Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 20 580
  • 609
  •   4
Отговори
# 585
Кръвна захар 5.12 на гладно, високо ли е ?
Зависи. Бременна ли сте? Ако да, е височко. Референта е до 5.1 за бременни с поне 10ч нощна пауза без храна.
Моята от начало на бременността растеше и от 4.2 , стигна до 4.9 и ме изпратиха на обременяване в 28 г.с. - резултагът е гестационен диабет, без да имам никаква друга симптоматика - нито качени кг, нито голямо бебе, нито много околоплодни води, нито коремче напред. Нищо. Simple Smile Не е гаранция за ГД този резултат, то и ниска кръвна захар сутрин пак не е гаранция.
Да бременна съм в края на 10 гс, нямам никакви оплаквания и съм даже доста слабичка.. Обременяването с глюкоза задължително ли е на по-късен етап или може и сега ?

# 586
Моя приятелка, когато беше бременна каза, че нито един път не са я гледали с трансвагинален, но тя ходеше при Сигридов. В единия от пътите, в които се наложи да лежа в болница бях с момиче, което от 8ма седмица нататък не бяха преглеждали с трансвагинален заради кървене. До когато можеха да ме гледат с трансвагинален ехограф го правеха. Наистина най-точно се замерва шийката така. Моето АГ в кабинета си беше с един толкова стар ехограф, че само той си знаеше какво вижда Satisfied И не мога да си представя в ранна бременност само с него през корема да ми мереше шийката.

# 587
Малко след третият месец спряха да ме гледат с трансвагинален.
Взеха ми микробиология и цитонамазка и това беше.

# 588
  • Melmak
Ехографите в Надежда явно наистина са смотани по кабинетите, освен за ФМ.

# 589
Моят АГ е по ЗК в местното ДКЦ и двата пъти от 5-6 г.с. си виждаше през корема всичко, едва ли му е чак толкова добра апаратурата. Може би им е по-удобно на тях трансвагинално или всеки си има предпочитания?

# 590
Доколкото знам по здравна каса се полагат 2 или 3 прегледа с ехограф за цялата бременност. При първата ми бременност го спазиха. При втората, лекарката по ЗК всеки път ме преглежда с коремен ехограф, за не повече от 1 минута, без да преувеличавам. Но все пак е извън полагащото ми се, за което го оценявам.

# 591
Кръвна захар 5.12 на гладно, високо ли е ?
Зависи. Бременна ли сте? Ако да, е височко. Референта е до 5.1 за бременни с поне 10ч нощна пауза без храна.
Моята от начало на бременността растеше и от 4.2 , стигна до 4.9 и ме изпратиха на обременяване в 28 г.с. - резултагът е гестационен диабет, без да имам никаква друга симптоматика - нито качени кг, нито голямо бебе, нито много околоплодни води, нито коремче напред. Нищо. Simple Smile Не е гаранция за ГД този резултат, то и ниска кръвна захар сутрин пак не е гаранция.
Да бременна съм в края на 10 гс, нямам никакви оплаквания и съм даже доста слабичка.. Обременяването с глюкоза задължително ли е на по-късен етап или може и сега ?

Доколкото знам,  се прави между 24 и 28 г.с. тъй като най-често тогава се развива заради хормоните и плацентата. Но ако вие имате ИР или други предпоставки, при Вас може и различно да е. Може и еднократен случай да е, не бързайте да се притеснявате.
Бих се консултирала с АГ и ендокринолог, те ще Ви посъветват най-компетентно.

# 592
Мами, как ви се струва пулс на бебето 150? В 32+5 съм.

# 593
150 при движение или в заспало състояние?
Иначе на моя мъник почти до края на бременността ми му беше толкова. Последните 2 седмици беше малко над 150, но при движение (родих в 38г.с.)

# 594
150 при движение или в заспало състояние?
Иначе на моя мъник почти до края на бременността ми му беше толкова. Последните 2 седмици беше малко над 150, но при движение (родих в 38г.с.)
Акушерката измери пулса с доплер(нали така се казва машинката) така, че незнам дали е в заспало или будно състояние. Само каза, че е добре

# 595
Мами, как ви се струва пулс на бебето 150? В 32+5 съм.

Нормално

# 596
Добре е. Няма да се притеснявате 😊
Питам, защото си спомням как една мед. сестра ме наплаши в 31ва седмица на тонове. Пулса на детето беше малко над 150 и каза, че доктора можело да ме прати до болницата.. Доктора пък като погледна тоновете каза, че всичко е наред.

# 597
Здравейте, група! Може ли някоя вече родила дама да обясни как се усещат контракциите? Имам контракции от около 2-3 дни и усещам като менструални болки и болка в кръста, но отминават на сутринта и вечерта отново започват. От няколко часа усещам тежест много ниско долу при движение на бебето. Обзе ме страх, че няма да разбера и ще трябва да родя вкъщи или в колата.. болницата е на час път и може би заради това имам паника вече..

# 598
Здравейте. Получавали ли сте зацапвания в първия триместър? В 8 г.с. съм и от днес следобед имам леки кафеникави зацапвания. От 5 дни съм на дуфастон заради болки по схема за 10 дни. Успях да се свържа по телефона с АГ-то, защото отсъства и другата седмица ми е прегледа, като е на мнение, че е възможно и нормално, но най-важно да няма съсиреци и червени течения. Възможно ли е и от дуфастон да се получава, защото от приема му, не се чувствам хормонално и физически стабилна, сякаш тамън за 8 седмици ми се стабилизираха от бремеността и лекарствата ми пообъркаха отново. Ако някоя мама е изпитала зацапвания да сподели как се е изчистила от тях Simple Smile

# 599
Здравейте, група! Може ли някоя вече родила дама да обясни как се усещат контракциите? Имам контракции от около 2-3 дни и усещам като менструални болки и болка в кръста, но отминават на сутринта и вечерта отново започват. От няколко часа усещам тежест много ниско долу при движение на бебето. Обзе ме страх, че няма да разбера и ще трябва да родя вкъщи или в колата.. болницата е на час път и може би заради това имам паника вече..
Това което описвате (болки в кръста и тежест ниско долу) не е контракция. Контракциите са стягане (и болка) в целият корем - нещо като “прерязване”. И отминават обикновено за 1-2 минути най-много.

Общи условия

Активация на акаунт