Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 26 396
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, как ви се струва в 30г.с. шийка 27 мм. На мен ми се струва малко, но доктора не беше притеснен.
Слушайте лекаря си,на вас няма как ви се "струва",защото нямате медицинско образование и тук някои едва ли ще даде компетентен съвет,а зорлем да си търсите притеснения в напреднала бременност, мисля че не е във ваша полза. Ако чак толкова нямате доверие на лекаря,които сте избрали,просто потърсете второ мнение.

# 616
Аз съм в 28 г.с с 28мм шийка и то от две седмици насам. Казаха ми, че ще следим, но понеже не продължава да се скъсява не го считат за проблем за момента. По принцип много зависи как се мери, дали ти се ходи до тоалетната и още куп неща. Щом докторът не е притеснен и аз не бих била 🙂

# 617
В 28 г.с. бях с 29мм, но поради стягания ми изписаха утрогестан и магнезий и вече е 33мм. За самата шийка не се притесняваха или с такова впечатление останах.

# 618
В 32/33г.с. ми е измерена 28.48мм на 3ФМ при лекар, който принципно взима всичко в предвид. Каза, че не е проблем и е нормално да започне да се скъсява в последните седмици. Ако няма контракции или друг проблем, то спокойно може да се изкара до термин с такава шийка. Последните седмици даже бях по-активна от началото на бременността и си изкарах до 39+5г.с

# 619
Благодаря за отговорите. Попитах тъй като преди 10 дни измерена от проф. Марков беше 37 мм, и днес я измериха 27мм и малко се позачудих, че се е скъсила бързо за 10 дни. Иначе аз също съм на утрогестан, магнезий най-висока доза и алеракт 2х1 още от около 20та г.с. тъй като съм post ivf с трудно постигната бременност.

# 620
Да, с алеракт съм и аз.
Има разлика в измерванията при различни лекари, защото гледат с различна апаратура. И при мен се получава и с по 10 мм разлика, ама се успокоявам щом е над 25мм.

# 621
Имай предвид, че може на второто мерене да са я хванали и по време на контракция. На мен веднъж в 21 г.с. ми я измериха 24 мм, след 5 дни вече беше 34 мм. Следящата ми обясни, че може да е хваната по време на контракция и да е изглеждала по-къса.

# 622
Здравейте! Успях да си сецна кръста. Попринцип ми е много слабо място и ме захапа много красиво нерв. Вероятно мога да се насоча само към масаж в случая. В 18 г.с съм. Някоя от вас ходила ли е при такъв проблем на масажист и съответно дали може да ме посъветвате къде в София. Благодаря ви!

# 623
Мога да Ви препоръчам Антоанет Василева от София физиоцентър. Като идете на място ще прецени дали да Ви направи или не. На мен не ми направи, но ми показа упражнения, които да ми помогнат. Не мога да си спомня защо не ми направи, но аз когато отидох при нея вече бях една идея по-добре, а и бях в 25та или 26та седмица.
Понеже бях и на невролог мога да Ви кажа какви кремчета ми каза, че мога да ползвам за временно облекчение.

# 624
Не знам доколко са подходящи масажи в тази област. На мен ми казаха кръст, стъпала, отзад на шията също има определени точки, които трябва да се избягват. И това не само през бременността, а до три месеца след бременността също е желателно да се избягват масажи.
Евентуално може да ползвате болкоуспокояващи изписани от лекар и както казаха някакви упражнения.

# 625
Здравейте, на 11.10 имах овулация и правихме два пъти секс един след друг, без голяма разлика във времето, като той се изпишка след първият път, той не е  еакулирал в мен и двата пъти , но имам 5 дни до цикъла и леко ми се гади ,сутрин като вляза в банята ми става тежко на стомаха, гърдите ми са много напрегнати , но те са така и всеки месец. Направих си тест ,но мисля , че е прекалено рано ,показа отрицателен,но според вас възможно ли е да съм забременяла , но какви са тези симптоми толкова рано ,още преди закъснение даже ?

# 626
Не сте бременна. Шансът е доста нисък.

# 627
Щом теста е отрицателен, надали сте бременна. Пуснете си кръвен за Ваше успокоение.

# 628
И аз не мисля, че има как да има бременност. При много жени това са просто симптоми за наближаващ цикъл. На мен ми се е случвало да си втъпля, че съм бременна, да имам уж първи симтопи на бременност като Вас и после да ми дойде

# 629
Здравейте бременна съм в 5 г.с. отидох на преглед видяхме плоден сак  доктора каза че бременноста е в матката но е разположен в края на матката към рогчето  което мисля го притесни има ли подобни случай и разви ли се бременноста след това

Общи условия

Активация на акаунт