Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 25 542
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Melmak
За запушен нос какво мога да правя? Май това също е симптом на бременността. Много е побъркващо. Имам солен спрей, ползвам го, но не помага много.

# 166
Доволна съм от синулан експрес форте - със зелено на опаковката. Предписа ми го УНГ като бях в ранна бременност, каза че то препоръчва за този тип ринит. Добре ми действа.

# 167
Да, от бременността е. На мен ми се ‘поду’ както по клиповете, само че след два дни започна да тече бистър секрет и се върна към нормалното.
Доста жени имат запушен нос при бременността.
Провери и влажността, при нас е ок, но аз през бременността си пусках дифузер (може и с масла етерични, но някои са противопоказни при бременност, аз слагах една капка на целия дифузер, като постоянно допълвах водата, така че беше съвсем минимална концентрация.) понякога оусках и само с вода студена. Хем ми успокояваше от капенето и парата, хем леко охлажда, хем овлажнява.
Бях се замислила и за пречиствател с овлажнител, но при нас няма нужда, не живеем на замърсено и оживено място.

# 168
Здравейте, някоя имала ли е бодежи в сърцето, края на втори триместър? А може и да не е сърцето, ама е в тази област. Ясно е, че ще ходя на кардиолог, просто искам да знам, случва ли се често. Иначе съм с ниско кръвно 90/60 и пулс около 80-90.

# 169
Здравейте, някоя имала ли е бодежи в сърцето, края на втори триместър? А може и да не е сърцето, ама е в тази област. Ясно е, че ще ходя на кардиолог, просто искам да знам, случва ли се често. Иначе съм с ниско кръвно 90/60 и пулс около 80-90.
Аз съм така последните 2 седмици, с изключение че пулса ми е 95-120. Не знам на какво се дължи, но знам със сигурност, че ги имам от преди бременността, така че при мен специално не са последствие 😅

# 170
И аз съм си го имала и преди това, ама сега няколко дни подред го забелязвам и се панирах

# 171
И аз съм си го имала и преди това, ама сега няколко дни подред го забелязвам и се панирах
Мисля че няма повод за притеснение, но за да си спокойна върви на кардиолог ако решиш☺️

# 172

Случвало ми се е, но аз бях с високо кръвно и висок пулс по време на бременността и няколко пъти ходих на кардиолог - всичко беше нормално.

# 173
Аз също имах единични случаи на бодежи, но не помня към кои седмици, но беше последните месеци. Кръвното ми цяла бременност беше 90/60, максимум понякога е било 100/60. Имам си и дефект на сърцето, който бяха открили случайно и ходих на кардиолог за него, за да се види дали бременността е повлияла - нищо нямаше, сърцето си беше ок. Към крайните седмици и бебето много ме натискаше там, отделно много киселини имах и си мисля, че по-скоро бодежите са ми били от натиска в нея област, а не конкретно сърцето.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 23:18 от genome

# 174
За запушен нос какво мога да правя? Май това също е симптом на бременността. Много е побъркващо. Имам солен спрей, ползвам го, но не помага много.

Този проблем го имах през първия триместър на първата ми бременност... ей, направо аман! Ни спрейове, ни нищо не помогна. Чак и лук си слагах 😆

# 175
  • Melmak

Този проблем го имах през първия триместър на първата ми бременност... ей, направо аман! Ни спрейове, ни нищо не помогна. Чак и лук си слагах 😆

Още не съм си взела синулан форте, както ме посъветва съфорумката. Пръскам солен спрей, ама нищо. Една приятелка ме пита какви симптоми имам, като съм бременна - ами запушен нос. Седи и ме гледа, вика бе не може това да е симптом, луда ли си, сигурно си болна. Не съм болна, запушен ми е носа. Даже в гугъл търси за да ми повярва. 😁😁😁😁

Надявам се като вляза във втория триместър да мине това чудо.

# 176
Аз съм в трети триместър и съм все със запушен нос. 🤣Да не те отчайвам.

# 177
Родих и сега вече дишам 😁 Но от началото на втори триместър до края бях със запушен нос. С физиологичен разтвор го прочиствах и беше окей, спрейове не съм ползвала.

# 178
  • София
Аз от време на време капя Вибрацил, изпих и една опаковка Геломиртол, защото съм с тежък синузит и освен запушването се давех и в секрети

# 179
Аз и без бременността имах запушен нос от алергичен ринит. С бременността си продължи. Назориг и Виброцил слагах, а на Виброцила имах препоръка да не е повече от седмица продължителност. Най-тегаво стана след 7 месец, защото тогава получих отоци по лице, крака и особено лигавицата на носа ми още повече отече също и буквално не можех въздух да си взема, та ме хващаше параноя, ако съм излязла без капките от нас. На АГ като му казах в началото, че съм със запушен нос ми каза "нормално, бременна си, увеличава се кръвотока и се удебелява лигавицата на носа, но спокойно, и по-зле ще стане". В последната седмица на бременността пак му го казах и беше "1 седмица остава и ще дишаш". С раждането се оправи, но през бременността редовно инхалации с физиологичен разтвор, слагане отделно на разтвор в носа, Назориг и Куикс за овлажняване (не че виждах директен ефект от него, защото си е солен разтвор) и Виброцил с паузи.
А май целия първи триместър и с кървене от носа си изкарах.

Общи условия

Активация на акаунт