🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 50 514
  • 945
  •   22
Отговори
# 825
Как може след толкова грешки от страна на Неве тя да оцелее??? Да се стягат Праведните! Надявам се, че ще им светне лампичката, когато на сутринта след убийството само един от “кандидатите за убиване” сподели, че е получил писмо. Ще трябва пак някой от Предателите да вдигне ръка. Ще е съвсем подозрително, ако отново Неве го направи, но дали Георги и Бачорски биха го направили и дали предварително са го изговорили тримата, че трябва някой да го изиграе, предстои да видим. Simple Smile

Допълвам се: Това би им свършило работа само още две сутрини. На четвъртата някой ще трябва да повтори и тогава вече съвсем ще свети в червено “е защо просто не са го убили??”. Макар да ми се струваше рано предателството на Бачорски към Неве, което загатнаха в промото за следващия епизод, май си идва точно навреме. И най-лесният ход ще бъде, ако уговори Георги никой от тях да НЕ вдигне ръка като втори, получил писмо.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 00:04 от dreamy123

# 826
Бачорски прави играта интересна засега! Само, че ако тръгне срещу Неве му гарантира, че и на Георги ще му светне лампичката!
В крайна сметка са трима, не може Бачорски еднолично да решава кой да убиват. Гъмов ми се гледа още малко, дано не е той!

# 827
Изобщо не ми се гледа Гъмов, абсолютно безинтересен. И Неве ме дразни, Бачорски май този път уцели предаването. Личи си, как е стигнал до тук в бизнеса. Иначе съм за Жорката, готин и умен.

# 828
# 829
Много ми е странно как никой не се надочва към Жорката. В американските сезони на формата сред предателите винаги има участници от Сървайвър или Биг Брадър. Според мен идеята на продуцентите е сред тях да има поне един опитен стратег. Аз бих се насочила веднага към хората от Игрите или от Острова. Като от тримата там резюмето на Мирела от Игрите отговаря най-малко на профила на предател.

# 830
Интересен епизод заради играта, всички бяха в шах и лесно се поддадоха ...

Но:

Неве оцеля, защото Бачорски и Жоро свършиха всичката работа да стрелят по Мира, за да отклонят вниманието от Неве, но тя на конклава не им съдейства, има си някакви нейни стратегии.

Махането на Иван - имаше смисъл само за Бачорски, там той затова си замълча.

Неве сама се сготви с писмото, с думата "шок" след махане на маската ...и още един момент, помните ли ...когато Ева й говореше, че било гадно че изгонили праведен и Неве й казва "Ами мислете малко, мислете ..." - аматьорска грешка, сама се дели от групата на праведните.

Бачора и Жоро са прекалено активни за предатели и много явно атакуват, ако не спрат скоро ще ги усетят, че те пускат имената за масата. Но и двамата играят много добре, Неве обаче е отбор сама и реално е заплаха за тях двамата.

Не е нетипично предатели да се захапят още първите епизоди.

За Мирела познах, че ще е на топа на устата, предателите и нея я спасиха неволно, но тя им остава за параван.

Онцова, Онцова - при първото име на Праведен, което каже че го подозира и изхвърча, ще набеди така човека с името - такива трудно оцеляват и ги убиват, но пък Праведните никога не се съмняват в тях, защото са като прокурори.

Боби - ех щеше да е идеален предател, толкова мил и добър, не знам как се оказа и той в кюпа.

Образът на Бачора може да ви изненада, имаше един такъв в един сезон дето беше най-шумния, най много хвърляше имена, но заради харизма и социални умения не беше заподозрян нито веднъж.

Иска ми се да махнат Силвия, Гъмов е безгласна буква засега и не е интересно да го махат още. Владо обаче нека си ходи, не виждам кой знае колко да им помага в игрите като 30 мин иска да ги подрежда по височина.

# 831
  • София
Хайде на новата анкета! 😊
Надявам се да ви е интересна. Следващата във вторник с новата тема.

Успях и да ви изчета.
Много сте изписали през тези два дена. Браво, така трябва.

Имаме и рекорден брой онлайн маймунки на клона от четирите водещи формата по двете ни национални телевизии за този есенно/зимен ТВ сезон. 😊

Отново интересен епизод! 🙂
Но то с тази сериална динамика празно няма да има.
Даже благородно завиждам на онези, които ще изгледат формата по-късно през зимата или догодина, когато всичките 11 епизода ще са вече налични и няма да се налага цяла седмица чакане. 😆

Тюх, не познах. Нито за Даяна, нито за Йордан. Ама за Иван нямаше откъде да знам как е сглупил, като е разконспирирал Бачорски на ушенце. Е, какво очаква?
Но как може да допусне такъв гаф и да не сподели с никого за подозрението си? Чак не мога да повярвам, сериозно! Няма да се учудя ако Антон лъже, че Иван не му е споделял нищо и е къртица. А може да има и още безгласни букви, къртичета. Не знам...
Радвам се обаче, че не познах за Даяна, защото това показва, че тези участници са надраснали онова мислене (което си го има за всички формати по света) - гърмим в началото по дразнителите и явно не искат да правят лесни гласувания...

В този ред на мисли нов опит да позная, че досега съм една кръгла НУЛА. 😳
Гъмов ще бъде убит! 55 на 45 срещу Силвия.

Играта беше интересна. Лодката беше един път. То цяла ''галера'' изкараха. С огромен размах действат. 😀
Кормчията как биеше само барабана, хахаха
НО, наби ми се на очи един определен важен стратегически момент. Радвам се, че е забелязан и коментиран тук.
Абе как така никой не зададе въпроса (може и да е, но да я изрязано, ама не намирам логика, защото би било интересно за нас), как така разминалата се на косъм с убийството Неве изведнъж реши, че няма нужда от Щит?!
Логика? Няма!

Владо Николов наистина започна много да дразни. И много странно как все още не е изгърмян. Невето играе една много странна нейна си игра. Иска двамата мъже да са съгласни с нея. Не тя с тях. Всеки път е на контра.
В предния си обзор похвалих и Георги и Бачорски, въпреки че имат различна стратегия. В случая пак и двамата дадоха аргументирани и логични обосновки на действията си. Неве обаче не може да ме убеди и ми се губи в превода. Бачорски лесно може да я пусне по пързалката. С няколко подходящи подмятания тук и там. Ако наистина видим конфликт между двамата (неизбежно е сякаш), залагам на Бачората.

Тъй като изборът на Предателите е сведен до двама човека, то логично е да се очаква, че оцелелият ще влезе последен за закуската. И ако наистина стане така, то би трябвало хората вътре да се светнат.
По тази логика би трябвало Глория да е извън радара за Предател. Не че е таргетирана за такъв, но се учудих, че никой не коментира този спойлер от страна на продукцията.
Също така ще ми е любопитно дали отново ще имаме писмо за разминалия се със смъртта? И дали един измежду Георги/Бачорски ще каже, че и той е получил. Според мен няма. И Невето ще е с единия крак навън. Освен ако продукцията реши да я спаси временно ако изпрати писмо на Владо Николов (все пак беше трети в списъка).

Очаквах повече от Мира Радева. Но жената е вече на възраст и явно беше дошла на почивка.
То реално почивката продължава, защото никой не си тръгва за дома. Ами всички отпаднали стоят там на хотел до края на снимките. Така би трябвало всички потенциални спойлери да се тушират.

Радвам се, че сладката Мирелка оцеля. Поплака си пак, лошо няма. Тя винаги е била много емоционална.
Анна-Мария обаче как я нахрани, малее, хах. Опасна е таз ергенка.
Мирела дали в лицето на Мая не видя нова майка закрилница? А Мая дали не откри своето ново Бистре? 😀😉

Искаше ми се да видя малко повече от дискусиите на масата, със сигурност е имало повече материал. Това ми е най-интересният момент. Игрите например могат да ги поокастрят малко и да се набляга повече на совалките между участниците и кръглата маса.

Искра си показа рогата.
Двете с Даяна се очертава да са топ дразнителки. Ще видим.

Ева ми е приятната изненада дотук.

# 832
  • София
Аз лично на финала винаги съм за този, който е изиграл по-добрата игра, изобщо не ме интересува предател ли е или предан. Grinning

Бачорски, ако нападне Невена на масата, тя вероятно също ще гласува за него и ако тя отпадне и стане ясно, че е предател, всеки който е гледал поне един сезон на предаването ще разбере, че и Бачорски е предател.

# 833
  • София
Предателите как излизат от хотела без да ги видят другите?
Това девойче ревливото, същото ли е, което имаше 3 минутна роля в Белия лотос?

# 834
  • София
На другите не им е позволено да си излизат от стаите, няма как да се засекат.

# 835
В чуждите версии са имали дни, когато пускат нарочно предател да влезе последен на закуска. Така че и по това не може да се водят на 100%.

# 836
След втория епизод и на мен ми хареса как е направено и е много зарибяващо Grinning Владо - мой любимец ме забавлява с това расо и огърлица - същински отец Ралф от " Птиците умират сами" Joy Само защо толкоз бързо отпадна другият ми любимец- Иван?! Според мен щеше да има доста точни попадения. Обаче тук имам лека критика към продукцията- още в промото имаше спойлер, като изобщо не го показаха в следващия епизод, а и начина на изписване на първата буква в името си беше като за Иван, и бях сигурна, че ще е той, въпреки драматичното начало на закуската. Въобще концепцията е малко като в някое крими- всички заподозряни затворени на едно място и се търси кой е убиецът, та като един Поаро почваш да анализираш кой какво на кого и как е казал или погледнал.....Sunglasses Предателите като за втори епизод добре се справят, някак си Бачорски с неговата лекота да манипулира хората ми изглежда като да е такъв умел и в реала. Много искам скоро да ударят някой със щит и така да се изложат на риск. Приятно съм изненадан от Ева, и много неприятно от Искра- не мисля, че успешните адвокати са толкова кресливи и груби, но след като е участвала в "Съдебен спор", защо ли се учудвам на държанието й. Любопитно ми е как е рейтингът, ММ снощи казва"Пак ли гледаш тази говорилня, пълна с кокошки", но той по принцип повече харесва филми. И, така оставам в очакване на следващите ходове, няма да ми липсват екзалтираните коментари на Силвия, предпочитам да видя още малко от Гъмов.

# 837
Аз съм много голям фен на предаването и след няколко изгледани сезона (US и AU) много се изненадах, че ще направят в България. Това е една от най-интересните и стратегически игри правени някога.

Още щом видях кои са хората, които ще участват, изключиш няколко човека, които нямат профил на предатели - Боби, Владо Николов, Антон, Силвия, Мирела и Диляна Попова и Коджабашев (защото той много бързо прегаря). Смятах, че за тях ще е много трудно да влязат в този образ и да успеят да го задържат за по-дълго.

Мислех си, че потенциални предатели ще са Венци, Мира, Бачорски, Неве, Гъмов, Глория, Георги и Иван. Най-много се надявах да изберат Иван, защото той е много уравновесен и самата му странност не се набиваше толкова на очи.

От самото начало се вижда силно разделение и доста полярни образи като тези на Даяна, Ева и Искра, които сякаш просто са влезли със 1000% заряд и това води до предпоставки за много конфликти.

Още от сега виждам паралелни образи като в първия сезон на Американския формат. Искара много прилича на Рейчъл (от Big Brother). И по държание и по маниери. Георги прилича на Кристофър, който също беше предател и беше заподозрян в началото, но успя да разсее съмненията. А Бачорски прилича на Коди, който беше предател, но бързо прегоря.

За момента Неве ходи по много тънък лед и във втори епизод на магия за мен успя да разсее съмненията от себе си.

Мисля, че разделението при предателите доста бързо ще доведе до жертва от тяхна страна. Бачорски и Неве не са склонни да правят компромиси един с друг и това не е добре. За момента Георги най-много ме изненада, защото е по-пасивен, държи се по-детински както в Игрите и не държи много вниманието върху себе си.

Според щеше да е най-добре на този етап да махнат Мая ( така да се подсили идеята, че е. Мирела) или Ана-Мария (за да набедят Деяна, с която се скара, а и тя дразни всички така или иначе.

П.С. Специални поздрави за Надкаст! Очаквам от месеци да коментирате 😃

# 838
Вкъщи доста се увлякохме по шоуто, мъжа ми изгледа първи епизод малко с едното око, но снощи вече беше зарибен и активно коментирахме ходове, участници, гафове и пропуски Grinning

Харесвам Мира и се зарадвах, че ще влиза. Обаче очаквах съвсем различна игра от нея.
Има опит, вряла и кипяла в политически и т.н. среди, в ББ участва. Мислех, че ще ги разхвърля с акъл, ама голямо пасуване видях от нея. И доста неадекватна за тази игра, тя не била такава, пък не можела намсикакво...
В тази връзка, въобще не съжалявам, че я изгониха.

Другата неадекватница, дето не е разбрала къде е влязла, е Силвия. Час по-скоро да я убиват, надявам се от набелязаната тройка снощи, тя да изгърми.

Георги от ИВ не ми беше познат, не съм гледала неговия сезон, но бях останала с впечатление за някакво лековато лекенце. Пък той много приятно ме изненада, браво. Само малко бързо говори, понякога не мога да разбера какво казва Grinning

Бачорски ми е топ неприятник, но тук добре манипулира и влиза в роля.

# 839
Тази Искра е просто отвратителна. Все повтаря "такава е играта", "така се играе", но всъщност изобщо не е наясно къде се намира - според мен, много повече от Силвия (за която тук прочетох многократно същото). Такива агресивни хора с его до небесата, не са добри наблюдатели и стратези, мислят си, че като минават като танк през играта, това ги прави много силни, и ще ги доведе до победата. Всъщност скандалите и наглото и поведение бързо ще писнат на всички, и мисля, че няма да се задържи още дълго.

Когато дават разговори от къщата или двора, винаги на заден план се чува смеха на Дани Петканов. От толкова много смях и закачки, кога му остава време на този човек да мисли - не знам. Много ми е повърхностен и несериозен. Дано е образ, и на заден план тече някаква умна мисъл, ама надали.

Не симпатизирам на Бачорски. Претенцията му е повече от стратегията. Твърде е шумен и самонадеян, за да минава дълго между капките. Малко ми е тип "селски тарикат", няма достатъчно финес в поведението му. Дори той да "отстреля" Неве, не мисля, че ще се задържи до края на играта. Рано или късно ще го хванат.

Неве е типичната жена на средна възраст - със самочувствие, може би подплатено, но леко истерична и твърде импулсивна и хаотична. Ако успее да победи Бачорски в загатнатия сблъсък между двамата, много ще се учудя.

Жоро засега ми е най-успешния предател. Сдържан, умерен, не се набива на очи - нито на праведните, нито влиза в конфликт с останалите предатели. Мисля, че такъв трябва да е идеалният играч.

Симпатизирам на Ева, Даяна и Боби засега. Другите мисля, че просто не ги показват достатъчно, и са ми някак безлични и безразлични, като пълнеж. Силвия и Мирела също са ми някакви безинтересни, и чак се чудя защо им се отделя толкова много екранно време. Бих искала да видя повече и от другите участници.

* * *

За финал - коментар от леля ми (78 г.) - "Много хора, не мога да ги запомня, не са ми известни. И правилата са сложни и не ги разбрах съвсем. Но го гледам заради Владо Карамазов. Страшно е това момче. Е, има и хубава обстановки и гледки по Дунава" Smiley

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 09:52 от BernardaM.

Общи условия

Активация на акаунт