УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 9 397
  • 202
  •   4
Отговори
# 165
при планово секцио сутринта след като ви приемат какви изследвания се правят преди операцията

Пускат кръвна картина и биохимия, правят преглед на видеозон и тонове, както и ЕКГ. Взимат и влагалищен секрет. Хепатитни маркери и кръвна група не знам дали изследват, защото аз си ги носех. Иначе бяха писани в епикризата.

Аз също не съм имала проблеми с кърпи и памперси, един голям пакет кърпи си имаше в кошничката и до края на престоя ни не успях да ги изхабя. Памперси, чаршафи и дрехи винаги оставяха резервни, а и посред нощите също съм искала и веднага ми носеха. Относно дрешките съм съгласна, че са малко захабени, но си бяха чистички. Аз родих края на август и родилното отделение беше пълно, та и затова си мисля, че просто не смогваха откъм дрехи🙂

# 166
То родилното за радост винаги им е пълно, на 10 август в детска стая имаха 43 бебета. Но на хубавата сума, която се заплаща за раждане по ЗК независимо нормално или секцио, и при положение че със сигурност като направят крупна заявка, едно боди ще им го предложат за под лев, може малко по-редовно да освежават гардероба за най-милите.🩷🤗

# 167
Момичета, чета по фейсбук групи от анонимни членове, че раждането в почивен ден (секцио) се плащало 50% повече. Жената вместо 2800 е платила 3400. Истина ли е? Някакви спекулации ли са? Някоя, която е раждала през уикенда би ли споделила?

# 168
Само ака е планово за този ден или празничен такъв

# 169
Момичета, ще раждам планово секцио и имам няколко въпроса.
1.Признават ли готови изследванията за прием + микробиология, направени в посочените срокове. Някъде прочетох, че пак ги правят при тях, независимо носиш или не.
2 Кога е подходящо таткото да ми донесе помпа, протектори за кърмене и помпа. Ислам да ги стерилизира максимално най-близко до използването.
3.Обучават ли в грижи за бебето преди да го оставят - къпане, памперси, хранене...
4. Кафето за свиждания работи ли уикенда и има ли някакви разлики в работен и почивен ден?
5. При спинална успойка, приспаха ли ви докато ви шият. Има ли някакви допълнителни екстри за тези, кото много ги е страх.
Благодаря ви предварително 🍀❤️

# 170
Момичета, ще раждам планово секцио и имам няколко въпроса.
1.Признават ли готови изследванията за прием + микробиология, направени в посочените срокове. Някъде прочетох, че пак ги правят при тях, независимо носиш или не.
2 Кога е подходящо таткото да ми донесе помпа, протектори за кърмене и помпа. Ислам да ги стерилизира максимално най-близко до използването.
3.Обучават ли в грижи за бебето преди да го оставят - къпане, памперси, хранене...
4. Кафето за свиждания работи ли уикенда и има ли някакви разлики в работен и почивен ден?
5. При спинална успойка, приспаха ли ви докато ви шият. Има ли някакви допълнителни екстри за тези, кото много ги е страх.
Благодаря ви предварително 🍀❤

Искат изследвания, ама на място пак правят и взимат микробиология.
Аз тези неща си ги сложих директно в багажа. Може и там да помолиш да ти ги стерилизират, но аз каквото изцеждах хвърлях, понеже бебето се справяше добре.
За къпането и памперсите и пъпчето има обучение на третия-четвъртия ден на престоя, акушерка обяснява и показва на произволно бебе кое как се прави. Аз малкия го взех на втория ден, както и каката, но не съм питала нищо, понеже бях наясно. Иначе ако питаш всичко ще ти обяснят. АМ носят задължително, даже по-рано от часовете на хранене. Например за храненето в 15.00 часа носят млякото около 14.15-14.30, което е много добре, защото някои бебета огладняват по-рано. На следващото хранене взимат старото мляко и ти дават ново, така е  и през нощта.
Кафето работи всеки ден, но само в неделя май беше до 13 часа.
При спиналната упойка не те приспиват, така или иначе не усещаш болка, само бутане и натиск, когато вадят бебето. На мен анестезиоложката ми предложи успокоително, но аз се чувствах добре и отказах. След поставянето на упойката ти пада кръвното и може да ти се гади, аз даже мислех, че ще повърна, но анестезиоложката и анестезиологичната сестра бяха реагирали преди мен и ми пуснаха лекарство през абоката та за 20-30 секунди, които тогава ми се струваха много🤣, отминаха нещата. Само не трябва да се паникьосваш и да слушаш какво ти говорят.
Всички в болницата бяха много мили и дружелюбни и аз имам много хубави спомени и приятен престой.
Надявам се и при вас всичко да е наред и да гушкате здраво и пухкаво бебенце🌸

# 171
1. Микробиологията си я пускат. Помня, че АГ по ЗК щеше да ми пуска 37 седмица, а секциото ми беше за 39та. Тогава питах Шентова дали тази Микробиология ще е валидна и тя каза "спокойно, ние така и така си ви пускаме нова при прием".🤗 и най-добре, да си е максимално актуална, ако се наложи лечение за теб и бебето.

2. В момента, в който каквато и да е джаджа напусне стерилизатора, вече не е стерилна, независимо 2 часа или 2 дни са минали. Та стерилизирай ги,сложи ги в чисти нови пликчета и ги взимай. Не се впрягай излишно и без това гърдите ни не са стерилни. Казвам ти го като човек, дето се впрягаше😅. Там веднага след като те настанят в стая след раждане ти носят  подаръци с мостри от спонсорите. Вътре имаше бебешко веро на Бебо и.с него миех фунията на помпата,  после я обливах с почти кипяща вода от диспенсъра в коридора и готово. Акушерката при която бях на лекции каза че това е достатъчна хигиена (+ гърдите с бебешки сапун и топла вода през 8 часа). Носи си я направо с теб  за да си спокойна.
3. Правят обучение на 4ти ден след секцио и 3ти след нормално раждане. Минават по стаите и питат дали искаш и ти казват в колко часа да идеш на 1 етаж в стаята където е общата помпа. По желание питат коя от мамите в групата иска да изкъпят нейното бебе. Аз пожелах, за да видя как ще реагира на водата. Макар че после съжалих защото нищо особено не показаха, но ако имаш въпроси, питаш.

4. Кафето работи събота и неделя в събота до 6, в неделя до обяд към 13.

5. При секцио от епидуралната плюс успокояващите веднага след като ми показаха и целунах бебчето усетих че сладко сладко се унасям . При нормално раждане епидуралната я слагат по рано и в по малка доза за да може да напънеш когато трябва. Ако се наложат шевове, ти слагат допълнително упойка след раждане. Към епидуралната или локално. На една моя приятелка локално.

# 172
MayGodBless, chocolatte96, много благодаря за изчерпателните отговори! 🍀❤️
А актовете за раждане на кой ден си взехте?

# 173
Здравейте. Някоя правила ли е фетална при Тачева. Моля за мнения😊

# 174
Здравейте. Някоя правила ли е фетална при Тачева. Моля за мнения😊
Моя приятелка прави при д-р Кръшков втората ФМ и е много доволна.

# 175
Ориентировъчно какви са цените в Селена за ФМ и издават ли фактури за застраховател?

# 176
Ориентировъчно какви са цените в Селена за ФМ и издават ли фактури за застраховател?

Аз ходих октомври и беше 200лв, а за фактура не знам.

# 177

Издават фактура, аз по друг повод взимах, но няма проблем. Simple Smile

# 178
Актът за раждане беше готов след 3 дни.

Бях при Тачева на втората фетална в 23 седмица. Доволни сме. Сърцата е, обича си работата и си й личи, обяснява всичко подробно. Бяхме през май така че не помня цена а и няма да е актуална.

# 179
MayGodBless, chocolatte96, много благодаря за изчерпателните отговори! 🍀❤
А актовете за раждане на кой ден си взехте?

На мен ми казаха след една седмица. Родих четвъртък следобяд, служител на ГРАОН мина петък и каза другия петък ще е готов и наистина в деня на получаването беше издаден акта. Същия петък отидох да ми свалят и конците и взехме и акта за раждане от кметството и епикризите и моя болничен от АГ регистратурата 🤗

Общи условия

Активация на акаунт