Магията на изтока - тема 76

• 5 828
  • 191
  •   2
Отговори
# 180
  • MJF
Филм Bowtie

A Normal Family/The Dinner

Как и защо заредих за гледане именно този филм нещо съвсем ми се губи. Но съвсем му нацелих времето Satisfied
Ако зависи от мен именно такива филми бих награждавала. Близки до документалистика , "право куме в очи" , без украси.Това което видях снощи във филма като сбит разказ/квинтесенция на това което виждам към днешна дата около мен в общите градски части.
То няма нужда и от коментар.
Разбира се след като изгледах , оцених и отметнат в онлайнтефтера филма , разгледах творческия екип. А пък нали сега уж обръщам внимание на имената на корейския фронт Wink , та аз такава фамилия Hur като на режисьора не съм мяркала. А иначе от Hur Jin-ho съм гледала и два други филма със сигурност :
One Fine Spring Day
April Snow
Адмирации от мен на целия екип който стои зад този филм. Нямам грам забележка.

# 181
Fake Mommy - епизод 1

Отлично начало, с което дори надминаха очакванията ми. Удоволствие е да гледам Хару и Рина отново заедно.
Историята е точно това, което описах преди месец, но финалът ме изненада - когато Хару отиде с малката сладурана, да се явят на интервюто за одобрение и прием в елитното училище, то на входа ги посрещна Аои Накамура, който, освен че е учител в училището, се оказа, че е първата ученическа любов на Хару.
Тя изтръпна, защото очакваше той да реагира, да я познае, но той не помръдна. Тъй като тя е фейк мамче нейното притеснение беше голямо, но съм убедена, че той я позна, просто реши да не го покаже с абсолютно нищо. Ще бъде интересно.
Малкото момиченце е голяма сладурана. Умно и находчиво дете, голям образ. Шо Касамацу също е топ-ноч като шеф. Костюмарче.
Доволна съм, ще гледам с интерес епизодите всеки петък. Съвременното японско общество в целия му блясък - с положителните и отрицателни черти. Урок по казоку.

По време на излъчването на епизода по TBS, първо мина батко с реклама на вода за уста, а след него и чичо, да не остане по-назад.

Хубав беше днешния японски петък. Не се оплаквам.

# 182
Честит рожден ден на Такеши Канеширо!
Скрит текст:

# 183
Корейският го измъчва, хаха. Добре, че Хьо Джу говори японски.

# 184
Добре стоят двамата един до друг. Дано им се е получило в сериала.

# 185
С него химията е гарантирана, както и биологията. Хьо Джу няма да има повод за оплакване.

Typhoon Family епизод 1 ще го погледна утре, защото сега отивам да гледам Кенан Йълдъз.

# 186
  • MJF
Damemane!: Damena Tarento, Management Shimasu
Изгледан, бавно , на части, понеже жанра, по - точно фона,  не е най моето "гледам". Bowtie

Рос и аз видях първи епизод на Fake Mommy
Рина Каваеи въобще не слиза от екрана ми така да се каже.
Скрит текст:
Туй хлапе пък много надарено , какви м/упланетни изчисление , голяма работа, за рисунките да не говоря. Рина с тази героиня ме Grin , като темперамент направо продължение на героинята ѝ от Damemane!: Damena Tarento, Management Shimasu.
По едно време като гледах Хару се сетих за гардероб Mr. Green и се вгледах, "торби" не видях по нея в този епизод, туй добре.
След цялата психологическа борба и подготовка дето проведе със себе си героинята Каору Ханамура баш такава среща в този сюблимен момента - първата ѝ любов.   

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 22:21 от Шошулчо

# 187
The Royal Family - епизод 1

Разпространява се и в Нетфликс под името Passing the Reins.
Много конски този сериал, дори прекалено конски. Историята се върти около състезания с коне и как да направим един от тези коне най-добрия в Япония. Темата е скучна, японци ала англичани.
Ще прехвърлям епизодите всяка седмица, като превъртам силно конската част, защото ми стана интересна връзката между Уакана и Сатоши. Те се познават от дълги години, но не са се виждали от десет. Тя има момченце на такава възраст, но е вече разведена. Да не се окаже това момче дете на Сатошко... На това ми замириса, ще видим.
Рен Мегуро не го показаха в първи епизод.
А, и да отбележа, че Сатошко е данъчен счетоводител. Само данъчен не беше играл.

# 188
Romantics Anonymous - епизоди 3 от 8

Приключих с епизод 3, тъкмо започнах епизод 4 и ми стана смешно, като видях кой се появи - на Мицуру майка му, която страда за починалия си котарак, хаха.
Дотук нямам никакви забележки към сериала. Харесва ми, интересно ми е, забавно.
Шун е мизофоб (има страх от микроби, свързано е със смъртта на по-големия му брат), а Хьо Джу е скопофоб (има страх от това да бъде видяна). Срещнаха се тези двама фоби и сега решиха заедно да си лекуват фобиите.
Нашият беше много забавен в епизод 2, в сцените в хубавия черен Лексус LS 500, който Джин шофира в провинцията, за среща с майстора на мармалада от юзу (това е японски цитрус, нещо като малък портокал, а мармалада от него е много популярен). Наистина са си паснали с Хьо Джу. Забавни са в сцените, в които тя го обижда на корейски, той разбира, че тя нещо го кълне, но не може да разбере нито дума, хаха. Когато го нарече ссагаджи беше върха, хаха.
Шоколадовите бонбони са прелестни, въпреки че шоколад с уасаби, честно казано, не бих рискувала да опитам. Но японците имат странен вкус, та не се учудих.
Тази вечер няма да успея да изгледам и останалите пет епизода, макар да ми се иска. Епизодите са по 40-43 минути, нормални на времетраене.

# 189
  • MJF
Значи ти вдъхнаха доверие първите 3 серии а Рос?!
Разгледах сега каста, бол познати муцуни но точно актрисата в главната роля ми е непозната. И в биото ѝ се вгледах и на снимки я загледах но не се сещам/ не я помня въобще от някъде.
С толкоз фобии няма ли поне споменато някъде/ някой  "П" ?

# 190
Е, Шош, няма начин да не си я гледала Хан Хьо Джу. Знаем, че "историческите" и тези с "Ф" на са ти сила и Илждиме, Донг И и W може да не си ги гледала, но Shining Inheritance/Brilliant Legacy, Love 911, Always, The Beauty Inside, Postman to Heaven, Love, Lies, C'est Si Bon... все някой от тях със сигурност си гледала.
Последно я коментирахме в Blood Free.

# 191
  • MJF
Моята корсериална душа преди направо се засегна Crossing Arms- " E  не може при толкоз дълго био да не съм я гледала / помня."
2в1, чинно отворих линк по линк горе.  Shining Inheritance/Brilliant Legacy,  Always и The Beauty Inside съм сигурна че съм ги гледала.  Love 911 е на кантар. Този  Postman to Heaven Thinking също , но пък инфото за "Telecinema" ми е познато, от поредицата  съм гледала филмите в по-голямата им част. Han Hyo-Joo ще се окаже голяма хамелеонка при мен, да видим дали ще ми напомни за себе си в някоя минала роля като седна да я гледам в сегашната. Оправдавам се в момента пред себе си че гледаните заглавие са все отдавна , а за непомненето ми явно и доста отдавна. Туй не е лошо, има своите плюсове при корейските актриси.

Общи условия

Активация на акаунт