Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 17 124
  • 491
  •   4
Отговори
# 345
  • София
Момичета, моля за помощ. Ходих да ми чистят зъбен камък и да ми оправят един джоб, а резултатът след 48 часа е болка, там където е джобът и към костта/ухото. Сложиха ми лекарство локално, но явно не е подействало съвсем и има някакъв процес. При почти идентичен случай моя колежка стигна до антибиотик и сега съм изнервена, притеснена и ядосана.

Та, има ли някакви бабешките лекове, които да прилагам. Записала съм си час отново за зъболекар.
Благодаря ви предварително.

# 346
  • Melmak
Здравейте,има ли майки да страдат от безсъние?
Аз съм супер поспаланка по принцип. И очаквах с бременността да не мога да се вдигна от леглото. Нищо общо! Събуждах се за работа преди аларма (такова чудо в живота не ми се е случвало). Сама ставам сутрин и се будя, наспала се. Не знам как. Не е безсъние това, но наистина съм човек, който непробудно спи до 12 на обяд през уикенда. А сега се будя рано и не се връщам в кревата.

# 347
Даа,ужасно е като изживяване,аз заспивам чак в 3 и в 7 съм будна,чудя се какво да правя и пия,вие как се чувствате и взимате ли за пиене нещо?

И аз съм така... само че аз спя от към 12 до 3 и после от 3 до 7 мигам с часове.

Нищо не пия и не взимам, просто така си го карам. Познати ме "успокоиха", че в по-големите месеци става още по-зле Grinning

# 348
С бабешки “лекове” особено за бременни не мога да помогна, но мен ме спаси тази вода за уста. По препоръка на стоматолог я взех, разбира се.
Ако не помогне съвсем, то поне ще овладее възпалението до следващия преглед.

Разрежда се с вода преди употреба, пише колко в инструкциите.

https://www.pierrefabre-oralcare.com/bg-bg/p/eludril-classic-vod … 6023132-943d0b402

Момичета, моля за помощ. Ходих да ми чистят зъбен камък и да ми оправят един джоб, а резултатът след 48 часа е болка, там където е джобът и към костта/ухото. Сложиха ми лекарство локално, но явно не е подействало съвсем и има някакъв процес. При почти идентичен случай моя колежка стигна до антибиотик и сега съм изнервена, притеснена и ядосана.

Та, има ли някакви бабешките лекове, които да прилагам. Записала съм си час отново за зъболекар.
Благодаря ви предварително.

# 349
  • Melmak
Заминавам в чужбина за няколко дни.

Винаги нося лекарства от първа необходимост със себе си. Обаче като бременна, не знам кое точно е подходящо. Освен Парацетамол, мога ли да взема Стрепсилс (не интензив) и Орофар?
Ако не, какво да взема?

# 350
И през третия триместър често се среща безсънието като симптом.
*коментира тя в 01:20 сутринта*

Първия триместър беше кошмар. Заспивах в 23.00 и се будех в 2-3-4 ….

После влязох във втория, имах няколко блажени седмици, в които спях до 6-7 . Беше страхотно.

Отскоро съм в третия триместър ииии … коментирам в 4.38. :/

# 351
В третия триместър лягах в 2 и се събуждах в 3.30/4ч Joy а бебето тогава беше и най-активно, киселините легнала ме убиваха, схващах се цялата, а и грам не ми се спеше вечер. После ми се доспиваше много през деня. А принципно си лягам към 2ч и когато съм на работа в 9ч.
Първите месеци с малкия и да исках не можех вече да спя вечер, защото беше с ужасни колики и плачеше до 5 сутринта. Тогава заспиваше, но в 7 се събуждаше да яде, рев и пищене да му сменя памперса, да го измия, да го успокоя и докато го направя имах 30мин до следващото му хранене Joy Много се дразних и в болницата като ми казваха, включително вечерта в реанимация след секциото, "защо си будна, заспивай, че утре сънят ще ти е мираж". За награда наистина малкият се оказа много ревлив първите 2 месеца и вечер не спеше. Joy

# 352
Заминавам в чужбина за няколко дни.

Винаги нося лекарства от първа необходимост със себе си. Обаче като бременна, не знам кое точно е подходящо. Освен Парацетамол, мога ли да взема Стрепсилс (не интензив) и Орофар?
Ако не, какво да взема?

Единственото което ми каза моята АГ да пия парацетамол.
Иначе аз си взимам Биозин на спрей за гърлото.

# 353
Има ли момичета, на които са им пораснали ходилата по време на бременност? Ако да, с половин/един номер ли и за постоянно ли останаха така? Аз съм 31+6 г.с. и нито един от трита чифта кецове, които носех до преди седмица не ми е ок, имам чувството, че краката ми са в менгеме като ги обуя, а видимо не са надути. Дори и рано сутрин не ми стават.

# 354
Да, в последните седмици започнаха да ми стискат на дължина😀
Не съм имала отоци, така че не е от това.
Родих и в момента съм в нещо средно между 36 и 37 номер🤣 ужас е.

# 355
Има ли момичета, на които са им пораснали ходилата по време на бременност? Ако да, с половин/един номер ли и за постоянно ли останаха така? Аз съм 31+6 г.с. и нито един от трита чифта кецове, които носех до преди седмица не ми е ок, имам чувството, че краката ми са в менгеме като ги обуя, а видимо не са надути. Дори и рано сутрин не ми стават.

И аз съм същата работа, само че съм 24 седмица.
Мисля че са ми пораснали с половин номер, всички обувки са ми тясни.

# 356
И аз съм в 30та седмица един номер нагоре в момента. Добре, че си имах едни уголемени - в момента само с тях ходя навън. 😀

# 357
Аз съм в 18та седмица и ми теснеят обувките и чехлите вече 😅 а нося само боси обувки, които по принцип са доста по-широки от нормалните.. много се надявам да е нещо временно това. Иначе като си гледам краката също не изглеждат подути или отекли.

Момичета, какви книги за бременни/грижи за новороденото сте чели (или слушали в Сторител)? Иска ми се да се подготвя, но не мога да се спра сред всичките възможности. Набелязала съм си Раждане с любов и Всичко за кърменето. Но сякаш не е достатъчно. Ще съм благодарна на препоръки

# 358
Здравейте на всички !
Предстои ми раждане, по мои предпочитания ще бъде естествено за декември месец. Ще ви бъда много благодарна ако ми предложите лекар акушер с добро и внимателно отношение към пациентите тъй като не знам към кого да се насоча за бъдещо израждане. Благодаря ви предварително!

# 359
В кой град сте или по-скоро в кой град бихте искали да родите? Също така предпочитания за пол на АГ, частна или държавна болница? Мисля, че това би бил добър ориентир за препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт