💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 Сърцебиене 💫 Любов и сълзи /Тема 50/

• 45 290
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Керем на корицата на септемврийския брой на Esquire Middle East

# 316
„Колкото повече граници пресичаш, толкова повече осъзнаваш, че домът е по-малко въпрос на география и повече на хора и моменти.“

„Пътуващото му детство оформи не само личността му, но и възгледа му за живота. #КеремБюрсин е научил, че идентичността не е фиксирана; тя е мозайка, изградена от сбора на всяко място, където е живял. „Колкото повече граници пресичаш, толкова повече осъзнаваш, че домът е по-малко въпрос на география и повече на хора и моменти“, казва той. „Преместването от държава в държава е като събиране на нови версии на себе си – поглеждаш назад и виждаш колко живота си живял.“

# 317
Керем е страхотен

# 318
„Многоезичен и мултикултурен, Керем Бюрсин инстинктивно превключва между английски и турски. „Сънувам предимно на английски, но след 15 години в Турция турският понякога взема връх. Да бъдеш двуезичен е като да носиш два свята едновременно в главата си. Гордея се, че съм турчин, а с живота в емигрантски стил имаш повече национализъм, защото това е, което носиш, където и да отидеш.“

„За Бюрсин актьорството е естествено продължение на това пътешествие. „Това е една от малкото форми на изкуство, където ти, твоите жестове, твоят глас стават част от изкуството. Превеждаш преживяванията и емоциите си в нещо осезаемо, което се свързва с публиката. Опитвам се да подхождам към всяка роля, и към самия живот, със смирение, защото независимо къде си, хората винаги могат да усетят дали си истински.“

# 319
Колаборацията му с Монблан се е получила невероятно.

# 320

"Той прави нещо по-сериозно, по-драматично. Занимава се с теми, които според него са много актуални и важни за страната му. „Не мога да разкрия за какво става въпрос все още, защото ще излезе по-късно, но мисля, че е важно“, казва той с вълнение. „Ролите, които са ми най-подобни, са склонни да бъдат скучни. Най-добрите са възможности да изследваш части от себе си, които си потискал или никога не си знаел, че съществуват. Това е радостта от актьорството.“

„Бюрсин също се стреми да режисира, воден от желанието да предизвика неочаквани изпълнения. Той вярва, че режисьорите често се фокусират твърде много върху техническите аспекти и пренебрегват актьора, а в нашия регион справянето с егото е голямо предизвикателство. За него да си актьор означава да разбираш, че основната ти отговорност е да поемаш режисура. Той също така вижда недостиг на режисьори и сценаристи. „Ето защо започнах да пиша. Защото за мен не става въпрос само за това как се справям като актьор. Става въпрос за това, от което тази индустрия се нуждае, за да се справи добре“, казва той."

# 321
  • София
И аз днес четох, че е там и пишеха, че Хакан пак го е ударил на жени и алкохол.
Благи, казват, че в момента Хакан е в Гърция с въпросната Jeselin.

Май клюката ще се окаже вярна. Тази Чу защо тогава се оправдава. Не се ли сеща че все някой ще ги снима.
А за Хакан за съжаление ще се окажа права. От първият момент не го одобрявах за Ханде. Не харесвам такива несериозни мъже. Знам че един мъж който е свикнал с много жени, колкото и да клекне в един момент отново се връща към първоначалните си настройки. Неговото фриволно поведение, съчетано с властната му майка, ще му изиграе много лоша шега в живота.
Мъчно ми е за Бамби. Защо в живота винаги така се случва, мъжете не оценяват сериозните жени. Смятат ги за сигурна плячка, но после се скубят, че са ги изпуснали.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 19:49 от БлагаВест

# 322
  • София
https://x.com/thebursinguncel/status/1963223154781765910
"Керем Бюрсин, посланик на Montblanc за Близкия изток, Индия, Африка и Турция, е представен в септемврийския брой на Esquire Middle East."

# 323
# 324
Страхотен Керем!

# 325
Керем с новите снимки ни накара да затаим дъх.
Уникален е!

# 326
Човек, който пренебрегва правилата: Арас Алкан.
Чувствата, които крие под бунтовния си дух, го отвеждат към една неочаквана история.⚡🖤

#Чarpıntı с първия си епизод на 7 септември, неделя, в 20:00 по @startv! @OGMPictures

# 327
От списанието:

# 328
Статията в списанието:
https://www.esquireme.com/culture/kerem-bursin-a-storyteller-in-motion

Керем Бюрсин: разказвач в движение
В нощта преди официалния старт на Седмицата на мъжката мода в Милано, фоайето на хотел Principe di Savoia е пълна с оживление. 19:00 часа е и мястото е пълна с активност - страхотно изглеждащи гости се регистрират с багаж в съотношение минимум 3:1; докато безпогрешни групи стилисти, хендлъри, инфлуенсъри и PR специалисти нервно бръмчат наоколо, проверявайки телефоните си, както и огледалата си. Има мъж с голямо палто, решен да направи модно изявление, независимо от топлото юнско време. Седмицата на модата е сезонът на пауните и е идеално място за наблюдение на хора. Но дори и най-небрежният наблюдател би забелязал Керем Бюрсин.

Облечен с дънки, плетена поло тениска и мокасини, той влиза в суматохата, обзет от вълна на спокойствие. Спокойно и с онази пленителна харизма, която привлича вниманието на хората. Семпло, без претенции. Стилен, без да се преструва.

Ще се срещнем за интимна вечеря наблизо, за да отпразнуваме новообявената му роля като регионален посланик на марката Montblanc за Близкия изток , Индия, Африка и Турция. Това е първата ни среща и макар че вече познавам актьора от мегахитовия му турски сериал „Sen Çal Kapımı“ [ Любовта е във въздуха (2020)], който го изстреля към славата в нашия регион, веднага бях смаяна от безупречния му английски акцент, докато ме поздравява с усмивка, ръкуване и „Хайде да тръгваме“.
Ще повторя, Керем Бюрсин е голяма работа. Неговият добър външен вид, искреност, широк спектър от актьорски умения и осезаема харизма го превърнаха не само в една от най-търсените филмови и телевизионни звезди в Турция, но и в целия Близък изток. Но едва когато една от публикациите ни в Instagram за него привлече половин милион гледания от испански акаунти – като съобщенията се лееха и от Латинска Америка – разбрах мащаба на неговия обхват. Това не беше регионална слава; привлекателността на Бюрсин беше глобална.

Няколко месеца по-късно летя за Истанбул за фотосесия с Бюрсин за Esquire Middle East . Поради пренасочване на полета поради техническа неизправност, стигането до там беше кошмар... но повече за това по-късно. Изборът на Истанбул не беше случайно решение. Самият град е метафора за Бюрсин: мост между континенти и култури. Той свързва Европа и Азия през Босфора и, подобно на самия Бюрсин, носи множество акценти в един глас.
При кацането на летището ме посрещна огромен билборд с негово изображение, рекламиращ национална телекомуникационна кампания. Хората спираха, за да се снимат пред него. Ако имаше напомняне, че привлекателността му не е просто реклама, това щеше да е то. Така че, когато най-накрая седнахме заедно, отправната точка изглеждаше логична: Каква е твоята привлекателност?

„Не знам“, смее се той, отхвърляйки го с характерната си смиреност. „Надявам се, че е заради работата, която върша. В крайна сметка не аз трябва да бъда харесван; а заради работата, която представяме.“

В Истанбул е горещ, облачен ден. Но Керем Бюрсин е в добро настроение. „Времето е идеално за снимки“, каза той, без да се обръща към никого конкретно, докато вървим към историческите стълби на Soho Clubhouse в Palazzo Corpi, имение в италиански стил от 19-ти век в центъра на квартал Бейоглу. Бюрсин е в рядък почивен ден от снимките на проект, по който работи, но веднага се захваща за работа, разхождайки се нагоре-надолу по стълбите, за да направи удачен кадър, облечен в пижамен стил под ефектно палто. Той има енергията на суперзвезда, току-що излязла от леглото, наметнала палто и готова да завладее света.
Скрит текст:
Керем Бюрсин за неговото възпитание

По-късно разбирам, че тази адаптивност, тази непринуденост, е резултат от възпитание, което го е оформило по дълбоки начини. Израснал, Керем Бюрсин е живял в седем различни града, от Джакарта и Бостън до Дубай и Абу Даби.

„Това определено е причината да съм такъв, какъвто съм. Израстването ми в толкова много различни страни ме научи да се адаптирам бързо, но също така ме накара да осъзная, че навсякъде, където живеех, се превърна в мой дом и всеки дом остана с мен“, разсъждава той. „Всеки град оставя акцент в душата ти; започваш да носиш части от него, където и да отидеш.“

И все пак този номадски живот идваше с компромиси.

„Трудно е да поддържаш дългосрочни връзки или детски приятелства, когато постоянно се местиш. Нямам приятели от детството, както много хора. Корените ми са навсякъде. Благословията е, че виждаш света, разбираш човечеството и знаеш, че не сме толкова разделени, колкото си мислим“, добавя той.

Това пътешественическо детство оформи не само личността му, но и възгледа му за живота. Керем Бюрсин е научил, че идентичността не е фиксирана; тя е мозайка, изградена от сбора на всяко място, където е живял. „Колкото повече граници пресичаш, толкова повече осъзнаваш, че домът е по-малко въпрос на география и повече на хора и моменти“, казва той. „Преместването от държава в държава е като събиране на нови версии на себе си – поглеждаш назад и виждаш колко живота си живял.“

Многоезичен и мултикултурен, Керем Бюрсин инстинктивно превключва между английски и турски. „Сънувам предимно на английски, но след 15 години в Турция турският понякога взема връх. Да си двуезичен е като да носиш два свята едновременно в главата си. Гордея се, че съм турчин, а с живота в емигрантски стил имаш повече национализъм, защото това е, което носиш, където и да отидеш.“

Тази глобална видимост естествено подхранва актьорската му игра. „Да преживяваш живота, постоянно да сваляш част от кожата си, ти помага да разбереш себе си и да го превърнеш в изпълнение“, казва той. „Актьорството е свързано с използване на емоциите и преживяванията ти, за да се свържеш с публиката. Това е, което го прави смислено за мен.“

Любовта му към актьорството се зародила рано. Той обичал филмите още от дете. Робин Уилямс, Джим Кери, Питър Селърс били герои. За него филмите били универсален език, нещо, което всеки можел да разбере, независимо откъде идва.

Въпреки че спортът и други интереси го разсейвали за известно време, учител в гимназията съживил страстта му. Записали го на курсове по актьорско майсторство, където го научили на психологията на характера, как да разбира желанията и нуждите. Тогава той разбрал, че иска да бъде актьор, независимо от риска.

„Колкото повече граници пресичаш, толкова повече осъзнаваш, че домът е по-малко въпрос на география и повече на хора и моменти.“

Керем Бюрсин
За Бюрсин актьорството е естествено продължение на това пътешествие. „Това е една от малкото форми на изкуство, където ти, твоите жестове, твоят глас стават част от изкуството. Превеждаш преживяванията и емоциите си в нещо осезаемо, което се свързва с публиката. Опитвам се да подхождам към всяка роля, и към самия живот, със смирение, защото независимо къде си, хората винаги могат да усетят дали си истински.“

Ранен старт

По-късно влизаме в канцеларската зала на Сохо Хаус, чиито стени с дървени ламперии, високи прозорци и кожени дивани излъчват драма и история. Докато хващам дървен стол, за да го преместя, той започва да се смее. Объркана, го поглеждам и питам: „Какво става?“ Той продължава да се смее и разказва история за едно от най-ранните си прослушвания в Лос Анджелис.

„Отидох на прослушване за филм на Роджър Корман. По онова време не знаех кой е Корман. Просто влязох и веднага осъзнах, че това е огромна възможност, която вероятно никога повече няма да получа. Роджър беше в стаята, съпругата му Джули, продуцентите… всички.“ Той обяснява как нервите му бързо го обзеха.

„Развалях го! Забравих си репликите в момента, в който започнахме. На прослушване най-лошото нещо, което можеш да направиш, е да кажеш: „О, извинявай, можем ли да го направим отново?“ Но буквално това направих. И отново го обърках!“ Започвайки да се смущава, когато Бюрсин се спъва при трети
дубъл, той реагира и ритна стол (подобен на този, който бях преместил), преди да продължи. „Предполагам, че това е харесало на Корман“, казва той. Хаосът на това прослушване му донася първите роли в „ Sharktopus “ (2010) на Корман, а по-късно и в „Palace of the Damned“ (2013).

Но след няколко години в Лос Анджелис, Бюрсин решава да се завърне в Истанбул. Скоро след това кариерата му в Турция тръгва нагоре. В рамките на няколко месеца той получава главната роля в телевизионното шоу на Алтан Дьонмез „Günesi Beklerken“ [ Waiting for the Sun (2013–2014)], което се превръща в културен феномен в Турция и околните страни. Следват „Muhtesem Ikili“ [ Double Trouble (2018)], адаптация на американския филм „Tango & Cash“ ; след това изключително успешният романтичен комедиен сериал „ Aynen Aynen“ [ Same Thing (2019–2021)], както и много други.

Любов към комедията

Керем Бюрсин остава много запален по комедията. „Има нещо дълбоко човешко в комедията, което кара хората да се смеят и да мислят едновременно. Това е, което искам да правя – да карам хората да се усмихват, да се чувстват живи, дори и в малки неща. Но за съжаление днес нямаме Робин Уилямс“, добавя той.

Въпреки че се справяше отлично в комедията, той започва да се чувства „изтощен от комедията“. Премиерата на новата му комедия в Netflix „Platonik: Mavi Dolunay Otel“ е на 18 септември . Но сега той е в пълен производствен режим, снимайки нов турски драматичен сериал „ Çarpıntı“ („ Сърцебиене “ на английски).
Проектът бележи промяна в настроението.

Той прави нещо по-сериозно, по-драматично. Занимава се с теми, които според него са много актуални и важни за страната му. „Не мога да разкрия за какво става въпрос все още, защото ще излезе по-късно, но мисля, че е важно“, казва той с вълнение. „Ролите, които са ми най-подобни, са склонни да бъдат скучни. Най-добрите са възможности да изследваш части от себе си, които си потискал или никога не си знаел, че съществуват. Това е радостта от актьорството.“

Въпреки всички успехи, Керем Бюрсин не се свени да посочи предизвикателствата пред турската телевизия. „В Турция произвеждаме толкова много съдържание, но нямаме истинска филмова индустрия – това е предимно телевизионна индустрия, основана на сапунени опери. За цялата тази продукция, нито една номинация за Оскар. Няма световноизвестни хитове. Това трябва да се промени“, казва той.

Но дори и в рамките на тези граници, той вижда възможности, гледайки на ограниченията като тласък към по-голяма креативност и причина да се заеме с нови теми. Спомня си как е написал амбициозен, нетрадиционен сценарий, който никой не е искал. Беше завел проекта навсякъде, но хората не се интересуваха - не защото беше лош, а защото беше различен. В крайна сметка той реши да напише любовна история, но с обрат, така че краят да го удари като шамар в лицето. Мечтите му се простират по-далеч. „Това е идеалният регион за правене на научна фантастика. Близкият изток е богат на истории, които биха могли да слеят археологията, историята и въображението. Ние сме толкова богати, че да създаваме невероятни неща. За съжаление, мисля, че регионално не знаем как да използваме богатствата, които имаме.“

Страст към писането

По-късно, когато влязохме в залата за прожекции, Бюрсин – облечен изцяло в бяло – изглеждаше оформен, но и спокоен. Той седеше сам сред 51 празни червени кадифени кресла с химикал Montblanc в ръка, сякаш готов да напише рецензия за собственото си изпълнение. Но всъщност научаваме, че той никога не гледа представленията си. Фокусът му е върху създаването, а не върху преиграването. Дори арабските адаптации на неговите произведения остават невидими, което го оставя откъснат от това как публиката в чужбина възприема неговите представления.
Между смяната на обективите, той се пошегува за полета ми от Дубай, за който ме беше чул да казвам на екипажа, че е бил ужасяващ поради техническа грешка във въздуха. „Пич, трябва да си вземем собствени парашути в самолета, за всеки случай“, избухна в смях. Хуморът му разкриваше не само остроумието, но и мащаба на въображението му.

Защото в основата си Керем Бюрсин е и разказвач. „Писането винаги е било моят компас“, казва той. За него писането е едно от най-романтичните неща, които човек може да прави. „То е вечно. Това е изкуство. Добрият почерк, писмата, дневниците – те носят тежест, която нищо друго не носи.“ Той си спомня, че е чел за някой, който открил писмо, запечатано в бутилка от 1826 г., и бил поразен от идеята, че думите на лист хартия могат да надживеят своя писател. Ето защо партньорството му с Montblanc не е случайно.

Воденето на дневник се превърна в неговия начин да осмисли света. „Още от дете винаги си водех дневници. Особено докато пътувах, пишех в самолетите за това къде отивам, какво чувствам. Писането се превърна в най-добрия ми приятел. В актьорството се сблъскваш с толкова много откази – постоянно ти казват „не“. Писането беше единственото нещо, което можех да контролирам.“

„Баща ми имаше химикалка Montblanc и си спомням, че си мислех, че когато подпиша нещо с нея, това означава, че съм го направил. Не ставаше въпрос за пари, а за качество.“ Днес, когато започна да си сътрудничи с марката, връзката му се струваше почти поетична. „Все още нося калъф за паспорт Montblanc, който баща ми ми подари преди години. Това е едно от онези неща, които гледаш и си мислиш: „Уау... някак си, всичко това се завъртя.“

Бюрсин се стреми и към режисура, воден от желанието да предизвика неочаквани изпълнения. Той вярва, че режисьорите често се фокусират твърде много върху техническите аспекти и пренебрегват актьора, а в нашия регион справянето с егото е голямо предизвикателство. За него да си актьор означава да разбираш, че основната ти отговорност е да поемаш режисура. Той също така вижда недостиг на режисьори и сценаристи. „Ето защо започнах да пиша. Защото за мен не става въпрос само за това как се справям като актьор. Става въпрос за това, от което тази индустрия се нуждае, за да се справи добре“, казва той.

Късно следобед, докато снимките продължаваха в градината, две жени минаха покрай тях и поискаха снимка. Керем Бюрсин с радост прие. Начинът, по който се отдалечиха усмихнати, беше красиво напомняне за неговото влияние. Заинтригувана, попитах дали винаги се съгласява. Той се облегна назад за момент, замислен, след което се усмихна. „Ако искам снимка с някого, на когото се възхищавам, защо бих казал „не“ на човек, който иска същото от мен?“

Извън екрана, Керем Бюрсин е гласовит защитник на промяната. Той е посланик на добра воля на УНИЦЕФ и посланик на ООН за равенство между половете HeForShe, като наскоро беше удостоен с наградата за влияние на фондация Starlite за усилията си. „Планетата не се справя добре“, казва той без заобикалки. „Трябва да се грижим не само за себе си, но и за човечеството като цяло.“ Неговата филантропска дейност не е странична дейност; тя е отражение на глобалния гражданин, в който се е превърнал.

След като снимките приключат в Истанбул, седим на маса в ресторант „Чекони“. Бюрсин гледа през прозореца – тих момент, в който да събере мислите си. За човек, живял цял живот във фрагменти – седем града, безброй роли – той сякаш търси не
дестинация, а следващата отправна точка. „Забавно е, чувствам се сякаш всичко наистина започва сега“, размишлява той, размишлявайки върху пътуване, което го е отвело от дете на света до световен екранен идол. „Ние непрекъснато се освобождаваме от части от себе си и се превръщаме в нещо друго.“ Животът му е свидетелство за любопитството, пътешествие, подхранвано от любовта да се изгубиш в тихите часове на непознат град. Това е сърцевината на неговата привлекателност: не славата, а душата на пътешественик, който намира дом в самото пътешествие.

Той е съвременен романтик, разказвач в движение, който – по собствените си думи – е вечно в процес на превръщане в нещо друго.

# 329
В очакване на Арас и Аслъ Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт