Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 24 380
  • 659
  •   4
Отговори
# 420
  • Варна
Може и да е поредната нова брокерка, която хабер си няма от имоти, но е чула, че се правят добри пари и е решила да се пробва.

# 421
  • София
Със сигурност собствениците можеха да получат тези съвети и от брокерката си, която явно я мързи да гледа.

Зависи.
Има агенции, които копират всичко казано и снимано от възложителя. Няма съвети, няма проба да се подобри мястото.
От пролетта се продава 2стаен в моя блок, случайно го открих в обявите.
Снимали го от някаква агенция с натуриите и  мръсотиите на изнеслите се квартиранти. Не посъветвали собственичката как да го разчисти, няма възможност за ремонт. Като правили снимки на блока наблегнали на блоковия помияр, кутиите с насипана храна  и къщичката му от кашони и шперплат.
Ами на мене от снимките на входа с помияра и стаите в апарт. с боклуци и кофички от кисело мляко ми стана гадно и бързо затворих обявата. Сигурно така са се почувствали и другите кандидат купувачи. Скоро видях собственичката и и споделих, че тези правят антиреклама на имота. И тя не беше доволна - бавят се с продажбата, а  парите им трябвали за нещо си. Дадох и тел. на друга агенция. От там я посъветвали да опразни имота, дошли след това да снимат и след публикуването бързо се стигна до капаро.
Хората не се бяха занимавали с продажби, не знаеха много неща и разчитали на първата агенция. Дори не бяха погледнали обявата си - вярваха и. Като се заговорихме жената първо се дърпаше - ама как, ама защо, те как така  и подобни. Премисли 1 нощ и ме послуша.

# 422
Попадна ми сходна обява във фейсбук, апартамент с една спалня, по-оборудвана кухня, банята същата, голяма спалня, почти празна.Чист и спретнат, в стар блок до метро в Лозенец, без асансьор, 600лв, имаше голям интерес.
Стари мебели и аскетичен, но спретнат.

# 423
600 лв. или евро?

# 424
# 425
Или фалшива обява, или някой се е объркал и апартаментът му ще бъде взет в първите минути след бой за титлата.
Коментирали сме такива случаи до безкрай.
При положение, където едностайните гонят 1000лв в ст град, 600 за 2-3 стаен в Лозенец си е подарък, каквато и гробница да е.

# 426
Може ли линк към обявата?

Всъщност за Лозенец в София ли става дума или за старозагорския Лозенец?

# 427
Група във фейса, София( извинявам се, че не уточних)
https://www.facebook.com/share/p/1EEefHKgaF/?mibextid=wwXIfr

# 428
  • Бургас
5 ет. без асансьор, затова е такава цената.
По повод на споделеното от Айша - постоянно виждам такива обяви. Неоправени легла, кофи, стирки, затрупани кухни с немити съдове и всякакви други вещи, хвърлени дрехи по мебели.
И това обяви все от брокери.

# 429
Да, но отдолу имаше голям интерес, въпреки това неудобство, а именно заради цената.

# 430
  • Варна
Тя цената ще им донесе само проблеми. Само се замислете какъв е контингентът, който за София има бюджет едва 600 лв за наем. В провинцията е по-скъпо…

# 431
Мисълта ми е, че на жилището, което обсъждаме, може би и цената не е адекватна, за да няма интерес към него:
Не съм съгласна за обвързването между цената и контингентът:
Личен опит.

# 432
  • Варна
Колко трябва да е цената за 100 квадрата в центъра? Дани отдава едностайни в Студентски за почти същите пари…
И за 300 лева да го обявят, пак може да не се наеме, с такова кофти представяте. Ако само изхвърлят боклуците и го обявят където и както трябва, не само че ще се отдаде веднага, но и на по-висока цена.

# 433
Е, хайде сега  ...близка е под наем в центъра не на едностаен и плаща 1000 лв. Луксозно и модерно е, НС...не е соц.жилище.
Да не се обобщава че 1000 вървят всички студиа, нали...защото не е вярно просто.
Пазарът е шарен..

# 434
Е, хайде сега  ...близка е под наем в центъра не на едностаен и плаща 1000 лв. Луксозно и модерно е, НС...не е соц.жилище.
Да не се обобщава че 1000 вървят всички студиа, нали...защото не е вярно просто.
Пазарът е шарен..
Вярно, но не изцяло.
Не знаем този апартамент как се е отдавал.
Ако пак някой незаинтересован наемодател е намерил незаинтересован брокер, обича да пуска подпазарно, за да му е "спокойно", що да няма и 2стаен за 1000 в центъра.
Аз никога не съм казвал, че това са всички цени, а това са пазарните цени.
Друго, което винаги казвам е, че пазарните цени се постигат с контакт с много агенции и брокери.
Конкретно съм го казвал за хора, които искат сами да си отдават и не искат да дават комисионна.
Но пак толкова зле е да намериш някаква оядена агенция, дето не се е помръднала. А даже може и по-зле да е (отколкото сам да пуснеш обяви).
1000 не са всички пазарни цени, да. Но вчера гледах някакви групи из фейса, хората пишат "търся спешно едностаен в ст град до 900лв". Е, как го тълкувате това?

За Нти път. На дадения апартамент, да, зле е банята, мебелите, но най-важно от всичко е, че не е пуснат на всички агенции и фейсбук групи. Това ги събаря. Другите неща ще се наредят ако има поток брокери. Ще има повече обратна връзка и малко по малко ще се намери работещото решение.

Общи условия

Активация на акаунт