Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 26 402
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Бях секцио аз, имах контракции, но не ги усещах, та не мога много да помогна, но при    контракции знам, че може и кръста да боли както и да има болка ниско като менструална.

Здравейте, група! Може ли някоя вече родила дама да обясни как се усещат контракциите? Имам контракции от около 2-3 дни и усещам като менструални болки и болка в кръста, но отминават на сутринта и вечерта отново започват. От няколко часа усещам тежест много ниско долу при движение на бебето. Обзе ме страх, че няма да разбера и ще трябва да родя вкъщи или в колата.. болницата е на час път и може би заради това имам паника вече..
Това което описвате (болки в кръста и тежест ниско долу) не е контракция. Контракциите са стягане (и болка) в целият корем - нещо като “прерязване”. И отминават обикновено за 1-2 минути най-много.

# 601
Не може да е от дуфастона зацапването. Напротив, той го предотвратява. Хубаво е да пуснете изследване на прогестерон преди прегледа ви и при нужда да ви включат още. Може да е хематом, леко отлепване, някакво раздразнение евентуално от секс или вагинално приложение на нещо. Ще стане ясно на прегледа. При увеличаване или преминаване в червено, бих посетила лекар по-рано.

# 602
Няма как да се сбъркат родилните контракции. Спокойно Grinning Ако спрат, когато легнеш на ляво, не са истински.
Контракциите могат да де усещат в коремната област, но може и в кръста. Вероятно в края на деня си уморена и затова де появяват.

# 603
MissBabyJane,напротив. Болки в кръста и менструални болки често се появяват точно когато наближава раждането. Аз така бях, една сутрин се събудих с менструални болки и розово слузесто зацапване. Контракциите постепенно се засилиха и на следващия ден родих. Всеки организъм е различен, но тези признаци често показват, че моментът вече е близо.

# 604
Благодаря за отговорите на всички!🥰❤

# 605
Аз също родих секцио, но от предната сутрин ми падна тапата и започнаха контракции няколко часа по-късно, на преглед се видя разкритие и на тонове се отчитаха силни контракции. При мен бяха като силни менструални болки с леко сковаване в кръста, не минаваха от смяна на позата, а на интервали. Не знам дали има общо, но колкото се засилваха, толкова повече бях с усещане, че ми се ходи по голяма нужда. Успях да си дочакам часа за секциото, но докторът каза, че и да не беше планово, то съм щяла да родя естествено до края на деня.

# 606
Аз също родих секцио, но от предната сутрин ми падна тапата и започнаха контракции няколко часа по-късно, на преглед се видя разкритие и на тонове се отчитаха силни контракции. При мен бяха като силни менструални болки с леко сковаване в кръста, не минаваха от смяна на позата, а на интервали. Не знам дали има общо, но колкото се засилваха, толкова повече бях с усещане, че ми се ходи по голяма нужда. Успях да си дочакам часа за секциото, но докторът каза, че и да не беше планово, то съм щяла да родя естествено до края на деня.

Не се ли е налагало секцио, как така ще щели да родите естествено?

# 607
Секциото беше планово, защото имам сърдечен проблем. По думите на кардиолога можех да родя и естествено, но има риск да се влоши проблемът ми, защото не се знае как би протекло естествено раждане, но все пак препоръчва секцио и да обсъдя с АГ как да бъде в крайна сметка. Логиката на израждащия беше, че и да не беше секцио, а да беше естествено раждане отново е щяло да се случи същия ден и че контракциите са си били от започнало естествено раждане. .

# 608
И при мен беше така. Уж "леките" контракции,съчетани с болка тип менструална и болки в кръста,се оказаха начало на раждането.

# 609
О,да. Менструални периодични болки и в кръста.
И аз бях за секцио във вторник, но в петък срещу събота през нощта започнаха, като в началото не обръщах внимание и около час си се въртях в леглото, после започнах да ги засичам. До към 9 часа бях с 1,5 см разкритие и скъсена шийка.
Докторът дойде веднага и направихме секциото. Но определено не може да се сбъркат, особено като се засилват.
Свържи се с лекаря си и опиши симптомите си.
Иначе преди това имах и бракстън хикс, но бяха много нерегулярни и с различна продължителност, утихнаха след около час.

# 610
Извинявайте, а фраксипарина до кога го слагахте? Чак до раждането или се спира преди това?
Vjara, на мен ми бяха казвали за аспирин протекта ако изпусна да го пия 2-3 дена после няма смисъл да го продължавам, но аз го почнах 12та седмица и не съм се интересувала дали може да се почне от 13та, 14та седмица и т.н.
Нямах прееклампсия, но бях с високо кръвно и от болницата, в която се следях ги беше страх да не се нарушат кръвотоците към детето и след 34та седмица ми назначиха терапия с фраксипарин, тъй като аспирин протекта се пие до 32-34 седмица и след това се спира. Предполагам може и на теб да назначат терапия с инжекции, но АГ ще ти каже ☺ Надявам се да изчезне риска от прееклампсия през втория триместър!

И

# 611
Клексан/Фракси се поставя до няколко седмици след раждането. Пускат се изследвания и се преценява кога да се спре.

# 612
Аз по принцип нямам нужда от кръворазреждащи. Пия аспирин акард за прееклампсия и гинеколожката каза, че е до 32 седмица и след това фраксипарин.

author=Semirra link=topic=1807743.msg50345073#msg50345073 date=1760735434]
Клексан/Фракси се поставя до няколко седмици след раждането. Пускат се изследвания и се преценява кога да се спре.
[/quote]

# 613
2 седмици след раждането бих. До раждането бях на 0,4 след това ми дадоха 0,6

# 614
Здравейте, как ви се струва в 30г.с. шийка 27 мм. На мен ми се струва малко, но доктора не беше притеснен.

Общи условия

Активация на акаунт