Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 24 619
  • 663
  •   3
Отговори
# 405
С тази подредба на мебелите как си отваряш долната вратичка?

Или тази?

Наистина, на първо време един камион и да се изнесат половината излишни мебели - миндерчета, масички, столове, то има на 3-4 места маси и столове, а на практика един комплект са достатъчни.

За съквартиранти ми се вижда трудна работа - с една баня и тоалетна общо.
Поне тоалетна отделно трябва да се направи, че да може съквартирантите сутрин единия докато си върши работата, другия да се обръсне, без да закъснеят за работа.

Ако няма пари за ремонт - една година на нисък наем и ще се съберат. И да го съсипят, нали и без това ще се ремонтира.

# 406
  • София
Двата гардероба нямат врати там, където са леглото и шкафчето. Банята и тоалетната са заедно, в съседство има самостоятелно помещение с мивка. За столовете - доколкото разбрах, за да има къде да сложи човек дрехите.
Предадох на хората всичко, което написахте до сега. Благодаря ви.

# 407
Dany1,а стаята не става ли дълга и тъмна,без естествена светлина? Или две преходни помещения при преправянето,отделени с дограма,но вътрешното без прозорци? То ясно,че си го сметнал да го отдаваш като двустаен,но примерно при продажба не трябват ли един куп документи за преустройството? Иначе,да, с преустройството ако го пуснеш за продажба като двустаен,ще е най-евтиният такъв и съответно би имал интерес от купувачи (ако все още има такива с цел "инвестиция").

# 408
  • Варна
За да има човек къде са си метне дрехите, е напълно достатъчно да има само 1 (един) стол или табуретка, или фотьойл, или пейка пред леглото. Тук в спалните са нагъчкани по два стола и по средата - голяма холна маса, сякаш някой ще седне там да пие кафе и да закусва омлет с бекон. За капак има и скрин/сандък, блокиращ половината гардероб. Ако крилото не се отваря - още по-зле. Половината гардероб е неизползваем, а заема място. Стаите не са чак толкова големи.

# 409
Е те пожълтелия мърляв хладилник и мръсната фурна не са,защото наемодателите са ги оставили така,а защото предните наематели не са си почистили. За мен е редно да се отдава и приема почистено жилище в общия случай.

Мен като наемател не ме интересува кой ги е оставил.
С болднатото съм съгласна.

Колега нае хубав 2-ен в Дианабад за 1450 лв на месец, с два депозита

# 410
Уредите на този апартамент обаче са жълти не просто от непочистване, а от стареене на материалите! Очевадно са стари. И наемателите като не са почистили, задължението все пак остава за наемодателя, той има интерес да му се наеме жилището.

Сега като се даде една година на нисък наем, за да се съберат пари за ремонт, то какво е станало с предния наем за 12 м?

Аз от написаното разбрах, че хората нямат възможност за ремонт, т.е. пари на тях  самите са им нужни. Така го изтълкувах, затова и написах за евентуална продажба и с разликата да се купи и ремонтира маломерен двустаен, за да са конкурентни на пазара.

Самата аз бях пускала снимки от преходен тристаен, който миналата есен се даде много трудно за малко над 1000 лв в Изток, с една идея по-добър общ вид, стара баня, сграда с асансьор. Не искат да ги наемат тези жилища и това е. В същото време ремонтиран маломерен тристаен без асансьор в центъра е 1700 лв.

# 411
Аз умишлено гледах да няма столове в квартирата за сина ми, за да няма дрехи по тях. Той пък си искаше закачалка, от тези свободно стоящите и я скри зад вратата. Не слага и там много дрехи.
За апартамента - има много излишни мебели наистина.
По отношение на коментарите за отделна баня и тоалетна, в общежитие обща баня и тоалетна се ползва от две стаи с по две легла/ не във всички общежития/, така че може да се преглътне. За плочките - такива има наследство в родната ми къща на село, но сега не са ми приоритет.

# 412
  • Бургас
И дъщеря ми има обща баня и тоалетна, а живее със съквартирант. Не е голяма драма.

# 413
  • Варна
Кухненските уреди на моя екран не изглеждат пожълтели или мръсни, но се губят на фона на сбирщайна между тях и имат мизерно излъчване и те, дори и да не са такива. Вижте хладилника - нормален съвременен хладилник от малките, каквито има в почти всяка квартира. Защо обаче този тук е вдигнат върху 30 годишно шкафче за печка тип раховец? Малко са 50 вида шкафове в този апартамент и някой е решил да вкара 51-ви. Никой няма да се излъже, че хладилникът е по-голям, само защото е вдигнат на високо. Не вярвам и таргетът за наематели да е възрастни хора с проблеми в кръста, които инак не биха могли да се наведат до най-долния рафт.
Същият хладилник, смъкнат на земята, и с една купа за плодове или кутия за хляб отгоре, или с нищо, би изглеждал даже приятно. Без ужасното шкафче под него.

# 414
Ако бяха смъкнали наема преди 3 седмици на 1100, досега да го бяха отдали през ФБ-групите, дори без да разчитат и да плащат на брокери.

# 415
  • София
Прави сте всички. Някои уреди са стари, други са нови. Шкафчето за Раховец точно поради проблеми с навеждането беше там. Вече го няма. За многото столове - предадох и изрично подчертах. Също и за леглото срещу дивана, мушамата, дребните стари уреди. Липсата на работен плот в кухнята. Само не съм им прочела дословно мнение по мнение.
Спалните не са малки - по 14+ квадрата са.

# 416
Несвързан въпрос - защо да трябва да си слагам дрехи по столовете? Даже за дрехи, които търпят още едно носене може да си има отделение в шкаф/гардероб.

# 417
Защото с тези мини-гардеробчета няма шанс да има достатъчно отделения и за неносените😅

# 418
Аз имам голям гардероб и дрешник, но пак няма място за такива дрехи.На стол си мятам домашните дрехи вечер или допълнително одеяло, ако по нощите ми стане хладно.Та стол си трябва.

# 419
Със сигурност собствениците можеха да получат тези съвети и от брокерката си, която явно я мързи да гледа.

Общи условия

Активация на акаунт