🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 76 451
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 75
Както писах вече, случайността на играта изключва работещи предварително планирани матрици. И в чужди сезони е имало хора, които се познават (в първия новозеландски всички се познаваха), но играта си върви на собствен ход.

Да кажа няколко думи и за каста, че не съм ги коментирал досега. Половината не ги познавам, негледайки форматите, в които са били, но ми прави впечатление, че голяма част са известни сравнително отскоро. Като казаха, че ще са известни личности си представих нещо като в БГ версията на Стажантът (май беше само един сезон). Тогава бяха събрали Марта Вачкова, Камелия Воче, 100 Кила, Рут Колева, Тити Папазов, Албена Вулева. Хора, които хем са доста по-известни, хем е гарантирано, че ще ги тресе яко параноята и ще има съспенс. Сегашният каст са някак по-обиграни и по-малко естествени.

# 76
Тези изброените по-горе не ви ли омръзна да ги гледате? За Камелия Воче например се сещам, че беше в Хелс Китчън, Стажанти, Вип Брадър… Само от ушите ми не е излезнала вече. 😁

# 77
Къде са казали, че не ги пускат всичките до края на снимките, че нещо съм го изпуснал това?

# 78
Предварително планираните модели (профили на играчите, коалиции, правила) са сцената, на която се разгръща след това случайността. И все пак предварително може да се заложи на определен изход. Например ако преобладаващия брой са неориентирани и/или незаинтересовани играчи, а Предателите са силни, може да се прогнозира, че победителя ще бъде сред тях. И обратно. Продукцията може да подлива вода на Предателите с тези мисии за убийства на открито и Оракули. Или с разкриването на ролята, когато напуска играч от финалната петица.

Предварително оформена коалиция може да бъде в ущърб и на зрителите, а и на играчите. А може и да не е, зависи. В ОСГ например беше от най-лошия вариант, в който това не проработи добре нито за зрителите, нито за самите участници. Мен това, което ме дразни е, че така определени играчи имат някакво предимство пред другите. Но ако не друго, то зрителския и човешкия опит ме е научил, че коалиции бързо се сформират и бързо се развалят, особено в игри и предавания с награден фонд.

В двата британски сезона, които съм гледала, имаше вкарани по една двойка - мъж и жена в единия, майка и син в другия. Според мен това се прави от една страна, за да се балансира леееко играта в начална фаза, тъй като Предателите по силата на избора си, вече са в коалиция. От друга, може да се създадат допълнителни сюжетни линии и ако скритата коалиция стане явна по някое време, това да отклони подозренията от Предателите. И в двата случая двойката не спечели особено от предварителното си коалиране, като в единия случай то излезе наяве, а в другия все още не... гледала съм докъдето единия от тях вече не е част от играта.

# 79
Например ако преобладаващия брой са неориентирани и/или незаинтересовани играчи, а Предателите са силни, може да се прогнозира, че победителя ще бъде сред тях.

Въобще не съм съгласен. Писах вече, че 15 минути преди финала не мож позна кой ще спечели, камо ли от началото. И сред много слаби праведни са губели предателите, че то целият първи британски сезон беше на тая основа.
Гледай и третия британски, там вкараха две сестри, като едната беше предател от началото. Без да ти спойлвам особено, и трите случая на вкарани семейства нямаха кой знае какво отношение към играта, нито пък вкара нови сюжети (ако не броим, че на един влюбен му се спихна парашута).

# 80
Ако на някой му е интересно - наградите по света (в евро):

- Великобритания - до ~138,600 €
- Австралия - до ~150,000 €
- Канада - до ~61,950 €
- Полша - до ~117,500 €
- Дания - до ~33,500 €
- Франция - до 100,000 €
- Индия - до ~77,000 €
- Ирландия - до 50,000 €
- Германия - до 46,500 €
- Гърция - до 79,100 €
- Португалия - до 20,000 €
- Израел - до ~65,000 €
- Русия - до ~120,000 €
- САЩ (цивилна версия) - до ~230,000 €
- САЩ (звездна версия) - пак толкова, но се даряват за благотворителност
- Испания, Нидерландия - сребърни кюлчета

Изглежда в почти всички сезони, крайната сума е близка до максималната.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 19:35 от Lilly_85

# 81

Нещо, което особено ме подразни във втори сезон UK. Показното убийство е достатъчно трудно и изисква голяма доза хладнокръвие. И когато то бе извършено успешно, от продукцията обявиха, че е имало отравяне и оставиха жертвата достатъчно дълго, за да може тя да каже кой й е давал нещо за пиене. Останалите само трябваше да свържат две и две, и си отиде един почти неподозиран дотогава Предател с голям потенциал да стигне до финал.

Същата показно убийство - отравяне с конкретната чаша, го имаше и в US 2 и после играта с погребението пак същата. Там го извърши предател, върху който имаше подозрения на база репутация от предишни формати и пак не го хванаха.
Скрит текст:
Паврати от Сървайвър. Но пък отрови друг праведен, за да се улесни, а не този, който бяха решили

# 82
Например ако преобладаващия брой са неориентирани и/или незаинтересовани играчи, а Предателите са силни, може да се прогнозира, че победителя ще бъде сред тях.

Въобще не съм съгласен. Писах вече, че 15 минути преди финала не мож позна кой ще спечели, камо ли от началото. И сред много слаби праведни са губели предателите, че то целият първи британски сезон беше на тая основа.
Гледай и третия британски, там вкараха две сестри, като едната беше предател от началото. Без да ти спойлвам особено, и трите случая на вкарани семейства нямаха кой знае какво отношение към играта, нито пък вкара нови сюжети (ако не броим, че на един влюбен му се спихна парашута).

Точно за първи сезон
Скрит текст:
Уил си печелеше отвсякъде заради слабите Праведни, само Киърън да не го беше издал. След това, колкото и да бяха смотани, нямаше как да не се усетят кой още е Предател. А една от тях даже и след това не се усъмни, ахаха. Много ме е яд за Уил Sad
Да, и аз това казах - че нямаха особена роля предварителните коалиции (от това което съм гледала) и са по-скоро за баланс.

# 83
Само че тази игра май не позволява много коалиции и даже може да попречат.
Защо? Алиансите са стабилни, докато са с няколко човека, да приемем 5 в този формат. Шансът никой от петимата да не е предател е нищожен. Дори да се случи, ако един човек от този алианс изглежда подозрителен, той ще получи 4 гласа по-малко, но мнозинството може да го прогони.
Единствено би помогнало, ако си уговориш алианс и ти си предател. До финала добутваш максимално много хора от своите и един външен като на финала гоните него и печелиш ти. Абсолютно непосилно за организация.
Може да сработи, ако се разберете да делите наградата независимо кой с каква роля е, но тук не дават милиони, че да си заслужава.
Аз имам различно виждате по този въпрос, но вероятно играчите няма да мислят по този начин.
Според мен ДОРИ сред вас 5мата да има предател най-правилното нещо е ти да го държиш, особено ако той знае, че си му лоялен и никога няма да го предадеш. Така този човек ще те пази максимално много от другите Предатели в играта. Чисто стратегически аз бих държал предателя почти до края, особено ако съм усетил, че е такъв.
Замислете се: Праведните нямат никаква полза от това да намерят рано-рано всички предатели, освен ако, разбира се, не искат някой от тях евентуално да сане предател.

Иначе наситина в една чиста игра на Мафия примерно няма приятели и непознати, няма коалиции - целта ти е да откриеш и да елиминираш другия отбор. Но тук в Предателите има някои нюанси

ПП: Новият трейлър изглежда просто БРУТАЛНО! Не съм бил толкова "хайпнат" за българско риалити от Скритият Идол насам!

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 11:15 от outcast

# 84
Публикувано преди час във Фейсбук и Инстаграм на предаването.

https://www.facebook.com/share/v/19pjHLfoyP/?mibextid=wwXIfr

# 85
Жесток трейлър!
От години не съм чакала предаване с такова нетърпение и имам големи очаквания.

В промото кадрите, в които дърпат троянския кон може ли да има спойлер? Гледам че са към 16 човека.

# 86
15 ги преброих аз. Не мога да разпозная всички, но ми прави впечатление, че
Скрит текст:
Всички жени са брюнетки, тоест не виждам Искра Онцова, Ева Веселинова и Неве.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 11:43 от Lilly_85

# 87
15 ги преброих аз. Не мога да разпозная всички, но ми прави впечатление, че
Скрит текст:
Всички жени са брюнетки, тоест не виждам Искра Онцова, Ева Веселинова и Неве.

Скрит текст:
В оригиналната версия на тази мисия в Канада кандидатите можеха да се откажат на определени контролни пунктове, за да отключат възможности за още злато. Тримата, които спомена, може би не са били елиминирани дотогава, а по-скоро са останали назад, докато останалата част от групата буташе Троянския кон. Ще видим!

# 88
Точно за първи сезон
Скрит текст:
Уил си печелеше отвсякъде заради слабите Праведни, само Киърън да не го беше издал. След това, колкото и да бяха смотани, нямаше как да не се усетят кой още е Предател. А една от тях даже и след това не се усъмни, ахаха. Много ме е яд за Уил Sad

Ама няма "само да не го беше издал". Laughing И в други сезони се издават и клепат един друг. В първия на Нова Зеландия имаше култов момент с намигване на кръглата маса пред всички. Затова няма гаранция, че при слаби праведни ще спечели предател.

# 89

Ама няма "само да не го беше издал". Laughing И в други сезони се издават и клепат един друг. В първия на Нова Зеландия имаше култов момент с намигване на кръглата маса пред всички. Затова няма гаранция, че при слаби праведни ще спечели предател.

Много е тъпо това, трябва да се забрани в договорите, ама едва ли.

Общи условия

Активация на акаунт