🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 49 242
  • 927
  •   40
Отговори
# 675
Diavolo се е постарал такъв обстоен първи пост да направи, всички правила са описани там.

# 676
Сега гледах епизода. Много се извинявам, че ще прозвуча в стил Фънки "хайде сега да слезем на земята", но все пак си е мое лично мнение. Отбелязвам, че не гледам другите риалита (евентуално Биг Брадър), така че ви вярвам напълно ако сравненията са спрямо тях. Но все пак от гледна точка на продукцията има какво да се подобрява, особено в контраста с ирландския сезон, който сега върви паралелно всяка седмица - много кратки и прекрасно сбити епизоди, чудесен монтаж, без участници които се правят на големите тарикати.

Та моите забележки са в следните насоки:
- дребен детайл е, но можеше да се измисли как микрофоните да са скрити, а не да им висят като огърлици от гушата или закачени на ревера. Щом навсякъде другаде по света са се справили, технически е възможно.
- проблемът с твърде дългите епизоди е, че се налага да вкарват излишни плямпания, глупави приказки, тарикатлъци, тук-там по някоя селяния, и напълно ненужни за този формат лични нападки (някой правилно написа в темата, че по едно време все едно гледаме Биг Брадър). По-добре 50 минути изказвания, но по същество.
- Владо Карамазов е чудесен водещ, но е доста сдържан и няма онези качества, заради които избират водещите в другите издания. Мисля, че в България изобщо няма такъв типаж, така че може би Владо е най-добре, просто отбелязвам разликата. Очаквам да се разгърне повече в идните епизоди.

Тая работа с "котенца, хайде да си направим един алианс, вътре ли сте?" за първи път я виждам. Може би така минават всички американски риалита, които не съм гледал, но в неамериканските такива тарикатски схемаджийства баш на ачик няма. Не че няма групички, просто нещата стават естествено и спонтанно, а не "да се събереме 7 човека и да сме си наши хора", все едно гледам образите на Въргала кога имитираше магураджиите през 90-те. Малко умереност и елегантност би била добре, иначе силно простеят.
Това е общо взето, нямам толкова критики към продукцията, колкото към участниците и пълната разпасаност на някои от тях. Надявам се догодина да са непознати.

# 677
Здравейте, и аз съм много приятно изнанадана от формата.
Разочароваме обаче само факта, че е много кратък.
11 епизда-по веднъж в седмицата........, малко повече ни трябва...

# 678
Къде гледате от чужбина?
🙏🏻

# 679
  • София
Хора, защо не казвате, че снощи е бил първият епизод? Изпуснах го, та трябваше да наваксвам.
Още  не съм ви чела, но съм страшно развълнувана и затова първо ще пиша. Blush Много ми хареса, много! Заснемането е страхотно, всичко до най-малкият детайл е впечатляващо и интригуващо. Ужасно харесвам Владо Карамазов, невероятен е като водещ. А и имам огромен сантимент към Бабините Видини кули. Heart
За каста не съм особено сигурна, че е най-добрият, но ще работим с каквото разполагаме, няма как. Поне са надъхани и ентусиазирани.
Учуди ме изборът на Георги за предател - много е подходящ, защото разбира играта, обаче дали ще успее да се справи с това да заблуждава останалите. Засега не съм много сигурна, дано ме опровергае. Радвам се, че са се спрели на него.
Неве е актриса и пак не успява много-много да се държи нормално, не е особено хладнокръвна.

Играта също ми хареса. Интелектуалката Искра и училата История на изкуствата Глория се представиха срамно зле на този елементарен пъзел. Искра само се мотаеше и не нареди нищо, голям резил.
Даяна се очертава като дразнител. Да видим, да видим, нямам търпение за довечера.

П.П.: Бонония истейт също много ми хареса - и като местоположение, и като атмосфера вътре. Много добре са се справили продуцентите с избора на място!

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 18:34 от Reinа

# 680
И тогава каква е разликата между убит и изгонен? Щом и двамата напускат. Не разбрах тази част.

Чрез изгонване на кръглата маса е единственият начин да се хване Предател. И в двата случая напуска участник, но при убийство може да се елимира само Праведен, а при изгонване както Праведен, така и Предател.

# 681
  • София
Има сезони, при които на последната кръгла маса не дават на участника да каже какъв е бил.

# 682
И тогава каква е разликата между убит и изгонен? Щом и двамата напускат. Не разбрах тази част.
Убийство - извършва се от Предателите нощем. Не могат да убият един от своите, само Праведен.
Изгонен - на Кръглата маса всеки гласува за един участник, когото подозира, че е Предател. Този с най-много гласове напуска и накрая разкрива ролята си.
Напълно позволено е Предател да гласува срещу друг Предател - дали за да разсее съмненията от себе си или да разчисти неудобен конкурент.
Изгонен ли е Предател, Праведните не знаят колко остават в Играта. Най-често бива назначен нов.

# 683
Какво яко меле ще стане само, ако предателите се хванат за вратовете. Представям си Бачорски вдига табелка с името на Георги или Неве. А през това време Георги наговаря праведните да елиминират Бачорски. А Неве например да играе срещи тях двамата.

# 684
  • България
По повод на коалицията Котенца - Мая се познава с Рупецова, Бачорски е мъж на Атанаска, близка приятелка с Рупецова. Убедена съм, че Мая и Бачорски са гъсти, защо не ни го покажат и не се разкрият.

# 685
  • España
Да напиша и аз мнението си за снощния първи епизод : Браво !!!! Много ми хареса !!! Между другото , имах опасения , след като съм изгледала няколко чуждестранни формата , да не започна да сравнявам , но , слава Богу , толкова добре са се погрижили нашите за всеки детайл , че приковаха пълното ми внимание !  Най-после в ефира един контрапункт на ергени , рози и до болка втръснали игри!
Първо , Мери, страхотен е родният ти край и чудесен декор за такъв тип предаване ! Има някаква мистика , някакъв аристократизъм в крайдунавски България ….
Карамазов е великолепен ! Като ръкавица му пасва тази роля ! Пък и Видин и Владо в едно изречение ми навява хубави спомени за :
Скрит текст:
Панто Вълчев
Скрит текст:
😉!
“Со кротце, со благо и со малко кютек” , така действа водещият !
Участниците , на първо четене ми бяха малко като ….”манджа с грозде “ , обаче пък на практика , мисля че ще се получи много интересна динамика между тях в играта . Глория я преоткрих от двете и участия (май) в “Кой да знае”, където блесна със знания и много интуитивна и логическа мисъл , ако успее да се запази в играта ,ще  бъде интересна за наблюдаване . Антон , Данчо, Ева ….браво …..изненадаха ме положително с наблюдателност и логика.
Мая и Анна-Мария ….хитруши са те , особено първата ….да видим кога ще се усетят предателите , за да ги елиминират .  На мнение съм , ако си праведен , поне в началото е хубаво да не се набиваш много на очи и да се слееш с голямата група , вместо да кроиш стратегии и да изпъкваш . В този ред на мисли , беше глупав ход да се иска разяснение у кого са щитовете ! Трайте си , бе хора , освен всичко друго, така ще объркате и Предателите , които евентуално да направят празен ход и да “убият” някой защитен !
За Предателите : Бачорски не ми е познат и за сега ми е 50/50. Неве , ако обере малко его и емоции може и да и се получи . Георги Аквамена е попадение .
Изгоненото трио : Оля, Жорето и Диляна няма как да не ги върнат ….Със сигурност са им измислили специална роля , например “симулативни предатели”…..Но , при всички положения и тримата имат капацитет да дадат добър контент , а Диляна и да красИ предаването ! 😉

Чакам с нетърпение новия епизод , няма да давам предположение  за “убит” , така или иначе хич ме няма по прогнозите : нито един предател не познах!
Също така се чудя как така Мая предлага завера, без оглед на това, че в заверата може да влезе и предател и след като на финал ако достигне предател, то той ще спечели, не виждам логика в действията й.

Всъщност , стратегията на Мая е доста разумна ….ако си обикновен праведен е хубаво да се закачиш за някоя силна групичка , така хем имаш шанс някой от заверата да е предател и да те пази , а ти до края , ако си наблюдателен, вече ще си го разконспирирал и с кеф ще го изгърмиш накрая . Обаче Майчето , подозирам, че вече го е разкрила Бачора и ще си трае….хитра лисичка е тя !

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 13:03 от Воден пъпеш

# 686
  • София
Обикновено, ако 1 предател се нахвърли върху друг на кръглата маса, много скоро и първият го отнася. 😃

# 687
  • USA
“Со кротце, со благо и со малко кютек” Не разбирам какво значи това?
Иначе да,това са думи на Неве след нощта на убийството.Тя не е доволна,че двамата мъже не я изслушват,тоест се усети,че мнението й няма да е от голямо значение.

Очаквам днес да махнат Иван Юруков (за мое съжаление). Предпочитам Глория,защото ми е неприятна,но сякаш е по-добър играч за формата. Иван малко ще е тралала,няма толкова да се инвестира в играта.

# 688
Е, то е нормално, ако някой вдигне ръка срещу теб, да не му имаш вече доверие и да си имаш едно на ум и да започнеш да играеш срещу него, че да си запазиш гърба.
Идеята ми е, ако тримата започнат едновременно игра едни срещу други без явна причина, преди да си видят името евентуално вдигнато.

# 689
  • София
Янков с култов коментар под споделената публикация в профила на Жорката в Иг 🤣

Общи условия

Активация на акаунт