Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 17 511
  • 501
  •   5
Отговори
# 495
Момичета,днес си купих пуканки с карамел и шоколад. Изядох аз половината пакет и виждам на едната пуканка нещо черно нетипично. Започвам да правя един обстоен поглед и не мога да преценя какво е ,мисля си да не е ...... на мишка 😃 Има ли някоя по-компетентна от мен по въпроса,дали може да предам някоя зараза на мен или бебчето? Все пак е била в пекета с другите. Не знам как е при вас,но аз постоянно се притесявам какво ям ,достатъчно ли е чисто,добре ли е обработено 😄
Вие сериозно ли? За първи път ли ядете пуканки ,винаги има "нещо черничко". Щом внимавате какво хапвате,знайте че пуканките с карамел не са здравословни Wink

# 496
  • София
Много се надявам това да е някаква шега. Пуканките в пакет не са нито най-чистата, нито най-здравословната храна.

# 497
Здравейте момичета. Имам положителен тест за бременност, както и ЧХГ 690, ще го повторя след 48ч. Според изчисленията ми съм 4гс+4 дни и се чудя кога е подходящо да отида на първи преглед. Имам възможност за 24ти този месец, което се пада вече 6гс+6 дни и дали няма да е твърде късно. Какво мислите вие?

# 498
Не мисля, че е късно. Повечето лекари викат за потвърждение точно тогава.
На моята отидох, когато разбрах в 4г.с, защото бях болна и трябваше и други медикаменти да ми се преназначат, ако съм бременна - за потвърждаване на бременността ме викна в края на 6г.с, защото тогава вече може да се визуализира сакче, ембрион, а евентуално и пулс.
Ако нямате някакви други медицински проблеми, които трябва да се погледнат при бременност, то според мен е точно времето.

# 499
Много благодаря. Нямам други проблеми, единствено едно леко придърпване ниско долу от време на време, което четох че е напълно нормално.

Не мисля, че е късно. Повечето лекари викат за потвърждение точно тогава.
На моята отидох, когато разбрах в 4г.с, защото бях болна и трябваше и други медикаменти да ми се преназначат, ако съм бременна - за потвърждаване на бременността ме викна в края на 6г.с, защото тогава вече може да се визуализира сакче, ембрион, а евентуално и пулс.
Ако нямате някакви други медицински проблеми, които трябва да се погледнат при бременност, то според мен е точно времето.

# 500
Моят гинеколог казваше, че трябва да има поне 7 дни закъснение. Естествено, тогава все още няма да се вижда почти нищо, но поне може да се види сакчето и да се потвърди, че бременността е вътрематочна

# 501
Аз бях на преглед точно в деня, в който разбрах, че съм бременна 😅 Тогава съм била като Вас в 4гс+4. Просто бях на контролен преглед и имах съмнения, че може да съм бременна затова си направих и тест. Като споделих на доктора той каза, че вероятността да се види нещо е слаба, но все пак погледна. С 300 зора успя да види точица, която каза, че най-вероятно е сакчето и разбира се го намери в матката. Била съм 7ма или 8ма г.с. когато ходих на преглед и тогава вече се чу и сърчицето.

Общи условия

Активация на акаунт