Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 29 860
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
Успех и от мен, Tintina! Много симпатично се е получило, и аз имах една розова баня доста по-розова от твоята, но се разделихме с имота преди 2 години точно, никой нищо не каза за розово-бялата баня тогава при продажбата.

# 316
Харесва ми банята на мен. Дискретно розова е. Нормална и ненатрапваща се /цветово/  .
Първо като каза розова си представих розАв кич някакъв...обилно розовко Joy

# 317
Аз бих наела този апартамент. Компактен и свеж ми е.

# 318
  • София
Тинтина, хубаво е станало след ремонта.
А  какво и е на розовата баня? Нали е чиста, има топла вода и я ползваме редовно без проблеми - дали ще се къпя на зелени, шарени или с дървесен вид плочти все ми е тая. В Плевен, в Брезник и други места  каквато баня да имаш - вода няма.
А с бившите наематели оправихте ли сметките?

# 319
Апартаментът на Тинтина много ми харесва. Много уютен и нормален, без задължителния вече скандинавски стил. А розовата баня си е направо бонус Simple Smile

# 320
  • Бургас
Благодаря, момичета.
Айша, срещу бившите водя дело, което със сигурност ще се влачи дълго.
По-важното е, че се оттървах и сега ще го отдам с 250 лв. отгоре.

# 321
Само аз не видях апартамента, май..
Успех!

# 322
Моля за фото на лични, че пак изпуснах.
Лекувам се, оздравявам и си дадох малко почивка.
Да пусна ли 100 кв.м. чисти супер идеален център за 1800 лева ? Без тец, топъл, среден. Стени 36 см.
Или да правя нова кухня за малко по-голям наем, но кога ще съм готова - не е ясно.

Кухнята е стара, другото е ОК.

# 323
Моля за фото на лични, че пак изпуснах.
Лекувам се, оздравявам и си дадох малко почивка.
Да пусна ли 100 кв.м. чисти супер идеален център за 1800 лева ? Без тец, топъл, среден. Стени 36 см.
Или да правя нова кухня за малко по-голям наем, но кога ще съм готова - не е ясно.

Кухнята е стара, другото е ОК.
А кухня на Ирим не става ли ако е толкова належащо? Там поне модулите са готови, само трябва монтажник.

# 324
Tintina, може ли и на мен снимки на лични.

# 325
drago_2008  подкрепям те за кухните на Ирим. И в двете квартири на сина са с такива модули. И в къщи такива взех за един кухненски бокс. Дори ММ ги сглоби. В службата в стаята за почивка шкафовете също са на Ирим. С подходящ плот, гръб и декорация се постига добър визуален ефект.

# 326
А кухня на Ирим не става ли ако е толкова належащо? Там поне модулите са готови, само трябва монтажник.

Доколкото съм се ориентирала, и с Ирим и модули не става на момента, пак се чака - месец и нещо, примерно. От завода май не държат налични всички видове модули и цветове. Та за доставка и монтаж - може би толкова. Една съфорумка май поръча такива, ако прочете - да ме поправи, ако греша, ще се радвам на актуални данни.

Но дори да е месец, примерно, пак е доста по-бързо от поръчка на мебелист.

Чудя се също така (мнение от личен опит ми е необходим), дали при махане на стара кухня, без кардинални промени по инсталациите и стените, дали се налагат (обикновено) много допълнителни корекции от рода на шпакловка на стени зад шкафове. И пак от опит мнение ми трябва, за последователността в ремонтните дейности -искам да отремонтирам една стара кухня. Ще махна старите шкафове, ясно. Трябва да почистя и боядисам стените и да сменя ламината. Аз си го представям така - махане на шкафове, оправяне на стени - замазване (където е необходимо), чистене и боядисване на стени, смяна на ламинат. И тогава - поръчка и монтаж на новата кухня. Правилно ли разсъждавам?

# 327
Правилно разсъждаваш.
Поръчката си върви докато махате старите мебели и ремонтирате.

С колко ще е по-висок наема с нова кухня?
И колко ще струва новата кухня?
От тук бих тръгнала аз.

# 328
В моя случай нямам дилема да сменям  или да оставям старата кухня - за махане е, категорично, ако искам въобще да намеря наематели.

При Деборана ситуацията може би е друга.

# 329
Част 2 на поста ми е към Деборана.

Готви се активно, младите хора и те си готвят.

Общи условия

Активация на акаунт