Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 17 233
  • 492
  •   4
Отговори
# 330
Аз към 12та седмица се записах по ЗК в Неоклиник при др Сирманова. На всеки преглед отделя достатъчно внимание и е стриктна, пуска изследвания, дава направления, гледа на УЗ.
Бих я препоръчала, също съм чела и че лекарки от Токуда насочват към нея за ЗК. Към 22 седмица започнах да посещавам успоредно и лекарка в Токуда на частно, при която бих искала да раждам. Като се добавят и 3те Фетални, които аз правих в Марковс - определено прегледите си ми бяха доста и си ме следяха внимателно.

# 331
И при мен беше голямо чудене кой да ме следи и при кого да раждам. Аз от години искам да родя с присъствието на партньора и затова съм се спряла на Зебрите. Те държаха да ме следи лекар заради няколкото леки операции които имам, та следя при д-р Кобаков, защото той работи с тях + имам приятелки, които са били техни пациенти и са доволни. Струва ми се доста мил и спокоен, изслушва не, отговаря на всички въпроси. На една приятелка д-р Кобаков е правил спешно секцио, после друг гинеколог й е казал, че е много добре направено, без сраствания.

Ще чуете доста препоръки и съвети, но докато не отидете да усетите енергията на лекаря, мисля че е трудно да се избере. Успех и леко бременеене!

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 15:30 от Rising_Star

# 332
Здравейте! Записала съм се за ФМ в София при др Чавеева във Феми Клиник. Въпреки,че ми е много далеко ,все пак реших да не правя компромис за здравето на бъдещето бебенце. Някой ходил ли е при нея. Видях  само хубави коментари,но за самата клиника и за повечето доктори,които са там само лоши отзиви.

# 333
Аз бях на частно, като направления за изследвания ми пускаше ЛЛ.
Гледаше ме всеки път на ехограф, само последните седмици беше през седмица, пък на тонове всяка седмица.

# 334
та следя при д-р Кобаков, защото той работи с тях
Познавам д-р Кобаков като дългогодишен доброволец към БМЧК. Страхотен! Heart

# 335
До настоящите и бъдещи с майки на деца с малка разлика - как решихте въпроса с количката и ходенето на разходка? Борд ли купихте или нова количка? В първите месеци най-вероятно ще бебенося, но по-нататък вече ми е малко мъгла. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 336
Бъдеща мама на породени съм, та не мога да споделя от опит, но за момента също съм планирала да бебенося докато баткото все още иска да се вози в количката. Надявам се до няколко месеца вече да няма такива мераци. 😅

# 337
  • Бургас
Здравейте! Има ли мами с ниско кръвно? Излезе ми още на първата Фетална морфология, че има риск от прееклампсия. Трябва да меря кръвното всеки ден и досега беше нормално. Преди малко обаче нещо ми беше леко лошо и го премерих.. беше 101 на 48. Това нормално ли е?

# 338
Здравейте! Има ли мами с ниско кръвно? Излезе ми още на първата Фетална морфология, че има риск от прееклампсия. Трябва да меря кръвното всеки ден и досега беше нормално. Преди мелко обаче неща ми беше леко лошо и го премерих.. беше 101 на 48. Това нормално ли е?
Аз мисля, че високото кръвно е показател за прееклампсия. Аз съм с ниско кръвно, 90/60 ми е нормалното.

# 339
Аз мисля, че е прееклампсията е високо кръвно, а не ниско. Освен това трябва да се следи за белтък в урината и дали е завишен.

С Денси123 сме писали заедно.

# 340
Здравейте,има ли майки да страдат от безсъние?

# 341
Mай е класически симптом от прогестерона. Аз се будех първия триместър към 2-3-4 през нощта и дотам със съня.

# 342
И през третия триместър често се среща безсънието като симптом.
*коментира тя в 01:20 сутринта*

# 343
Даа,ужасно е като изживяване,аз заспивам чак в 3 и в 7 съм будна,чудя се какво да правя и пия,вие как се чувствате и взимате ли за пиене нещо?

# 344
Аз съм с безсъние цял живот. Нашите си мислеха, че спя твърде много, а аз в действителност не можех да спя вечер, заспивах сутринта чак.
Преди да забременея започнах работа на редовни смени и с мъки успях да заспивам по-рано и след като забременях и започнах да повръщам, влязох в болница и там като ме друсаха с лекарства и спях почти постоянно. Като спряха лекарствата и изненадаааа, обърнах пак ден и нощ😒
Пробвала съм всякакви неща и небременна и бременна..
при мен не помогна нищо. И все пак, приемах магнезий под формата на шуслерови соли. Аг ми каза топъл чай вечер, по-дълги разходки, но не помагат такива неща при мен. И да помага е за ден-два. Не помня какъв чай ми каза обаче, може да питате аг, че има противопоказания за някои видове.

Общи условия

Активация на акаунт