Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 21 689
  • 580
  •   2
Отговори
# 465
  • Бургас
Имат въздействие такива снимки, не може да се отрече. Създават усещане за уют, най-малкото искаш да видиш жилището, а това в конкурентна среда работи за теб.

Разбира се, ако останалите снимки дават поне базова информация за стаи, баня, кухня. Иначе е дразнещо.

# 466
Как съм давал до сега без такива снимки и емотиконки, шашнат съм.

# 467
И аз съм ЗА прахосъбирачките. Разбера се, да са подбрани и помислени.
На мен пък не ми харесват обяви с голички мебели, без нищичко по тях , без картини, естествени цветя, стерилно ми е, не ме привлича и т.н.
Затова аз ще си декорирам, като по желание на наемателя мога да си ги прибера, ако не му харесват.
Даже мисля и на терасата да сложа цветя в сандъчета.

# 468
@герани, няма смисъл да се декорира за хора, които не се познават. Когато се нанесе един наемател, тогава с неговите вещи ще си създаде уюта, за който всички говорим.

Ако аз наемам жилище в момента, бих предпочел да е стерилно, за да си спестя времето от събирането и съхранението на разни прахосъбирачки и пердета, които не ми допадат, например.

# 469
  • София
Аз също не бих декорирала, за цветя в сандъчета - много харесвам, но има хора, които са алергични към разни цъфтящи, други не им се занимава с отглеждане на цветя и излишно ще ги натовариш.

# 470
Аз също смятам, че подобни джунджурии са излишни. Хайде, някаква малка вазичка с нещо в нея на маса/масичка и това е. Ако наемателят харесва - да си купи каквото му/й харесва и да си ги вземе след това, като се изнася.

# 471
  • Бургас
Айде сега претенции към пердетата.
Не си представям жилище без пердета, голо и неуютно ми е.
Нали ги е видял на огледа? Да ги сваля само за пране Simple Smile
Дупки в стените не давам да се правят, не виждам с какво ще си "декорира" наемателят. Макар че последната мърла остави тиксо по прозорци, по врати... Вестници ли е лепила, календари ли, не успях да разбера. Как се чисти прегоряло тиксо от дограма няма да обяснявам.

# 472
С ножче за винетки и много нерви.

# 473
@Tintina, претенции имам към всичко, за което давам пари, включително и пердета. Не виждам какъв е проблема, ако има такива и не ми харесват, да ги прибера и сложа по мой вкус.

Декорирането се постига с вещи, които носят сантиментална стойност на човека, а не такива закупени от Тему или Джъмбо, например.

# 474
  • Бургас
Няма лошо.
Само да се приберат, а не да се изхвърлят.

Вкъщи декорирам с картини и графики, които нося от пътувания. Но няма да ги сложа в имотите, които отдавам.

На местата, на които отсядам, постоянно срещам декорации от Джъмбо, Тему, ИКЕА, и т.н. , които придават завършеност и добър вид на жилището. И тук сме ставали свидетели как една актуална рамка или рафт на стената са вдигали наема и са "продавали" жилището за дни.

Има всякакви хора и вкусове, един иска голо, друг облечено, важното е и двете страни да са удовлетворени.

# 475
Моето поколение сме натоварени от вещите на дедите си и целият багаж,затова харесваме изчистено,без натурии и джунджурии. Една картина,една минималистична ваза, една конзолна маса с огледало на правилното място - да.
Снимки на цветя в близък план - не.
Преди имах по едно голямо непретенциозно цвете, но в един момент изчезнаха,заедно със саксиите. Не съм страдала.

# 476
Синът ми сам предложи да приберем светлите декоративни възглавнички от дивана. Прибрах ги в раклата отдолу. На терасата имаше някоя плочка и бяхме помолени да не ги хвърляме. Купих подходяща кутия и ги прибрах. Кутията стана като малка помощна масичка. Няма драма.
Мен ме дразни друго - например снимани меки връзки в банята, огледалото, някои ъгъл, а общ изглед няма. Тя тази връзка вече може и да е протекла.

# 477
За тиксо, стикери и лепенки ето това спрейче 5 лв е https://xadoshop.bg/product/4460/sprey-za-premahvane-na-tikso.html
По въпроса за декорирането съм минималистка отвсякъде - не обичам никакви дреболии вази и прочие неща, да дупча стени също, прахоловки не слагам и няма да сложа - наемателите да си донесат каквото искат. Бих дупчила стени ако имам истински картини рисувани, не тези щампи които продават и отпечатки в рамки. Но бюджет за истински от наши автори уви обикновено не остава. Да ходя по битаци и заложни къщи нямам време, иначе там излизат страшни неща, истински на добра цена.

# 478
О, то е имало съвети и да изпечем пресни мъфини или кекс, за да ухае на дом. Преди огледи.

# 479
Сервираха ми внезапно освобождаване на един 2стаен.
След 5 дена.
Пуснах обява в маркета и веднага имаше интерес, момичето е от Бургас и ще дойде след 5 дена като се освобождава да го види.
Почистих днес апартамента, през който се минаваше за строежа на терасите. Голям зор. Много строителна мръсотия.

Общи условия

Активация на акаунт