Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 25 537
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Melmak
Ужас.. Sad

Аз като цяло също съм с “чувствителен” нос, имам алергия към прах и акари, то си е едно постоянно кихане.

# 181
За запушен нос какво мога да правя? Май това също е симптом на бременността. Много е побъркващо. Имам солен спрей, ползвам го, но не помага много.

Този проблем го имах през първия триместър на първата ми бременност... ей, направо аман! Ни спрейове, ни нищо не помогна. Чак и лук си слагах 😆

Още не съм си взела синулан форте, както ме посъветва съфорумката. Пръскам солен спрей, ама нищо. Една приятелка ме пита какви симптоми имам, като съм бременна - ами запушен нос. Седи и ме гледа, вика бе не може това да е симптом, луда ли си, сигурно си болна. Не съм болна, запушен ми е носа. Даже в гугъл търси за да ми повярва. 😁😁😁😁

Надявам се като вляза във втория триместър да мине това чудо.
Аз имах някъде трети трим-р като запушване, даже набъбна носа. След два дни почна да тече бистър секрет и ми мина. Слава Богу, носът ми се върна🫣 при някои бая се ухолемява. Иначе това ми беше птока и понякога на пръстите на ръцете. Последните месеци ми порастна крака ( не оточни, а на дължина), даже си ги измерих скоро и има разлика в см 🙂↔

# 182
Това с порастването на краката и мен ме изуми - не знаех, че е възможно да пораснат трайно по време на бременността! От 37 номер станах 38 и вече перманентно това си нося. 🥲😀😀😀 Сега отново съм бременна - дано да не мина към мъжката номерация вече (шегувам се). 😀

# 183
  • Melmak
Това съм го чувала и се моля да ме подмине, защото съм голям номер и просто.. няма нужда повече! 😁😁😁

# 184
Отдавна съм чувала за това и психически съм готова за по-голям размер. При мен и без бременност буквално ей така, около 23-24 години, кракът ми порасна с един номер. На мои приятелки също им се случи това по време на бременност.

Аз имам един въпрос - имат ли опитните майки и бременни някакви трикове как да се намали подуването? Аз съм в 7-ма г.с., а на вид коремът е като в 4-ти месец

# 185
Амиии….. аз пих еспумизан, понеже в един момент бая се подух, чак тежко ми беше, а и бях се върнала на работа, много газове имах. Като пих еспумизан се втрещих.. не знаех, че така изкарва газовете😀 представях си просто че някак си.. по-леко се случват нещата. после ми беше олекнало ама не знам дали бих повторила, че бая звучно и неконтролируемо беше.🫣 ако сте вкъщи предполагам не е проблем 😆

# 186
unserwahnsin, в момента съм средата на 5-ти месец и коремът ми е малко по-голям от в началните седмици. Подуването до някъде е нормално, аз приемах и прогестеронов препарат, който ме поду още повече. Ако усещате тежест, дискомфорт и газове, може да обсъдите с АГ някакъв медикамент.

# 187
unserwahnsin, в момента съм средата на 5-ти месец и коремът ми е малко по-голям от в началните седмици. Подуването до някъде е нормално, аз приемах и прогестеронов препарат, който ме поду още повече.
Да, всъщност именно от високия прогестерон идва подуването. От допълнителния прием на хормона си представям колко още по-неудобно е… Ще се опитам първо да намеря начини без медикаменти, а в краен случай вече ще обсъдя със своя лекар. Благодаря за мненията

Азара, И аз съм на работа и точно работя с клиенти, за съжаление 😁 Ще видим до какво ще доведе моят голям газов балон a.k.a коремът 😁

# 188
Вземи като си почивка. 🫣 мъжа ти ще го преодолее все някак, ама колегите.. 😂

# 189
Номерът на обувките ми не мръдна, ама pregnancy nose получих Joy Носът ми тънък по принцип, ама последните седмици беше станал двоен все едно пчели са ме жилили по него Joy

За газовете и аз ползвах еспумизан. На всеки преглед при АГ се надявах да не ми натисне по-силно корема с ехографа. Joy

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 23:40 от genome

# 190
Ох, аз наскоро имах гости и пръцнах без да искам. Ужасно се почувствах, но всички се направиха, че нищо не са чули, много мило.

# 191
Аз доста шумно в магазин, ама нали ви казвам и че не усещах кога наближава и имаше една жена до мен.. правих се, че не съм аз, ама бяхме само аз и тя в близост🤣🤣🤣 а мен много ме избива на смях като стане нещо такова, как се правех, че разглеждам червила задълбочено🤣

# 192
Имах и аз един такъв кратък период, само че тогава се бях писала да работя от вкъщи и ММ го отнесе 🤣🤣 Колегите ми щяха да го понесат, но много щяха да се смеят и да ме подиграват даже след като се върна от майчинство 😂

# 193
Аз теб те съжалявам, че го отнесе от мен в родилното🤣🤣🤣🤣🤣

# 194
Здравейте на всички,
Отново се включвам ,бях споделила,че имам ужасно повръщане ,в началото мислех,че е нормално ,докато не започнах да не задържам никаква храна и вода цял месец,постоянно съм по болници с вливане на глюкоза и примперан,оказа се ХИПЕРЕМЕЗИС ГРАВИДАРИУМ, супер тежка форма на повръщане ,хормоните ми са до небето ! В момента съм в болница вече седмица на системи отново! След като не ми действаше абсолютно нищо и повръщането не спря ми назначиха лечение с Кортикостероиди искам да попитам някой тук дали е бил на такова лечение ,всичко било ли е наред с бебето ,някакви странични ефекти след време ? Доста ме наплашиха мои близки и с причина ,знам че са вредни ,но са назначени и наблюдавани от лекар ,също така ми вливат много витамини,за да се избегнат лошите последствия! За момента имам само нарушение на съня в този ранен час не спя поради тази причина...Ще се радвам някой да сподели опит !
Поздрави Hug

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 06:41 от Sani90

Общи условия

Активация на акаунт