Сополи с лош навик

• 725
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,моля за помощ.Синът ми който е на 2г и 5м започна ясла и съответно вече 2 път сме болни с досадните сополи.Овладяваме ги но сега е с течните сополи и получи навик да се бърше в ръкава си на всяка секунда и започна силно да се зачервява и незнам какво да направя вече.Мажа го с крем но той и него обърсва и общо взето като заспи наобяд тогава го мажа обилно и два часа е с крем .Притеснява ме че започва да става това бърсане като тик и да не минем от зачервяване в рани.Моля за съвети и някой сблъсквал ли се е с този проблем?Благодаря предварително☘️

# 1
Лесно и просто е - всяка сутрин му слагате книжни кърпички, по една във всяко джобче, разбира се разгъвате ги и ги сгъвате отново нормално, за да му е лесно използването им.

Обяснявате му, че сополчетата отиват в кърпичката, а ръкавите си остават чисти. Трябва да останат чисти.

Важно е да го научите и да издухва силно нослето, за да диша по-добре. Децата схващат много бързо.

# 2
Да бе, на дете на 2,5 г. ще му обясниш ти, че "сополчетата отиват в салфетката" и да се издухва самичко... Laughing

Аз на твое място, Снежана, бих го спряла от ясла, докато изчезнат сополите. Вместо с носна кърпа, по-добре на чешмата, с вода да се мие нослето. Можеш да мажеш около ноздрите не с крем, ами с балсам за устни.
И много пръскане на спрей с морска вода трябва, за да се изчистят сополите.

# 3
Да бе, на дете на 2,5 г. ще му обясниш ти, че "сополчетата отиват в салфетката" и да се издухва самичко... Laughing

Аз на твое място, Снежана, бих го спряла от ясла, докато изчезнат сополите. Вместо с носна кърпа, по-добре на чешмата, с вода да се мие нослето. [/b]Можеш да мажеш около ноздрите не с крем, ами с балсам за устни.
И много пръскане на спрей с морска вода трябва, за да се изчистят сополите.

Разбира се, че можеш да обясниш на дете на 2 год и половина. Личен опит, а и на други наши познати и приятели.
Децата даже се радват, когато установят, че ръкавите не са така побелели от сополи 😄

За спрая с морска вода съм напълно съгласна. Но въпросът на майката е малко по-различен - за лошия навик и т.н
Дори да му мие нослето на чешмата, да ползва спрай, детето пак ще има нужда да се oправя с хремата, когато е без майка си.
Това за чешмата и водата майката може да го прави често, детето самò едва ли ще се справи добре, най-много да си намокри и дрехите.. А с кърпичките детето разбира какво да прави, когато е в градината и мама я няма. Чешмата е за да му измият и изчистят нослето, кърпичката - за да се оправя самò, а спраят - за да отпушва и подобрява дишането. Това са 3 различни неща.

# 4
До дете си е сигурно. Моята никога не си бърсала сополите в дрехите, даже не помня да съм я убеждавала, че трябва със салфетка. Сама отиваше да си издърпа от кутията салфетка, обаче не духа навън, и сега не го издухва носа, колкото и да обяснявам, само бърше, така че аз минавам поне да ѝ стисна носа, да падне, каквото се е събрало в салфетката.

Общи условия

Активация на акаунт