Идеи за подарък - годишнина

• 993
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Часовник е прекрасна идея но вече съм му подарявал  , екскурзия миналата година и тази също /семействата ни/ що се отнася до спа  той е твърдо против
Но благодаря за идеите всички са добри

# 16
Аз на такава сума бих взела ваучер, защото не са малко пари, а би било неприятно да купя нещо, което може да не им хареса. По-добре сами да си изберат

# 17
Аз лично не бих подарила ваучер, защото по моите възприятия е равносилно на това просто да дадеш пари. Не се усеща емоция, отношение... Но това все пак е лично мнение.
Ако рожденикът има хоби да колекционира нещо специфично (на първо четене се сещам, че има мъже, които колекционират саби или някакви други подобни старинни оръжия), аз бих потърсила нещо подобно. Много си зависи обаче кой колко скъпо хоби има все пак. Но, ако е колекционер, със сигурност доста би се израдвал на нещо подобно.
Нещо по-ценно и интересно е по-подходящо за този повод.
Все пак е хубаво да поясниш какви неща харесва и какви не, тоест кои неща отпадат, защото така е много трудно.

# 18
Картина или пластика, ако е любител на изкуството
Въдица от висок клас(много под 1000лв ще е), но пак ако е любител.
Златна инвестиционна монета-има много красиви.
Кристален сервиз от чаши за различни питиета-на Бохемия са прекрасни.
Ако е ловец или природолюбител-пск на Бохемия има сервизи, вкл чаши от порцелан с различни диви животни и птици, много елегантни са.
Раница, портфейл, куфар писалка от Самсонайт, има голямо разнообразие, много класни артикули.

# 19
Благодаря за предложенията, на първо място споделям мнението наAuroraa99 на сто процента.
Проблемът в този случай е че с годините доста от тези идеи бяха изпробвани /дрехи , сервиз ,  инструменти , портофел ,телефон........../и за голямо мое учудване имаха различен ефект
като пример бих дал случаят с една и съща вещ с много голяма стойност която никога не видях да бъде използвана но същата вещ на комична цена е най употребяваната от него и винаги ми благодари за втората /за голямо мое учудване/
Той е практичен но човек без хоби и с годините се доказа като МНОГО ВЕРЕН приятел и аз искам да използвам този случай да покажа колко много означава това за мен .
Все още имам време /5 месеца/  но не мога да намеря добро решение. Не съм ограничен до 1000лв в никакъв случай но мисля че под тази сума би било неуважително от моя страна .
Отново ви благодаря /на всички/ и съжалявам за отнетото време
но наистина това е важно за мен.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 14:50 от Cyx25

# 20
Поначало, когато искаш да направиш подарък, го съобразяваш с конкретния човек. Една картина може много да зарадва някой, друг може да остане безразличен към нея. Същото е и с някоя колекционерска вещ. Според мен всеки мъж би се зарадвал на автентично старинно оръжие, за мен това е елегантен мъжки подарък. На мъжа ми сме подарявали златен пръстен, лаптоп, телефон. Може да му изберете нещо автентично от антикварен магазин -  нещо, което да стои на бюрото му, ако разбира се, работи на бюро. Има и някои електронни джаджи, които биха зарадвали много мъже.

# 21
А не е ли вариант да питаш конкретния човек какво иска? Аз имам кръг от много близки приятелки и и си имаме традиция - когато някоя навършва кръгли години, казва къде иска да отидем за 3-4 дни, купуваме й билет за това място, покриваме й хотела, всяка от нас си купува билет за себе си (понякога не успяваме всички заедно, но в повечето случаи ни се получава) и отиваме на това място с нея - без семейства, деца и домашни любимци.

Изцяло съм се ориентирала към подаряване на преживяване - театър, концерт, увеселителен парк, рисуване, скачане с парашут, вечеря в звезден ресторант с 5-степенно меню. Часовници, картини, телефони, компютри да си купува самият човек. Винаги обаче се консултирам с празнуващия и ако все пак той държи на нещо си, купувам ваучер от такъв магазин. Наскоро една приятелка каза, че иска еърфрайър, събрахме се 5 дружки, дадохме еднаква сума и купихме ваучер от магазин, където продават такива неща. Приятелката, освен уреда, с ваучера си е взела и някакви слушалки. А пък следващата седмица ще ходим у тях на пиле в еърфрайър.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 10:52 от Nedinka

# 22
  • София
Подкрепям мнението на Нединка.
Преживяване е по-добър подарък винаги от разни материални неща,които може и да не са по вкуса на човека, въпреки че са скъпи.
Картини, бижута, техника и т.н. с все неща, за които човек, особено на зряла възраст, има собствен вкус и предпочитания.
Колекционерските вещи, независимо дали са страст или не, пак са нещо, което човекът субективно е добре да си избере.
Преживяванията обаче обикновено оставят хубави спомени и емоции за дълго време. Стига да са съобразени с вкуса и интереса на човека. Може да са по-спокойно или по-екстремни, може да са от дегустация в популярен ресторант или винарна до скокове с бънджи и офроуд. Може да са пътуване с приятеля,който подарява или със семейството на рожденика. Това вече е добре да се съобрази.
Щом става дума за верен приятел, условието не трябва да е толкова в цената, колкото в емоционалната страна на подаръка.

# 23
Преживяванията също може да не са по вкуса на човека. Колкото и да е близък приятел, както може да не се уцели вкуса към вещи, така и към преживявания.
Ние сме си подарявали преживявания само в семейството, но така че освен този, на когото се подарява, да се включи поне още един. Напр, за 16 рожден ден на сина ми, мъжът ми купи ваучер за урок по пилотиране на малък самолет, но за присъствие на двама. Мъжът ми е авиатор и по този начин поне психологически се снема стреса от младежа, колкото и да му беше тръпка това начинание.
За годишнина от сватбата мъжът ми ми подари три самолетни билета, за всеки от нас за мечнана дестинация. И колкото и да сме си близки и да се знаем, пак се получи гаф-пътуването обхвана почивни дни, денят на годишнина от сватбата, но, за съжаление-се случиха дни на заверка, младежът имаше проблеми, въпреки че е посещавал лекции и така един предмет се измести, без да може да се яви на изпит.
На колежка, която много обича да пътува за пенсионирането  и подарихме ваучер от туристическа агенция, без срок и условия. Тя изчака да мине зимата, после следва ха проблеми, накрая го ползва след две години и ваучер ът от екскурзия в чужбина се стопи до няколко дни в нашенски хотел, не лош, разбира се.

Просто няма универсално решение. И с предмет, и с преживяване може да се допусне грешка или непредвидени гаф.
Що е такава голяма отделената сума, питайте някой от семейството му. Те ще ви насочат, а за него ще е изненада.

# 24
  • София
Винаги може да се сгреши, когато подаряващият избира според своя вкус.
Наистина е най-добре да се изкоментира с близък какво би го зарадвало.
За по-лесно може да им се предложат няколко опции и те да посочат кое е най-подходящо, за да не започнат и те самите да се чудят и маят.

# 25
Ами затова се пита - за да не стават грешки. Нямам никакъв проблем да попитам кой какво иска. И предпочитам, ако някой ми прави подарък, да ме попита. Дори синът ми пита съучениците си, когато са го поканили на РД. Няма да забравя един РД на сина ми, на който беше поканил почти целия клас. Получи поне 10 еднакви кутии Лего стар уорс, защото тогава бяха хит. Хубавото беше, че имаше на кого да ги раздадем. Като по-млада съм получавала за подарък палатка, при положение че абсолютно не приемам този начин на почивка. На всичкото отгоре, беше адски скъпа - към 200 евро.

Природата ни е дала възможност да говорим. Ми да се възползваме от нея.

# 26
Зависи от човека. На бай-близките ми давам пари. Не мога да улуча какво ще харесат двама млади мъже. Вместо да се чудят как да връщат и заменят, по-добре е да си изберат сами. На мен последно ми подариха ваучер за Дъглас, с някаква насока за какво да го използвам. Зарадвах се, защото иначе нямаше да си купя фон до тен на такава цена.

Общи условия

Активация на акаунт