🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 53 453
  • 985
  •   24
Отговори
# 255
Ако се развива дискусия и се обсъжда играта по същество, не виждам нищо лошо да се репликира. Иначе става като "картини от една изложба", поредица от отделни различни мнения.

А БГ Сървайвър веднъж седмично ли е? Кое друго риалити е било веднъж седмично (само Биг Брадър съм следил, за музикалните знам, но те не са риалита). Не знам, според мен ще е трудно с дълга пауза. Ако го погледнем като крими-сериал вместо като риалити, ами те и сериалите са по-често.

# 256
Нашенските формати обикновено запълват цяла седмица, но какъв е смисълът, ако съдържанието е просто пълнеж. Шести сезон на БГ Сървайвър беше два пъти седмично и вървеше доста стегнато, хубаво беше направен.
Американският Сървайвър си е един епизод седмично по час - включва игра за награда, игра за имунитет, малко от отношенията в лагера, малко стратегия, съвет. Епизодът си е капсулован и не се мъчиш да се сетиш докъде е стигнало действието. При нас има безбройни игри за амулети, огърлици, пръстенчета и всякакви ненужни линии, които само разсейват от основното действие.

# 257
Шести (скритият идол) беше 3 пъти седмично, седми първо тръгна 3 пъти и го намалиха на 2, но този сезон имаше много проблеми. Иначе първите 5 са били по 4 епизода дори седмично. Аз все още си мисля, че най-добрият вариант за трейтърс е да го излъчат за месец, по 3 епизода седмично, между тв сезоните.

# 258
  • София
Тук винаги е имало привърженици на формат веднъж седмично и все се е призовавало да станат и у нас такива, но аз не обичам така и американските Сървайвъри, които съм гледала, не съм ги чакала цяла седмица. Сървайвър също обичам да е 3 пъти седмично. КнИ също е имало спад като е веднъж седмично, на човек спира да му пука за героите.

Рекламодателите са в сезона, така че нормално да не е между сезоните.

# 259
И други неща каза Оля от кухнята на Играта.

# 260
  • USA
Не я споменавайте тази Оля. Не знам коя е, обаче за мен вече е персона нон грата.
Как продукцията допускат участник да мята спойлери насам и натам?? Weary

Конкретно по дискутирания въпрос - Не харесвам формати,които се излъчват веднъж седмично. Аз лично губя интерес. Чакане една седмица до нов епизод/развръзка е дразнещо и за мен минималните прожекции трябва да са 2 пъти седмично. Забравят се детаили,губи се първоначалната еуфория и въобще следенето на сюжета се разпокъсва.

За динамична игра като ИВ съм за 5 еп седмично.
За Сървайвър/Гривните 3-5 еп седмично.
За Предатели 2 еп седмично.
За Ергенът 3-5 еп седмично.

# 261
  • София
Eргенът, ако 5 / за седм. ще има и бонус - няма да се “крият” толкова време и няма да излизат спойлери.
В този ред на мисли важи и за Traitors - по-малко време ще има разни Олита да се дънят 😉

# 262
Според мен коалиции и наговарянки винаги може да има. Събирате се 3-4ма по-близки отвън и се уговаряте, че ДОРИ някои от вас да е избран за предател, то той ще пази останалите и няма да позволява никой от групата да бъде "убит" от останалите предатели. Реципрочно се уговаряте, че никой от групата няма да повдига имената на останалите като заподозрени на кръглата маса и хоп коалиция, която те води до края.

Това на терория дори няма как да стане, камо ли в такава игра. В някои сезони предателите гонят други предатели, от дискусията на масата се сменят имена, които уж са сигурни. 3-4 много трудно да се опазят в такава игра и то без да привличат внимание и без да имат къде и кога да се наговарят и обсъждат.

Стратегията иначе аз я виждам по този начин:
- Предателите да си играят добре ролята, да не привличат внимание и въобще да не улесняват по никакъв начин праведните
- Праведните да са наблюдателни, да обсъждат с другите праведни, но без да се набиват на очи, защото бързо ги елиминират и малко поне да мислят и да има ДеДукция.

С една дума, аз в тази игра искам да видя стратегия от страна на предателите и дедукция от страна на праведните. Като за вторите оцеляването е мого по-сложно и зависи от отношенията с другите в играта, от тяхното стратегическо мислене когато обвиняват предател да не е много явно и доста други нюанси.

Според мен ги избират много внимателно от продукцията, но ги посочват на кръглата маса - реакциите на Предателите още от първата минута са важни и за нас зрителите и за тяхната игра. Този adrenaline rush просто се усеща и се вижда от зрителя.

Въобще играта си е супер, и се радвам, че ще имаме български сезон. Мисля, че основния мотив да са известни е да се гледа от масовия зрител, защото в България много малко хора са чували за нея. А реално е зарибяваща за всяка възраст и мисля, че ще има още сезони.

# 263
  • София
Уви, bTV не минаха без промени и с Предателите.
Забелязах промяната още преди няколко дена, но исках да изчакам да излезе и официалната програма на bTV за 09.09 и да видя дали ще го има шоуто.
https://www.btv.bg/programata/

Така, официално, шоуто ще започне чак на 16 септември, вторник от 20:00 ч.

# 264
Тъпо, много тъпо.

# 265
Аз не се оплаквам, ще ме изчакат да се върна от море 😁

# 266
Уви, bTV не минаха без промени и с Предателите.
Забелязах промяната още преди няколко дена, но исках да изчакам да излезе и официалната програма на bTV за 09.09 и да видя дали ще го има шоуто.
https://www.btv.bg/programata/

Така, официално, шоуто ще започне чак на 16 септември, вторник от 20:00 ч.
Иди ми, дойди ми.
Явно искат да се отдалечат максимално от Игри на волята.
За мен също е по-удобен ден, но ми се гледа вече.

# 267
  • USA
Не ми хареса промяната и не става въпрос за някаква дата.Когато и да започне,ще го гледам.  
Мисля си,че БТВ за кой ли път не знаят какво да правят.Днес ще е. Момент,сменихме си мнението,другата седмица ще е. 1 епизод, не...ще са 2 епизода.

Грабват супер добри франчайзи,правят 1 сезон и се ******. Как е възможно?!

# 268

Стратегията иначе аз я виждам по този начин:
- Предателите да си играят добре ролята, да не привличат внимание и въобще да не улесняват по никакъв начин праведните
- Праведните да са наблюдателни, да обсъждат с другите праведни, но без да се набиват на очи, защото бързо ги елиминират и малко поне да мислят и да има ДеДукция.

Това няма как на практика да се случи, защото Праведните, не знаят кои са другите Праведни

# 269
Не ми хареса промяната и не става въпрос за някаква дата.Когато и да започне,ще го гледам.  
Мисля си,че БТВ за кой ли път не знаят какво да правят.Днес ще е. Момент,сменихме си мнението,другата седмица ще е.
Гарантират определени рейтинги на рекламодателите си и ако сметнат, че е възможно да не ги стигнат, почват смени на датите. С Нова всяка есен се надцакват по този начин и се чакат до последно.

Общи условия

Активация на акаунт