Ковид по време на бременност

• 345
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте в момента съм в 23та седмица и след екскурзия съм с кашлица и хрема и лека умора (и само днес ми беше ту топло ту студено на вълни) . Бях по спешност на лекар понеже ми е някъде 4 ден и днес се почувствах по-зле и ми казаха че е ковид. Изписаха ми авирон рапид, Нетаспин и стеримар. Малко поставям под въпрос лечението. Някоя скоро да е била с ковид? С какво ви лекуваха?

# 1
Ковид си е вирус. Лекува се симптоматично.

# 2
  • София
Как така ти казаха? Направиха ли ти тест? Иначе ковид наистина се лекува като всеки вирус.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 06:32 от Fever Ray

# 3
казаха ми че тестовете не са надеждни, но ако искам мога да си направя. Най-сигурно било след 3 седмици да си направя за антитела тест.

Бях чела че авирон рапид не е много препоръчителен при бременност  някой с такива наблюдения?

# 4
  • София
Пила съм свирим при бременност. И много по-непрепоръчителни лекарства съм пила, когато се налага. Преценява се съотношението ползи/вреди.
Най-добре е да се консултираш със следващия те гинеколог, вместо в интернет.
Бързо оздравяване!

# 5
Направи си тест, 10 лева е.

# 6
Информацията от който няма да ти донесе нищо. "Лечението" пак ще е да се облекчат симптомите.

# 7
Здравейте в момента съм в 23та седмица и след екскурзия съм с кашлица и хрема и лека умора (и само днес ми беше ту топло ту студено на вълни) . Бях по спешност на лекар понеже ми е някъде 4 ден и днес се почувствах по-зле и ми казаха че е ковид. Изписаха ми авирон рапид, Нетаспин и стеримар. Малко поставям под въпрос лечението. Някоя скоро да е била с ковид? С какво ви лекуваха?

И трите лекарства са подходящи за бременни.
Нетаспин обаче, ако не е Ковид, въобще не е необходим, за това е добре да се направи тест.
Аз все пак мисля, че консултация с втори лекар и естествено с АГ е необходима.

# 8
  • Sofia
казаха ми че тестовете не са надеждни, но ако искам мога да си направя. Най-сигурно било след 3 седмици да си направя за антитела тест.

Бях чела че авирон рапид не е много препоръчителен при бременност  някой с такива наблюдения?
И Авирон Рапид и Натаспин са хранителни добавки. И двете съм ги пила по време на бременност.

# 9
Не пречи да направиш тест. За Авирон съм на мнение, че не върши работа. Не пречи, но и не помага. Плюс страничния ефект на черни изпражнения, ако не знаеш, може да се притесниш допълнително.
Да минава леко! Парацетамол и витамин С може да пиеш, не са противопоказни за бременни. Натаспин не знам, ако не е КОВИД.
Тест за антитела пък за какво ти е? След дъжд качулка. Точни са тестовете за КОВИД, ако не е минало много време.

# 10
В 6ти месец ме хвана ковид, доказан с тест, и лечението ми беше с Авирон и парацетамол! Няма страшно

# 11
  • София
Натаспин е за разреждане на кръвта, понеже бременните не е подходящо да пият Аспирин.
И без това много бременни приемат антикоагуланти.
Натаспин е хранителна добавка, а не е лекарство.
Стига обаче наистина да е ковид и да има нужда от разреждане,защото не всеки има такава. Много малко лекари, например, обръщат внимание, че при анемия не бива да се разрежда кръвта, а при бременност често има анемия.

# 12
Бих направила тест. Надеждни са си, имам тестове отпреди 3 години и отчитат.
Не съм пила кръворазреждащи при Ковид, но не съм била бременна като съм боледувала с Ковид.

# 13
Хранителните добавки като цяло също не са кой знае какво лечение, защото повечето от тях не минават през толкова клинични изпитвания, както лекарствата. И не е ясно в какво количество и с какво качество реално присъстват съставките им. Съвременната доказателствена медицина гледа доста скептично на такива препарати, но ако на вас ще ви е по-спокойно, че ги взимате - тогава защо не.

Иначе реално остава само или да засилвате имунитета по естествен начин (с храна и разходки), или да лекувате само симптомите.

# 14
Направих си тест от аптеката за ковид и грип А и Б. Отрицателни са. А са ми предписали Нетаспин .... За това вече не вярвам на лекари просто... а личната не ми вдига и АГ-то не ми отговарят от вчера дали да ги пия... малко е безумна ситуацията за това се консултирам тук...

Общи условия

Активация на акаунт