Мехур

• 438
  • 3
  •   1
Отговори
Скрит текст:
Здравейте ! В петък дъщеря ми се събуди с подкожна пъпка на крачето ,след градина беше станало на ситни мехурчета (едната снимка) заведох я при личния ,той каза че е ухапано от нещо и да мажа с фенистил,днес вече (другата снимка) голям мехур .. вече започвам да се паникьосвам ,какво е това чудо ,няма на други места ,няма температура,не я сърби .. дете на две и половина.. идеи някакви

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 15:07 от Moderator (Bubanka)

# 1
Скоро може да започне да я сърби. Посетете кожен лекар.

# 2
  • София
От снимките точно така изглеждащо ухапване получавам и аз като ме ухапе едно насекомо, което мисля, че се казва пясъчна муха. Накъде го наричат и папатак. Прилича на нещо средно между комар и молец. Мъничко е, но с кафяви крила, не прозрачни като комар. Като ме ухапе получавам такъв, може и по - голям мехур и даже около мястото става червено и се втвърдява от подуто, но и много сърби. Вие казвате, че при вашия случай няма сърбеж. Сърбежът от пясъчна муха е силен, дори и аз като възрастен се изкушавам да се почесвам и започва да изтича от течността в мехура. И аз ползвам фенистил и едно друго кремче за сърбеж след ухапване, купувано от лили. Агива протект се казва. Много е неприятно и след това даже ми остава белег. Кожата на мястото на ухапването си остава по - тъмна  и месеци след като вече е оздравяло

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 21:51 от stanislavchen

# 3
Не мога да видя добре от снимките.
Изглежда ми на ситни мехурчета, подредени в кръг. Което ми прилича на котешки лишей. Имало ли е детенцето контакт с котка?

Най-добре посетете кожен лекар - специалист. Личният лекар не е достатъчно компетентен.

Общи условия

Активация на акаунт