За климатиците - аз вяра на Грий (грее, както му казват фирмите за климатици, поне тези, които ни слагаха такива в офиса) нямам. Вероятно в офиса не са купували супер-дупер модел, разбира се. Но не е като мицубиши хеви, които имам в къщи. При това среден модел са ми в къщи - т.е. не са базов, но не са и дайъмънд. Много по-шумен е климатикът в офиса, много по-непрецизна е терморегулацията, а за тока - не го плащам аз, но вероятно не е малко. Има няколко марки климатици, които са добри, с традиции, от десетилетия това правят, аз към тях се ориентирам. И вече чета за конкретни модели на конкретните марки, защото и при тях понякога има неудачни модели или просто конкурентни модел и марка, които са по-добри, в дадения момент. И като цена са сходни. На Самсунг и Панасоник бих купила телевизор или телефон. На Бош - печка, пералня, сушилня. Климатикът като обща конструкция е измислен отдавна, но опит от 50-60 години не се компенсира изведнъж. Между другото, софтуерът на климатиците е много важен - като си избирах климатици, четох доста актуалните дискусии за климатиците в онзи мъжкия

Моите наблюдения от фирмите за климатици са, че се опитват да ти пробутат по-мощен, съответно по-скъп. Плашат, че нямало да успява да затопли, щял да се мъчи. Едното ми мицубиши - 12-ка, отопляваше без проблем 20 кв.м. при височина 3-3,20 м., тухла, партер над неотопляемо мазе, изток, слънце през зимата грее (ако се покаже) само 1-2 часа. Иначе жилището е с добра външна изолация и добра дограма. 3-4 месеца зима, без пускан климатик, беше 6-7 градуса. Като го купувах, ми казаха, че нямало да успее да стопли, щял да се мъчи. Ами не беше така.
Понеже Дани цитира мощността за отопление, според мен, освен ако не е някакво огромно помещение 25-30 квадрата, мощност от 2,5 КВ/Ч (т.е. по средата при примерно по спецификации от 1,5-4 кв/ч.). Като достигне зададената температура, да влиза в поддържащ режим максимум около 1 кв/ч. в най-студените, влажни и мъгливи дни.
Не съм фен на уай-фай, най-ефективно е да поддържаш температура, а не да изключваш и след това да пуснеш на макс, за да стопли бързо. Стените изстиват. Аз намалявах сутрин, като излизах за работа, на 21 градуса, като се върнех, пусках на 24 градуса (което за мен беше достатъчно топло и комфортно), докато се събуя, съблека, измия, и почти вече климатикът е наваксал с градусите.