Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 17 934
  • 512
  •   6
Отговори
# 495
Момичета,днес си купих пуканки с карамел и шоколад. Изядох аз половината пакет и виждам на едната пуканка нещо черно нетипично. Започвам да правя един обстоен поглед и не мога да преценя какво е ,мисля си да не е ...... на мишка 😃 Има ли някоя по-компетентна от мен по въпроса,дали може да предам някоя зараза на мен или бебчето? Все пак е била в пекета с другите. Не знам как е при вас,но аз постоянно се притесявам какво ям ,достатъчно ли е чисто,добре ли е обработено 😄
Вие сериозно ли? За първи път ли ядете пуканки ,винаги има "нещо черничко". Щом внимавате какво хапвате,знайте че пуканките с карамел не са здравословни Wink

# 496
  • София
Много се надявам това да е някаква шега. Пуканките в пакет не са нито най-чистата, нито най-здравословната храна.

# 497
Здравейте момичета. Имам положителен тест за бременност, както и ЧХГ 690, ще го повторя след 48ч. Според изчисленията ми съм 4гс+4 дни и се чудя кога е подходящо да отида на първи преглед. Имам възможност за 24ти този месец, което се пада вече 6гс+6 дни и дали няма да е твърде късно. Какво мислите вие?

# 498
Не мисля, че е късно. Повечето лекари викат за потвърждение точно тогава.
На моята отидох, когато разбрах в 4г.с, защото бях болна и трябваше и други медикаменти да ми се преназначат, ако съм бременна - за потвърждаване на бременността ме викна в края на 6г.с, защото тогава вече може да се визуализира сакче, ембрион, а евентуално и пулс.
Ако нямате някакви други медицински проблеми, които трябва да се погледнат при бременност, то според мен е точно времето.

# 499
Много благодаря. Нямам други проблеми, единствено едно леко придърпване ниско долу от време на време, което четох че е напълно нормално.

На моята отидох, когато разбрах в 4г.с, защото бях болна и трябваше и други медикаменти да ми се преназначат, ако съм бременна - за потвърждаване на бременността ме викна в края на 6г.с, защото тогава вече може да се визуализира сакче, ембрион, а евентуално и пулс.
Ако нямате някакви други медицински проблеми, които трябва да се погледнат при бременност, то според мен е точно времето.

# 500
Моят гинеколог казваше, че трябва да има поне 7 дни закъснение. Естествено, тогава все още няма да се вижда почти нищо, но поне може да се види сакчето и да се потвърди, че бременността е вътрематочна

# 501
Аз бях на преглед точно в деня, в който разбрах, че съм бременна 😅 Тогава съм била като Вас в 4гс+4. Просто бях на контролен преглед и имах съмнения, че може да съм бременна затова си направих и тест. Като споделих на доктора той каза, че вероятността да се види нещо е слаба, но все пак погледна. С 300 зора успя да види точица, която каза, че най-вероятно е сакчето и разбира се го намери в матката. Била съм 7ма или 8ма г.с. когато ходих на преглед и тогава вече се чу и сърчицето.

# 502
Благодаря  момичета, много ми помогнахте. Ще си отида тогава и дано всичко е наред. People Baby

# 503

Аз отидох някъде към края на 7 г.с. даже, исках да съм сигурна, че ще чуя сърце на първи преглед, а не да се притеснявам напразно. Simple Smile Пожелавам ти успех!

# 504
Здравейте 🍀

Имам едно питане относно болничния който задължително се пуска 45 дни преди термин.

Тъй като се следя при АГ който не работи със здравна каса, предполагам че няма да може да ми издаде. В такъв случай какви са ми вариантите? Някой от вас дс има опит?

Благодаря! 🌷

# 505
Издават, поне във Вита.

# 506
  • София
Издават болнични

# 507
Не всички издават. Моята следяща на частно не издава болнични и съм се записала при друга АГ по здравна каса, която издава болнични и направления за изследвания по НЗОК.

# 508
Изследвания ми пускаше личния лекар, не съм ходила по нзок. Вметвам само, ако не иска някой да се следи на няколко места, че личния също пуска за изследвания (които са по каса разбира се).

# 509
Кои изследвания може да пуска личния? Например огтт, ПКК, урина? На моя много му се свидят изследванията, дори при профилактични прегледи ми казва "ти си млада, няма да си ги хабя за теб".
От началото на бременността съм ходила само на частно, но имам възможност да се прибера до вкъщи този месец, понеже личния ми е в друг град и много бих искала да се възползвам.

Общи условия

Активация на акаунт