Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 17 738
  • 503
  •   1
Отговори
# 480
Аз понеже съм си паника...пак пиша 😀 Има ли опасност от предозиране с витамини. Не  си спомням,дали не изпих 2  еднакви таблетки сега от витамините на Премама дуо от този вид с този състав
Не,милиграмите на витамините са всъщност доста минимални спрямо нуждите да една бременна. Все пак не бива да се превишава дневната доза,но за веднъж съвсем няма какво да стане Grinning

# 481
Аз ако забравя дали съм пила, просто пропускам. По - добре да пропусна, не е проблем. Само да не става навик.

Ама от това но шпа. В началото на бременността имах болки. Лекарката ми каза Но шпа, не трябвало да ме боли. Е то хубаво ама но шпато само ще намали болката, ама не и причината. Логика няма. Та пих тази, за мене, гадост. Никакъв ефект. Файда да пия за болки, които са за половин минута през 30 минути.
Сега пак ми казват да го пия. Направо питах, "Може ли ако си държа болките, да не го пия"
От 15 годишна се зарекох, това нещо да не го пия. Всяка менструация си я стисках със зъби и си търпях. До последно ще си търпя.
Тоо аз файда не виждам от него. Като изпия едно хапче, докато подейства и то болката естествено си минава за същото време.

# 482
При някои болките са повече, не минават лесно и т.н Всичко е индивидуално. Хубаво е , че при теб може без обезболяващи и успяваш да удължиш на болката. Simple Smile

# 483
Аз ако забравя дали съм пила, просто пропускам. По - добре да пропусна, не е проблем. Само да не става навик.

Ама от това но шпа. В началото на бременността имах болки. Лекарката ми каза Но шпа, не трябвало да ме боли. Е то хубаво ама но шпато само ще намали болката, ама не и причината. Логика няма. Та пих тази, за мене, гадост. Никакъв ефект. Файда да пия за болки, които са за половин минута през 30 минути.
Сега пак ми казват да го пия. Направо питах, "Може ли ако си държа болките, да не го пия"
От 15 годишна се зарекох, това нещо да не го пия. Всяка менструация си я стисках със зъби и си търпях. До последно ще си търпя.
Тоо аз файда не виждам от него. Като изпия едно хапче, докато подейства и то болката естествено си минава за същото време.

На почти всички бременни с болки им предписват но-шпа (вкл. и на мен) и доста помага. Не виждам някакво геройство в това да се търпи болка, при положение, че това е едно от малкото лекарства, които не са противопоказни по време на бременност. Та нещо не схващам смисълът на поста ти.

# 484
Но шпа не е толкова за болка,колкото отпуска мускулатурата на корема и по този възпрепятства контракциите..та да,той лекува причината,а не толкова болката.

# 485
Аз пих Но- Шпа почти през цялата бременност ежедневно (2бр на ден по 40), като АГ дори ми каза ако имам нужда - да увелича количеството (или да взимам от по-силния вариант). Реално хапчето помага да се намалят контракциите, които от своя страна в по-ранните периоди на бременността не са нещо хубаво.

# 486
Когато ходих до спешен кабинет с менструални болки и кървене в 7-ма седмица, категорично ми казаха да не търпя болките и че болката по време на бременност не бива да се неглижира. Иначе аз също съм "герой" и не пия нищо по време на менструация, въпреки обилния тежък цикъл, но както казаха и дамите преди мен, но шпа отпуска гладката мускулатура и предотвратява контракциите на матката в комбинация с магнезий.

# 487
  • София
При напредване на медицината и доказано, че нещо не вреди, не разбирам защо трябва да се търпи, при положение, че това влияе негативно на цялостното състояние на жената.
Аз пия, когато Магнезият не помогне и винаги ми действа.

# 488
Аз съм от хората които, не че отричат медицината. Но организма си знае най - добре. Ако мога да не му се меся, още по добре.
Ако е наложително и трябва да се лекува или е опасно. Съгласна съм. Но наистина трябва да имам основателна причина за да приема някое лекарство.
Да бъдем и честни, малко фармацията се превърна в бизнес и не се мисли толкова за здравето.

# 489
Нещо бъркате темата според мен, тук бременни търсят съвети/задават въпроси за бременността си, лекарства, прегледи и т.н.
А не кой какво може да търпи и дали е наложително да пие лекарства.

# 490
В случая контракции в ранна бременност, болезнени по-слабо от цикъл, могат да причинят отлепване на околоплодния сак и аборт. Но-шпа отпуска мускулатурата, матката, спира контракциите и така се намаля опасността от пълно отлепване на сакчето и прекъсване на бременността. В случая не става въпрос за търпене. Поне при мен това беше случаят и нуждата от Но-шпа, защото не беше фрапантна болка, която да не мога да търпя.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 17:21 от genome

# 491
Аз изобщо не съм усещала болка, но в началото АГ засече контракции на прегледа и веднага ми изписа Но Шпа 3х2. Очевидно не става въпрос кой как, къде и колко го боли, търпи и т.н. Според мен трябва да се пие каквото е изписал лекар и да се спира също след консултация.

# 492
Здравейте, днес следобед започна да ме боли/опъва нещо долу в дясно само докато ходя. Като съм седнала или полегнала, не ме боли. В 6 г.с съм ш вчера бях на АГ, огледа и яйчниците и нищо притеснително не видя. От какво може да е тази болка според вас? Определено ми създава дискомфорт. Не се влияе от ношпа.

# 493
Здравейте, днес следобед започна да ме боли/опъва нещо долу в дясно само докато ходя. Като съм седнала или полегнала, не ме боли. В 6 г.с съм ш вчера бях на АГ, огледа и яйчниците и нищо притеснително не видя. От какво може да е тази болка според вас? Определено ми създава дискомфорт. Не се влияе от ношпа.

Може би е т.нар round ligament pain, т.е. болка на кръглите лигаменти между таза и матката. Чела съм, че е нормално, матката расте и си опъва. Аз също имах един ден, в който ме болеше при ходене, повече лежах - на ляво. На следващия ден нищо ми нямаше, не съм пила но шпа. Особено щом вчера си била на АГ, днес просто си почивай повече. Тялото ти се готви за растежа на малкото човече Simple Smile

# 494
Момичета,днес си купих пуканки с карамел и шоколад. Изядох аз половината пакет и виждам на едната пуканка нещо черно нетипично. Започвам да правя един обстоен поглед и не мога да преценя какво е ,мисля си да не е ...... на мишка 😃 Има ли някоя по-компетентна от мен по въпроса,дали може да предам някоя зараза на мен или бебчето? Все пак е била в пекета с другите. Не знам как е при вас,но аз постоянно се притесявам какво ям ,достатъчно ли е чисто,добре ли е обработено 😄

Общи условия

Активация на акаунт