Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 19 325
  • 565
  •   5
Отговори
# 555
В тези случаи с 2 ръце подкрепям да си имате и АГ по ЗК за болничните! Но ако бременността е нормална и болничен не се налага не виждам смисъл.

# 556
Аз имах лкк от АГ-то, в частната болница. Не се следях на две места и се радвам за което. А и аз трудно се доверявам на специалист и когато изградим доверие се следя само при него, без значение в коя област на медицината е.
Направления ми пускаше ЛЛ.
лКК ми беше 40 лв.

# 557
Момичета ,имате ли проблем с поставянето на вагинални таблетки? Изписаха ми Гиналгин. Тази вечер при поставянето много ме заболя,дори още ме боли при сядане и лягане. Дискомфортно ми е доста и ме е страх да не съм се разранила. После върви разбери ,ако има кръв от къде е......и пак тичане по болници иии стрес ☹️

# 558
Остави ги повечко да се напоят с вода и тогава ги поставяй, иначе са наистина много твърди.

Момичета ,имате ли проблем с поставянето на вагинални таблетки? Изписаха ми Гиналгин. Тази вечер при поставянето много ме заболя,дори още ме боли при сядане и лягане. Дискомфортно ми е доста и ме е страх да не съм се разранила. После върви разбери ,ако има кръв от къде е......и пак тичане по болници иии стрес ☹️

# 559
Да, и аз много трудно ги поставях. От тях имаше и известен дискомфорт като парене, първите пъти като слагах, питах моя АГ каза, че е от тях. Намокрях ги, не че много помагаше, но като че ли с течение на времето стана по-лесно .

# 560
Здравейте🫶🏻Чак утре имам час за гинеколог и имам притеснения…след вагинален ехограф получих една идея по-гъсто кафеникаво зацапване. Вчера и днес след ходене до голяма нужда забелязах два пъти кафява кръв със съсирек вътре.На някой случвало ли се е?

# 561
Относно следенето на две места - моят АГ каза, че не е препоръчително да се гледа толкова често бебето на ехограф. Като бях за пръв път при него (защото се местих от ин витро клиника), каза че ако сме го гледали преди по-малко от две седмици, няма да го гледа.
Tака, че да - при нормална бременност един път в месеца е напълно достатъчно, макар че всички искаме по-често да си гледаме бебетата 😁

kati3435, бих си питала АГ-то. Не ми се е случвало да имам зацапване даже след вземане на микробиология докато съм бременна. Най-вероятно всичко е окей, но за твое спокойствие, питай според мен

# 562
Ще ме прощавате, но това са пълни глупости. Ехографа е доказано безвреден, няма никакво облъчване. Има жени цяла бременност карат в болница и ги гледат и следят изкъсо и си имат здрави бебенца. Други ходят всяка седмица на прегледи и т.н. На мен лично ми се е случвало и 4 прегледа в месеца и някои един след друг в два дни, никога не съм чула, че не било препоръчително да се гледа бебето повече от веднъж на две седмици (или там каквото е), нито от фетални морфолози, нито от АГ.

# 563
Да, питала съм и аз, тази бременност в един период се наложи да имам доста често прегледи, никой не каза, че има проблем. Единствено доплер не е желателно да се пуска твърде често, но когато се налага се прави.

# 564
Може и така да е, аз казвам на мен какво ми обясниха. Не съм лекар, за да знам със сигурност Simple Smile

# 565
Преброих си листите от прегледи - редовни, фетални, спешни, включително колко пъти са ме гледали докато лежах в болницата - 28 ехографа съм имала като в периода, в който бях в болница в ранна бременност съм имала 5 последователни дни всеки ден ехограф (два от които в един ден) + още 2 ехографа от прегледи в него месец. Казаха ми, че няма проблем за бебето, защото се бях притеснила и факт, че нищо му няма и след като се роди.
За доплера е по-особено положението, но и там по време на онзи болничен престой доплер имах 3 поредни дни в 7г.с. Последния месец  също всяка седмица бях на доплер, защото трябваше да се следи заради ранно калциране на плацентата и риск от спиране на кръвотока към бебето. Понякога просто се налага по-често проследяване по една или друга причина.

Общи условия

Активация на акаунт