Моля за препоръки за подходящи продукти за лице

• 574
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте дами,
Оглеждам за вълшебства Grinning
Бихте ли препоръчали нещо за бръчка на челото? (Освен ботокс..). Ползвам бакучиол на др. Шелер, но не виждам чудо, а много ме дразни да се гледам така. (Напрична бръчка имам предвид.)
И също търся магия за пигментни петна - нещо, което наистина да изравнява тена. Ползвах няколко серума, нищо не видях като ефект.
И последно - трябва ми и добър хидратиращ крем за лице. Дехидратирана кожа, която изглежда безжизнена и прави бръчки на челото. Ползвам Виши минерал 89. В общи линии ми харесва. Опитах и Авен - аква гел, като че ли ми е слаб.
И наистина последно  - измивен продукт за втора стъпка (след clean it zero balm)?

# 1
И аз имам такава бръчка на челото, това ми е най-голямата бръчка и си мислех бретон да си направя. При мен с нищо като козметика не се е махала, единствено по едно време правех разни масажи от фейсбук, точно за тази бръчка (фейс йога) , и от тях се беше позагладила, но после взе да ме домързява да ги правя, да пропускам дни, докато съвсем спрях, и пак се задълбочи.

# 2
При вече появили се бръчки нищо. За пигментни петна,аз имам и не ползвам нищо,само biotrade pure skin 50 фактор и не си излагам лицето на слънце,колкото е възможно. За хидратация съм доволна от la roche hydraphase rich,но аз съм със суха кожа и ми е идеален. Наистина единствената превантивна мярка против бръчки е добрата хидратация и висок фактор на защита от слънцето. На мнение съм че ежедневната употреба на гримове,фондьотени,мицеларни води,почистващи маски съдържат много химия и кожата се състарява по-бързо.

# 3
Офф, и аз имам една гневна бръчка, от много стрес и ядове ми се появи, а отделно съм и с много суха кожа. За момента не е толкова дълбока, но се вижда. Мисля да си купя от тези ролери в дрогериите, където ги продават. Не е имало крем или серум, който да ми намали бръчки към изчезване. Няма такъв крем, има по скоро такива, които хидратират в дълбочина и съдържат, например хиалуронова киселина и други съставки, които да предотвратят, или по скоро да забавят появата на бръчки, и като цяло процеса на стареене. Но при вече появили се бръчки, не може да се направи кой знае какво.

# 4
Разбивате ми надеждите май Simple Smile

Кукумицинка, случайно да си запазила линковете с фейс йога?

# 5
  • София
При гневна бръчка - само ботокс. В края на краищата, парите за козметика, които ще дадете за 1 година, са равни на един ботокс на цялото чело.

# 6
Разбивате ми надеждите май Simple Smile

Кукумицинка, случайно да си запазила линковете с фейс йога?

Беше една жена с червена коса, май я бях последвала, освен че бях маркирана някои от клиповете, ще отворя фейсбук и ще я потърся. Просто тя ми беше излязла в рийлс, иначе има и много други.

Емили Илиева се казва, Beauty&Physiology by Emily Ilieva, но наистина има много други, в youtube даже повече, отколкото във фб, само че във фб рийловете са кратки, а видеата в тубата са по-дълги, а пък аз нямам търпение за дълги. Някой беше пускал много хубави руски клипове, но руският мен ме затруднява.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 12:12 от кукумицинка

# 7
Не е по темата, но... Като превенция на бръчки по челото – не се мръщете и не си бърчете челата. Това е лош навик, който спокойно може да се контролира.
Човек може да си изкаже или покаже неодобрението, яда или каквато там емоция го е налегнала, без да си бърчи челото или веждите.
Кремове и други „вълшебни“ мазила не помагат особено, само си хвърляте парите на вятъра.
Единствено ботокс, филъри и т.н. при вече оформени бръчки, но това го казаха вече.

# 8
Не е по темата, но... Като превенция на бръчки по челото – не се мръщете и не си бърчете челата. Това е лош навик, който спокойно може да се контролира.
Човек може да си изкаже или покаже неодобрението, яда или каквато там емоция го е налегнала, без да си бърчи челото или веждите.
Кремове и други „вълшебни“ мазила не помагат особено, само си хвърляте парите на вятъра.
Единствено ботокс, филъри и т.н. при вече оформени бръчки, но това го казаха вече.
Така е, но обикновено тия мимики ги правим неволно, без да се замислим.
Иначе, ако дойде ред да си слагам ботокс, единственото което ме притеснява е след процедурата да нямам някакви синини. Не знам след колко време изчезват, да не стане така, че да ме е срам да изляза навън и да отида на работа! Някой да сподели, ако може.?

# 9
  • София
Няма синини. Въобще като процедура е може би с най-малко забележими последствия веднага. Няма зачервяване, подуване, синини - нищо.

# 10
При гневна бръчка - само ботокс. В края на краищата, парите за козметика, които ще дадете за 1 година, са равни на един ботокс на цялото чело.
Моята не е гневна, а напречна.
Не ми е (само) до парите, психически не ми харесва идеята да си "правя" нещо.

# 11

Не познавам нито една, която да е спряла да дава пари за козметика, след, като е сложила ботокс. Ти спря ли?

Иначе ботоксът си има достатъчно рискове и не е за всеки.

# 12
Последствията от ботокса ,са след време. Трябва да си правиш процедурите периодично иначе овисва кожата на лицето и е много грозно. Познавам 2 жени,който много пъти са си слагали,но в един момент спират и например едната е на 45 изглежда много по-възрастна,а на другата и висят бузите и клепачите. Да не говорим колко си личи,дори когато е опънато аз ги познавам от далеч.

# 13
А аз се надявах да чета за ретинол и ретинал тук Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт