Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 26 392
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
От коя седмица започнаха да Ви правят записи на тоновете на бебчо? И през колко време?❤

# 631
Първите бяха в 30г.с., след това на следващата редовна консултация 33г.с. започнаха всяка седмица до 4дни преди раждането.

# 632
  • Бургас
Където се следа я искат от 28гс на две седмици. Аз съм в 29+4 и днес за първи път ми правиха. За мен се чуваше слабо, лекарката и акушерката казаха, че са много добри резултати

# 633
Моят следящ ми каза, че е желателно последните 2-3 седмици по-често да се проследяват и започнах да си ходя и допълнително на тонове извън там, където се следих и му ги изпращах за коментар. В случая при мен имаше наложаща причина за по-често проследяване накрая, но в стандартния им пакет за нормална бременност бяха едни в 30г.с, после от 33г.с. започваха по-редовните тонове.
Важно е как са се движили тоновете в рамките на границите, а има и значение дали бебето спи, как се е наместило, дали е доста активно в него момент и т.н. за това ние какво ще чуем. При мен също на някои тонове не чувах много, но на записа се виждаше, че са си в норма. Имала съм запис и докато е спял, и такъв, в който на 10секунди отчитах движение и бяха с едни големи пикове в записа.

# 634
Веска03 мислите че го притесни,или го притесни? Той какво ви каза? Разпитахте ли го,дали е притеснително и какво може да се очаква при подобен случай?

# 635
При мен беше така. Лекарят не се беше притеснил, просто го отбеляза по време на прегледа. За сега нещата са наред (18 седмица).

Здравейте бременна съм в 5 г.с. отидох на преглед видяхме плоден сак  доктора каза че бременноста е в матката но е разположен в края на матката към рогчето  което мисля го притесни има ли подобни случай и разви ли се бременноста след това

# 636
Здравейте! 😊
В 24 г.с. съм и имам тежка уртикария – сърби ме цялото тяло и имам обриви. Лекарят ми предписа Орбазон, вече 6 - ти ден.
Пуснах и подобна тема, но реших и тук да питам, защото съм много притеснена за бебчо да не му вреди.
Ако някой е минал през подобно нещо, ще се радвам да сподели опит.

# 637
  • Melmak
Лекарят вероятно знае, че сте бременна?! Ние не сме лекари, доверете се на специалистите.

# 638
Лекарят вероятно знае, че сте бременна?! Ние не сме лекари, доверете се на специалистите.
Да, разбира се, че знае, просто исках мнение и от други жени, за това са тези форуми, благодаря.

# 639
Аз тонове от 33 г.с. всяка седмица.

# 640
Много често се случва в тази тема, някоя дама да зададе въпрос и някой друг едва ли не да и се скара, че си е изказала притеснението. Не мисля, че е удачно след като сме тук, за да коментираме, дискутираме и т.н.

# 641
Съгласна съм, че някои дами са доста негативно настроени към подобни въпроси. Много често човек пита, за да чуе споделен подобен опит от други жени, минали през същата ситуация, да се успокои. Никъде не е казано, че ако друга жена каже нещо различно, терапията назначена от лекар ще бъде веднага прекъсната и лекаря заклеймен.

# 642
Съгласна съм, че някои дами са доста негативно настроени към подобни въпроси. Много често човек пита, за да чуе споделен подобен опит от други жени, минали през същата ситуация, да се успокои. Никъде не е казано, че ако друга жена каже нещо различно, терапията назначена от лекар ще бъде веднага прекъсната и лекаря заклеймен.
Благодаря за подкрепата и на вас и на #desny123.

# 643
  • Бургас
Аз сякаш Ви видях поста и във фейсбук групи и там също имаше негативни коментари. Не разбирам такива хора, нормално е да се пита след като има нещо, било то и за успокоение.

За въпроса ти Джуджи, не съм имала обриви, но пожелавам бързо да се опрявяш! Слушай лекаря си, това е много важно 🫶🏻

# 644
Здравейте, за първи път съм бременна в 9 г.с съм бях днес на лекар всичко е наред. Изследванията също са ми наред. Обаче мен ме тревожи това че от няколко седмици когато ходя на тоалетна по сълфетката имам като леко кафеникаво розово( малко е но ме тревожи) дали и на вас ви се случва. Нормално ли е? Можели някакви съвети. Приемам и Дуфастон.

Общи условия

Активация на акаунт