвате след секциото?

# 672
Аз бих ползвала контратубекс, ползвала съм го и за белега запдруга колемна операция и в момента е незабележим, ако човек не знае, че съм имала такава. Simple Smile

# 673
Терезал, от махането ба конците

# 674
Дами, как ви се струват тоновете на беба. За първи път правя. В 33+4гс. Лекарят каза, че няма но, което да го притеснява, но искам да питам и вас. В началото отказваше съдействие и не щеше да ги слушаме 😀ама след малко молби взе, че започна да съдейства 😁

Общи условия

Активация на акаунт