Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 25 533
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Купих си и домашни тестчета, отчете следобед малко по-нисък резултат от този сутринта в лабораторията. Но бях изпила порядъчно количество вода.
Не знам за колко време да очаквам да се махнат, може би не става така бързо…. Много се стреснах, прочетох ужасни неща за това как влияе на бебето, но пък АГ не изглеждаше притеснена. 😟
Аз на изследване в Синево имах много високо число кетони, дори доктора се учуди и каза, че може би е лабораторна грешка. На следващия ден пуснах в Бодимед и нямаше и следа от кетони 🤷🏼♀

# 136
Кетоните (или кето тела)  са продукти от катаболизма на мастните киселини. По-точно алтернативен източник на енергия за клетките, когато депата от въглехидрати са изчерпани и липсва достатъчно глюкоза,  например при продължително гладуване, нисковъглехидратни режими или при диабет.

При кето диета или при хранене с преобладаващ прием на белтъчини появата на кето тела е често срещано явление. Това състояние обикновено се преодолява бързо след прием на малко количество въглехидрати и прием на повече вода. Ако нивата на глюкоза са Ви е норма, изобщо не е притеснително.

# 137
Момичета, трансфера ми беше на 23.06. на 5 дневно ембрионче. Трима лекари ми изчисляват различно термина. Да ми помогнете как да си го изчисля?

# 138
Има доста такива калкулатори в нета

https://www.whattoexpect.com/ivf-due-date-calculator/

# 139
  • София
Момичета, имам проблем с кръвното. С 3 хапчетата Допегит дневно пак го държа почти непрекъснато на 140 на 70. Сложиха ми холер, за да се види докъде качвам и очаквам резултатите. Някой бил ли е с този проблем, освен Допегит какво са ви давали? Много е рано да вдигам кръвно (16 седмица) и вече съм доста притеснена.

# 140
Аз бях с високо кръвно от 20+ седмица до самото раждане. Първо бях на допегит 3х1, по-нататък ми изписаха коринфар като там в началото вземах по 1 таблетка на ден, към края на бременността съм вземала и по 2, назначиха ми и бетаблокер - първо небилет, после беталок зок. Помагаха ми да спадне кръвното, но въпреки това имах скоци от порядъка на 150/100 и 160/110.
Нямах прееклампсия, но и високото кръвно е опасно само по себе си. Не мога да Ви зарадвам особено 😕 Постоянно трябваше да лежа и да почивам, ходех по 2 пъти в седмицата на тонове, както и на доплер през седмица. Кръвни изследвания пусках на 2 седмици, за да се види има ли нещо притеснително в биохимията, което да говори за прееклампсия. Родих секцио в 38ма седмица, защото АГ каза, че с такива скоци в кръвното няма как да индуцира раждане, а ако ме остави до термин ще трябва да си скъса дипломата 😂
Не се притеснявайте и не четете много в интернет! Никакъв стрес и много почивка! С нищо не сте виновна Вие. Високо кръвно преди бременността не бях имала и сега 1 месец след раждането пак се върна както си беше от преди. Следете го кръвното по 3 пъти на ден и ако го вдигнете много и не спада звъните на АГ или ходите на спешен кабинет. Аз заради кръвното лежах в болница 1 седмица. Не се опитвам да Ви стресна, споделям опит, който се надявам да Ви помогне и да не се чувствате сама ❤

# 141
  • София
Много благодаря за отговора. Не е добре положението при мен, следя холера днес и имаше само две измервания около 120. Иначе все 140, няколко пъти до 165. Като лежа е до 140, но стана ли...
Кой кардиолог ви седеше?

# 142
Здравейте!
От няколко дни имам обрив от ухапване, най-вероятно от паяк, който мазах няколко пъти с фенистил гел. Толкова ме сърби, че чак ме събужда от сън, което обяснява и часът, в който пиша. Само че като се намазах нещо ме накара да погледна в интернет и видях, че не се препоръчва за бременни. Знаех за алергозан на таблетки и други противоалергични, но не ми хрумна да проверя и за мазилото предварително.
Много ли е опасно все пак? Мия си ръцете след това, не го поглъщам и мажа няколко определени пъпчици, когато сърбежът се обостри.

# 143
# 144

Здравейте на всички само на мен ли ми се превижда много бледа втора?

# 145
Бледа е, но се вижда ☺️☺️☺️

Здравейте на всички само на мен ли ми се превижда много бледа втора?

# 146
Здравейте! Бременна съм в 5та седмица, вчера влязох, но много ме притесняват болките в яйчниците и затова пиша тук. Имам доста силни болки ниско долу, на прегледа преди една седмица гинеколожката каза, че е нормално, но мен ме притеснява. Вие как мислите?

# 147
Здравейте, преди седмица ви споделих, че получих кафяво зацапване, вчера бях на преглед отново и се видя отлепване на плодния сак. В 6+4г.с съм докторът ми написа болничен и каза да почивам.
Имам нужда от кураж! По снимката ми се струва доста голямо отлепване, въпреки че доктора нищо не каза за размерите ...
Моля споделете имали ли сте отлепване в ранна бременност? Как се развиха нещата?

# 148
Изписа ли ти някаква терапия?

# 149
Изписа ли ти някаква терапия?

Да, допълнително прогестерон.
Иначе пия 2х1 естрофем, 3х2 нош-па, х1 Натаспин, 3х1 дуфастон, 2х1 Циклогест, 3х1 Дицинон, х1 Пролутекс
+ Витамини

Общи условия

Активация на акаунт