Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 18 534
  • 534
  •   4
Отговори
# 510
ОГТТ не съм сигурна, че ЛЛ може да назначи. Но всичко останало би трябвало да може.

# 511
ОГТТ не може почти съм сигурна. За останалите може ЛЛ, но на определен период от време. По НЗОК АГ ми е пускал до сега 4 пъти ПКК+урина и микробиология. Аз обаче в останалите месеци също си правя.

В Кандиларов имат хубав пакет с намаление. Това го пиша, ако не ти се занимава с ЛЛ.

# 512
Не помня кои точно, тъй като от АГ назначенията изпращам направо на ЛЛ, с този лист и отивам в лабораторията  и ми казват накрая колко имам да платя.не съм се вглеждала да видя кои показатели са платените.

# 513
Здравейте, момичета. Имам един въпрос, който ми изникна наскоро. Пила ли е някоя от вас фолиева киселина вечер и забелязали ли сте как влияе на съня? С началото на бременността усещам, че сънят ми стана доста неспокоен и повърхностен. Наскоро обаче попаднах на информация, че приемът на фолиева киселина вечер може да повлияе на нервната система и да пречи на качествения сън.

Тъй като сутрин приемам еутирокс, а през деня просто не ми остава време (или забравям) да взема фк, обикновено я пия вечер преди лягане. И сега се замислям - възможно ли е точно това да влошава съня ми, или е просто част от бременните номера и нищо друго?

# 514
Здравейте, момичета. Имам един въпрос, който ми изникна наскоро. Пила ли е някоя от вас фолиева киселина вечер и забелязали ли сте как влияе на съня? С началото на бременността усещам, че сънят ми стана доста неспокоен и повърхностен. Наскоро обаче попаднах на информация, че приемът на фолиева киселина вечер може да повлияе на нервната система и да пречи на качествения сън.

Тъй като сутрин приемам еутирокс, а през деня просто не ми остава време (или забравям) да взема фк, обикновено я пия вечер преди лягане. И сега се замислям - възможно ли е точно това да влошава съня ми, или е просто част от бременните номера и нищо друго?

Попринцип, от както съм бременна спя страшно неспокойно, а преди спях непробудно. До третият месец пих фолиева киселина, всяка сутрин и въпреки това пак се будех. Сега съм в 6-тия месец - тоест не я пия от 3 месеца и продължавам да спя все така неспокойно. Не знам дали са свързани нещата.

# 515
Мисля че си е от самата бременност. Дори вечер като съм пиела ФК не съм имала проблеми със съня първия триместър. Даже напротив - спях като заклана Satisfied Спомням си, че в деня на нова година толкова ми се спеше, че си легнах в 8 вечерта, казах на никой да не ме буди и станах чак в 9-10 на другия ден Sweat Smile Сутрин ми беше много тежко да ставам за работа. Втория триместър нещата се пооправиха, но пък тогава започнах да ставам вечер към 2-3 и по 1-2 часа не можех да заспя.

# 516
Фолиевата киселина има леко ободряващо действие, което преминава бързо и едва ли влияе на съня. Аз също имам периоди на неспане, редуващи се с такива с по-добър сън, но като цяло от началото на бременността съм ужас със спането. По-скоро бих го отдала на хормоните, отколкото на фолиевата, но аз пък знам, че се приема сутрин на гладно и си я пия така. Бях я спряла, но на втората фетална лекарката каза да си я пия и пак си купих една опаковка.

# 517
До коя седмица се приема фолиева киселина? Аз съм в 15 г с и все още взимам по едно хапче на ден. Забравих да попитам АГ дали трябва да я спра вече.

# 518
Всеки АГ дава различна информация, може би има значение и как протича самата бременност. Моята ми каза просто да изпия една опаковка (90 таб) и толкова.

# 519
До коя седмица се приема фолиева киселина? Аз съм в 15 г с и все още взимам по едно хапче на ден. Забравих да попитам АГ дали трябва да я спра вече.
Моята лекарка ми каза да пия фолиева до следващия преглед - почти към края на 16 г.с.. След това ще ми предпише други витамини.

# 520

Аз знам, че се приема през цялата бременност, на витамините ми също го пише - до края на кърменето даже.

unserwahnsin, откакто съм бременна сънят ми е по-повърхностен, даже на моменти се будя и не мога да заспя. Вторияъ триместър е по-добре отколкото първият, но пак не спя толкова добре колкото преди, мисля, че е нормално

# 521
Здравейте. В 5 г с съм и имам Клебсиела и Стрептокок група Б
Аг казва че е рано за каквото и да било да се пие или слага. Някой имал ли е подобна инфекция
Много силно парене и сърбеж имам без течение. Сякаш ми е изгорено вътре.
Моля за съвета ви
Благодаря

# 522
АГ което установи бременността каза до 12та седмица, после АГ което си ме проследяваше и изроди мисля каза до 14та или 16та седмица и после вече прегнакеър витамини, които си имаха също ФК в тях. Та реално цяла бременност съм си пила ФК 😁

# 523
Да, в пренаталните витамини също има фолиева. Simple Smile

# 524
Здравейте!😊Последната ми менструация беше от 30.08 до 3.09. Този месец ми закъсня с около 10 дни имах кафяво зацапване и си направих два теста и двата бяха положителни. От три дни отново не спира зацапването но имам и спазми долу и днес отидох на гинеколог. И там реши да ми направи тест за всеки случай и отново имаше две черти прегледа ме с коремен и вагинален ехограф, на вагиналния имаше кафява кръв и сега ме наболява долу корема. Ето и снимката от прегледа каза да отида в понеделник защото още не се виждало добре, намери само една малка точица.

Общи условия

Активация на акаунт