Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 22 087
  • 594
  •   3
Отговори
# 480
О, то е имало съвети и да изпечем пресни мъфини или кекс, за да ухае на дом. Преди огледи.

Пак аз Grinning Слагала съм отворен пакет кафе, пръскал асъм коридора  и асансьора с ароматизатор (защото точно преди огледа едни "братя" с характерната за етноса миризма разнасяха мебели през тия пространства. Пера пердетата с много омекотител чаосве преди огледите, за да замирише на чисто, като се влезе. Приготвям кутия опаковани бонбони и няколко малки бутилки минерална вода.

# 481
в отворените хладилници и почистени шкафове слагам смляно кафе, за да разкара остатъчната миризма от почистването и силни подправки (чубрица примерно, ту мъч ми е)

и пердетата пера с Бочко, за да ухае на чисто.

# 482
А аз сода в малка чинийка, също поема миризмите и не оставя следи. За кафе не се бях сещала.

# 483
Дадоха ми капаро за 2стайния, още 1я оглед. Имаше 4-5 човека интерес, от които 2 се обадиха по тел и искаха да го взимат. Избрах си от 2та, които смятам за по-надеждни. За 1250лв наем. Пуснах го през фейсбук и се отдаде директно.
Като се изнесат сегашните, веднага идват новите, като депозитът остава за мен по желание на напускащите.

Минах без прахосъбирачки, кафе, чай и кекс.

# 484
Честито, Дани! Да не ти създават проблеми!

# 485
Дани, честито! Бихте ли споделили в кой квартал е апартаментът и квадратурата му?

# 486
Мерси.
Ст град. Към 65 квм.

# 487
Дадоха ми капаро за 2стайния, още 1я оглед. Имаше 4-5 човека интерес, от които 2 се обадиха по тел и искаха да го взимат. Избрах си от 2та, които смятам за по-надеждни. За 1250лв наем. Пуснах го през фейсбук и се отдаде директно.
Като се изнесат сегашните, веднага идват новите, като депозитът остава за мен по желание на напускащите.

Минах без прахосъбирачки, кафе, чай и кекс.

Представи си колко щеше да вземеш, акп беше болна и едно мушкато на терасата: D

# 488
Тераса няма.
Дадох го на 2 сериозни момчета, геймърчета, работят в близкото кафене отсреща.
Цветето им е последна грижа.
Имаше още 1 кандидатка, танцьорка от Бургас. До сега работела на Сл Бряг. Стори ми се не достатъчно надеждна, напролет сигурно пак ще мигрира към морето. Иначе звучеше сериозно и разбрано.

Цената по усет я определих, даже момчетата казаха, че не било скъпо.
Но мисля, горе долу съм уцелил нито високо, нито ниско.

# 489
  • София
Дани, това означава спалня и холокухня? Как се разпределят тогава момчетата /освен ако не са двойка/?

# 490
Да, към 55квм е чисто. Има 2ро легло в хола.
Харесаха го много. То си е за харесване, де. Но не е голям. Не е и от най-малките. Нормално НС.
Като им казах, че една танцьорка го искаше и тя, викат да я извикам и нея при тях Simple Smile

# 491
Дани, това означава спалня и холокухня? Как се разпределят тогава момчетата /освен ако не са двойка/?
Приятели на сина ми, двойка момче и момиче живеят в такъв апартамент./ То и синът ми е в такъв/. Казват,че леглата били две отделни и те ги съединили и купили някакъв тънък матрак. Нарочно така бил обзаведен, за да се отдаде и на две момичета/момчета. И гардеробите били два двукрилни.
Когато синът ми търсеше съквартирант се появиха две момчета. Настояваха за стаята със спалня и двамата щели да спят на леглото, по-висок наем не можели да си позволят. Момчето ми заподозря, че постепенно едното ще заеме дивана в холо-кухнята и ще трябва да се съобразява кога да ползва пералня и печка и кога да влиза изобщо. Щеше да се получи да плащат наем за една стая, а да ползват две. Подозрителни бяха.

# 492
С ножче за винетки и много нерви.

.... и белина.
Едвам поизчистихме дограмата. Едните наематели бяха налепили някакви мрежи по всички прозорци, даже и банята.
Другата наемателка беше свалила моите пердета за 800 лв. и си беше сложила нейни от ИКЕА май.
Иначе никакви декорации и прахосъбирачки или цветя не слагам, който иска да си купува.
Представям си на мен да ми сложат цветя и да ме ангажират с поливане, разсаждане, чистене на листа и тн. Аз както пътувам, значи са заминали за една седмица. С прахосъбирачките по същия начин  - няма как да държа нещо, което не е по моя вкус и да запълвам шкафовете, абсурд.

# 493
Позната дава апартамент под наем. В централен район близо до паметника Левски. Понеже и той е стар като миналогодишния, който пусках, а и стана дума как не се отдава този на пл. Възраждане, да споделя: пуснат е в началото на септември, не е отдаден още. Спалня, хол и голяма кухня с трапезария за малко над 1000 лв.е обявен.

Аз искам да пусна под наем един гараж в Манастирски ливади на ъгъла на ул. Пирин. Реших, че няма да му слагам гаражна врата (строителят излъга и не сложи), т.е. реалнохще се ползва за ПМ. Смятах, че ще дам поне 2000 лв с монтажа, които дълго ще избивам....
Според съседи ПМ били по 150 лв, гаражите по 200 лв. Ако цените са такива, то излиза, че като махна данъците и чак след 4 години ще изляза на 0 след покупката на вратата, а ако се и поврежда....

Тинтина май даваше в Дървеница. Може ли някой с прясно инфо за цени да сподели?

Чудя се и дали все пак да не искам 1 депозит + депозит за дистанционното на общата врата в случай, че не искат да предплатят за 6 мес или година.

Днес ще изхвърлят натурийте...

Така като гледам цените мисля да продам другия. Той е над 30 кв.м. Много тъпа дълготрайна инвестиция са с тези цени на наемите. Според брокери може да се продаде за 50 хил.евро.
Голям двустаен взех за 131000, а два гаража държа на стойност 90000 евро.

# 494
Мисля пазара почав да се обръща, става на наемателите, а те искат новоремонтирани жилища, с нови мебели, или ако не са нови да са красиви винтидж.
Размишлявам си.

За гаража бих взела депозит и за дистанционните за вратите.

Общи условия

Активация на акаунт