Магията на изтока - тема 76

• 5 719
  • 187
  •   1
Отговори
# 150
  • MJF
Хайде честит ми първи сняг на мен в София. Казала съм че гък/мрън няма да кажа но ...ми е кофти за растенията/дърветата. Помня по миналата година колко дървета пострадаха по улиците от мокър сняг в/у дървета пълни с листа- ужасна гледка.
На дружината с много силен вятър Hug

Mary Kills People  изгледан. Последно писах когато бях на 9-и епизод май. След това настана още по-голяма динамика , на места ми беше малко в повече суматохата по всички фронтове която настана. А на самия финал , съвсем очаквано Mr. Green , финал като за продължение/втори сезон. То не е смешно. Реално няма и как да не е така. След като главния въпрос- евтаназия при хора към момента е такъв.

Shin's Project
Началото на епизод 1 беше въведение. Малко да се посмеем, да заседнем и да ....настане сериозната част. Нея гледат редовно да я разведряват с какви ли не герои и майтапи. Но главните повдигнати правни теми/ недочети са големи.
Kim Sang-Ho  дочаках пак да поиграе на моя екран. Въобще не помня кога и къде съм го гледала последно. А е толкова органичен. Сериозен герой но аз се Smiley
Jeon Kuk-Hwan -  много кратки включвания от този ветеран но автоматично ме Smiley
Lee Ji-Ha с героинята си също отговаря за таймаутите от сериозния тон.
Woo Hyeon с героя си - собственик на химическо чистене е образ със собственика на ресторантчето по съседство. В 6-и епизод се скараха за пореден път до живот Mr. Green
Han Suk-Kyu и Kim Sang-Ho когато се съберат на екрана с гореизброените настава ......Satisfied
Неусетно изгледах излъчените епизоди и съм в крак с текущия му статус.

# 151
При мен е 20 градуса, вали, но не силно, меко е, а вятъра в момента не е така силен както през нощта.
Нормален дъждовен есенен ден.
На вас нека да ви вали сняг, дано затрупа ония кузу в парламента.

Утре чакам епизод пореден на корейските съдружници по неволя. Искам да видя офиса, който архитект Ча Чи Су каза, че ще открият с партньорката.

# 152
Шоши, пропуснала си Kim Sung Oh и Jung Eun Pyo като част от любимците в Shin's Project.

Няма сняг при нас, но си вали кротко и напоително от вчера. Има шанс другата седмица, най-накрая, да си посея лалетата, зюмбюлите и нарцисите, че до сега земята беше като бетон.

# 153
При мен - силен дъжд и лек вятър (живея в района на Розовата долина).
Сега съм на работа. Като се прибера, ако няма нещо непредвидено, ще гледам Last Mile.

# 154
  • MJF
Радвам се , че сте на безопасно. bb6 да даде отчет. Тук просветна и дъжда май спира. Виждам и западна  Стара планина , билото не но под него. И има няколко бели/снежни малки петна, мда. Тук се размина на дърветата.

Eто на, хванаха ме по бели гащи тез корейци и ползването им на латинските букви Crossing Arms. Ами аз преди за Ким Сунг-о писах че е полицай. Но по невнимание и за мен "западняка" разликата в една буква м/у Kim Sang-ho и Kim Sung-oh. Eгати. Ох-хо направо.
Моля напишете ми как са тези двамцата на български, така поне може да имат разлика повече от една буква. Unamused Пък какъв наплив гледам задочно има при юньорите във фигурното има от корейците .....и пустите им имена.
Да и Jung Eun-Pyo в кюпа.
Въобщу удоволствие е този сбор. Двамата дето позират/младоците в каста/ тя и той , на този фон са .....Да не ми се обиждат, не е вината у тях, туй ясно.

# 155
  • вятърничава
Мокър отчет: вчера bb6,като една Мери Попинз се бори с дъжда и вятъра, хванала здраво с две ръце Wear Umbrella.
Слава богу, не ме отнесе вихъра. Пред очите ми,като на лента минаха всички японски филми и сериали за тайфуни, цунами и земетресения. Днес е почти нормално. Хубавото на такива дни е да си у дома и да си гледаш сериите една след друга Flowers Maple Leaf

# 156
Те пък сериите едни съдържателни, едни интригуващи, смислени....

# 157
Чудо - страната на изгряващото слънце ще бъде управлявана от жена, Санае Такаичи.
Не мога да повярвам как тези консервативни скумрии избраха жена за лидер на ЛДП, а след няколко дни ще я одобрят и за новия министър-председател на Япония. Станали са големи либерали тези самураи и всичко предполагам, че е заради протестите в страната срещу имигрантите. Ще им внасят и стотици хиляди индийци, а японците не са съгласни. И аз не бих.

Днес с един замах, в разстояние само на няколко минути, развалиха образа му, който градиха цели 16 епизода. В 17-ти - бум! От целеустремен, упорит, решителен и отдаден на работата си архитект, който създаде собствен бизнес, го превърнаха във влюбен тийн. Такава патетика. Тя крещи като луда на пешеходна пътека, той гледа като поразен от мълния.... И сега не знае какво да прави, той, великият архитект И Джи Хьок.
Тъкмо ми беше станало интересно последните епизоди със създаването на бизнеса му, намирането на инвеститори, потръгна му всичко (върна се и вкъщи при инатия си баща), станаха съдружници с госпожицата и айде, да не забравя, че гледам корейска мехуро-локумка.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 18:21 от rossonera

# 158
  • MJF
Да бе , гледай ги ти тез японци. И аз я видях тази новина по обед. Значи така. То само индийци им липсваха. Подкрепям ги напълно по темата.

Е Ча Чи Су поне на крещяща несреща му е изпаднал в любовен ступор а иначе по-гротесното е когато е в момент когато тя плюска като прасе насреща  или пие/пияна като ...затруднявам се сега да измисля сравнение а и що пък да обиждам другите животни, точно като кор-сериална корейка. Wink

# 159
Гледам Арсенал - Уест Хям, но да си кажа за Ча Чи Су, а и топчиите водят с голове на Деклан и Букайо, ще победят.

Яд ме е, че сега архитекта ще го превърнат в един розов мухльо и ще има сцени като в ученически сериал. Възрастни хора, а отношенията между двамата направо малоумни. Абе, корейщинки досадни.

# 160
  • вятърничава
А можеше просто да мине един камион през кръстовището, докато главната героиня пресича и да сложи край на сериала и на мъките на архитекта. 🤭

# 161
След страхотната ни победа снощи над Ливърпул, дори забравих защо се подразних на новия епизод на Our Golden Days.
Чонг Ин Сон ми стана симпатична тук, добре стои и до Чонг Ил У. Героинята ѝ не е луда, както обикновено, дори се държи адекватно, но тази сцена беше ненужна.

Помните ли симпатичния рикшаджия от Киото, който ви показах преди месец? Той вече е звезда в IG. Записванията при него са най-много.

# 162
  • MJF
Е потръгнало му е на човека, дано по-дълго се задържи интереса към него.

bb6, гледай как ти се отразява борбата с вятъра и въобще.Hug Wink

# 163
Днес ми попадна новината, че Харука Аясе ще играе главната роля в предстоящия филм на Корееда Hako no Naka no Hitsuji.

Иначе гледах Last Mile. По мое мнение самият филм не е кой знае какво. Остави ме с усещането за нещо недовършено (може и да е търсен ефект, не знам). Или пък сякаш някои моменти, които е трябвало да бъдат включени, в крайна сметка липсват и се губи част от логиката. Разбира се, лично мое мнение, с което не ангажирам никого. Гледането си заслужава най-вече заради актьорския състав, да се видят всички тези хора, събрани заедно.

# 164
  • MJF
Ммм, така ли с този филм. Абе като видя кастинг на филм "гъмжащ" от неслучайни муцуни не тръгвам с голямата кошница а и някак си почвам да се мотая и да отлежава в списъци даденото заглавие защото често се потвърждава поговорката " "Много хубаво не е на хубаво".

Радвам се че Корееда си снима. Аясе май не е снимала с него, не помня/не се сещам на прима виста , а ме мързи да проверя сега.

Общи условия

Активация на акаунт