Магията на изтока - тема 76

• 19 851
  • 666
  •   1
Отговори
# 225
Ще има сватба. Тек от 2PM официално съобщи, че през пролетта ще премине към групата на семейните. С дамата на сърцето му са от 6 години заедно. Тя не е селебрити, но не криеха връзката си.

Хайде да му е честито на Ушко.

Скрити послания в Typhoon Family.
Заглавието на всеки епизод е препратка към известна през 90-те години на миналия век драма. Повече информация - тук.

# 226
На 37 години е, а и отдавна не е айдълът, който беше, т.е. лудостта на ненормалните сасенг намаля. Да се взимат, щом се обичат и да прави бебета.
На мен погледът ми в 2PM винаги е бил на друго място (Джу, У и Мин Джун), а не в него, но му пожелавам всичко най-добро.

Fake Mommy - епизод 4

Страхотен епизод! Връщам си думите назад от онзи ден - втори и трети епизод бяха скука, но снощи направо откачих от всички емоции, които ми се изсипаха на главата за само един епизод.
Две главни деца има в тази история и се оказа, че и на двете татко е Шо Касамацу. Той е машина за деца, хаха. Излиза, че когато е бил с Рина, е забременил по същото време и героинята на Минами Танака, която му е съпруга. Няма шест-пет при него. И сега децата, които учат заедно и са в един клас, се оказа, че са братче и сестриче. Умната Ироха си има за брат Кейго.
Аои Накамура разбра цялата истина, както и Рина разбра, че Кейго е брат на Ироха, родната ѝ дъщеря. То и на финал Шо Касамацу започна да се досеща, че момиченцето е негово, но ще достигне до истината чрез Хару. Странно, че той не я позна, когато я видя, а са работели в една компания, макар и той да е бил на ръководен пост в друг отдел като директор. Мисля, че след като видя биографията на Хару, ще навърже историята и сам.

Много, много интересен епизод. Наистина го изгледах на един дъх и не исках да свършва. Браво, историята се заплете и да видим как ще я развият в оставащите шест епизода до финал.
За Хару ще е Коджи Мукай. Ох, умрях от смях с него, когато влетя в класната стая с тениска с надпис "I Love Dubai", хаха. Нали го играе фалшив татко, който уж работи в Дубай, а не в Токио, хаха.
Сега нямам търпение за епизод 5 идващата седмица.

Изгледах и днешния 25-и епизод на Our Golden Days. Вече преполовихме историята. Нашият призна на интериорната дизайнерка, че я обича, но сега тя нещо му се дърпа, защото се чувства наранена от него, след като той я отразя още в началото на сериала. Както и да е, ще има сега малко любовна мъка, но ще го огрее.
Хьон Мин също започна да омеква за лудата сестра (шашава е, но с добро сърце). Те са много симпатична двойка.
Като цяло нямам абсолютно никакви забележки към сериала. Урбан история, съвременна, модерна, а не някакви корейски консервни дивотии с големи предразсъдъци. Родителите са модерни хора, историите на младите са супер засега, та, да видим как ще завършат всичко.
За корейска мехурка/ локумка върви повече от добре.

Сега е време за Бърнли - Арсенал, след тях Тотнъм - Челси, а довечера черешката Ливърпул - Астън Вила. Тежка събота, добре че е почивен ден.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 10:09 от rossonera

# 227
  • MJF
Ха, ха, как са се навързали във Fake Mommy. Аз пък изгледах 3-и епизод. Но какво да коментирам в него след като бледнее на продължението.
То тази Минами Танака играе една от онези тройка майки от голямото добрутро нали? Не съм обърнала внимание а имената на другите хлапета, даже не съм ги и загледала.
Интересна е динамиката м/у мама и мамче. Много умело изглаждат някакви недоразумения п/у си още непоявили се на далечния хоризонт. Но прекалено тесен е Токио и всички тези познаващи ги от миналото им хора. А всичко това се получи / случи  по принуда на обществения ред и натиск, за да учи едно дете където иска и може.
В трети епизод сока се трансформира в сладолед. И се зачетоха майките , с букети.
Ироха с хубаво "съчинение". Детето ме развесели как си подреди в главицата двете майки, които има към момента.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 17:49 от Шошулчо

# 228
Гледаш, но не виждаш. Минами Танака е приятелката на Хару от училището, майка на момченцето (Кейго), което е съученик на Ироха. Тя се оказа съпруга на истинския баща на Ироха (героят на Шо Касамацу).
Минами Танака няма нищо общо с Трите гарги.
А в реалния живот Минами Танака живееше с Каме на семейни начала. Преди седмица споделих, че вече не са заедно.

# 229
  • MJF
С тези разяснения ясно кой е Минами Танака. Вчера като отворих биото ѝ на ползвания от мен сайт хич не я различих на снимката, затова и реших че е някоя от трите гарги. Под единия браузър имам някакъв технически проблем и не виждам снимки на общия. Както и да е . Така пък още "по-солена" е работата. Каору и тази майка все пак успяха да се сприятелят. Голяма плетка.

И като зачепихме Minami Tanaka.
Скоро изгледах  Ai no, Gakko .
Допадна ми  и тази работа на Yumiko Inoue. Актьора в главната мъжка роля направо находка за нея. Много му пасна. По едно време докато гледах текущо-преводно сериала "го проверих". Човека със смесени корени- венецуелци и японци в него.
Историята я разказаха добре. Каста без забележки. Достатъчно поучително. Имаше филмов привкус кинематографията. Хареса ми. Satisfied

# 230
# 231
  • MJF
Romantics Anonymous 5 и 6 изгледани.

Скрит текст:
Вкусове от детството в епизод 5.
Сцената във влака на връщане ми харе, как Хана спеше слушайки песен със заглавие "Признаване в любов". А Соске призна че той е пертньора ѝ в бойното изкуство а не Хиро и че той пред него беше признанието ѝ. Голямо лечение пада м/у тези двамата, вече почти не се поти и преоблича Соске.
Груповата сесия при психиатърката също много ми хареса и развесели, тази дамо дето се влюбила и иска да се избави от недостатъците си и взе да връща нещата на всички присъстващи , дето намерила все по пода Mr. Green
Към финала на епизода как се събраха четиримата главни пред ресторанта. И взеха да навръзват кой на кой и с кой какъв е . Mr. Green
Соске постави в шах Хана с последното изявление.
В 6 епизод стигнахме до two- way confiserie. В този епизод Соске с 2 големи изяви. Първо заведе Хана при пейзажа / гледката от нейния телефон/баща. Голямо признание от него като я охарактеризира. Въобще той почна поетапно да прави големи признания но Хана или спи или не поддава Smile , с друга доминанта милата.
Второ заведе целия отбор при възрастната бивша тяхна колежка. Добре си поговориха тя и Хана.
Хиро продължава да се занимава със сака Mr. Green
На финала  пияния  депресиран Хиро, нашата Хана и видялия ги Соске. 
Скрит текст:

# 232
Вчерашният епизод на Our Golden Days с напрежение за Ча Чи Су. Бизнес-начинанията му са попарени, но вярвам, че тази седмица ще намери решение.
Епизодите вече намаляват като число и вървим към развръзката.
Видях заглавието и на новата мехурка, но все още няма обявен актьорски състав. Дано отново е с някой любимец.

И аз се оглеждам тази година за ново зимно яке.

# 233
  • MJF
Хм, що така knit мъчат Ча Чи Су, малко ли му беше катарзиса в началото на бизнеса?!

Хм, изгледах Romantics Anonymous
Последните 2 серии анблок. Е много работа на мишока ми. Всичко "западно" не ми понесе и ....би си дузпа продукцията на финала.
Скрит текст:
Най- смешното е че въпреки редакциите нацелих момента - "типичен корейски хумор" - звуци от чревната перисталтика. Как пък не го пропусна това мишока?! Ама то щото в редакциите на всички "англоговорящи сцени" без звук, мишока изнамери кадрите с Хана и Соске. Толкоз.
Та финалните 2 епизода развалиха впечатлението от първите 6. И без това разни сценки с персонала на бонбонената фирма в първите 6 епизода с размах израдектирах. Не ми бяха интересни.
При такива 4 главни герои knit спокойно е могъл да напише по-качествен/ по - пълен текст, а останалите да го заснемат. Та от мен по 6-обалната максимум добър 4. Макар че само за "кафеената афера/гостуване" автоматично свалям 2 пункта от оценка на заглавие. А имаше и доста други излишни за мен неща. Peace
Единствено към каста нямам грам забележки.

Започнах гледането на  Mikami Sensei
Там където гледам всички епизоди са качени анблок на един файл та не мога да кажа дали снощи съм изгледала цял първи епизод или не. Каста гъмжи от познати муцуни. Изненадах се че и сред учениците разпознах позната муцуна - Aju Makita. Масаки Окада и Мицухиро Оикава определено ме Mr. Green , с героите си са в коронните си амплоа.
А иначе историята започна интересно.
Скрит текст:
Миками сенсей от раз започна интересно делото си в това училище. С тези тийнове които нон стоп тестват границите на възрастните пред тях в училището. Директора на тази  частна елитна школа , игран от Казуки Китамура Mr. Green , очаквано голям комбинатор.
Да видим как ще ми понесе тази школна тема , която отворих с надежда че все пак е human drama.
Щях да забравя. Миками сенсей определено ме кефи с познанията си по зоология и как ги ползва. Mr. Green много мой човек по това направление.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 08:21 от Шошулчо

# 234
Just a Bit Espers - епизоди 1 и 2

Видях снощи, че Нетфликс го качват и то веднага след излъчването в Япония. Днес следобяд ще излъчат и епизод 3.
Интересна история, макар че фентъзито е повече и не ми се нрави. Патосът също е в големи дози, но финала на епизод 2 и сцената с размазания от камион художник, върна нещата по местата. Хубава е идеята за тези добротворци със свръхестествени сили, но не могат да вървят срещу Нея (Природата майка, Съдбата и пр. сили) и да смятат, че намесят ли се то винаги всичко ще завърши положително.

Аои Миязаки, не помня от колко века не съм я гледала, но и всеки път, когато я показваха в сцена/кадър, ми изникваше скандала с развода със Соске Такаока и изневярата ѝ с Джуничи Окада. 4 деца му роди на това джудже, но не мога да я приема, каквото и да прави/снима, защото помня всичко от този скандал (много грозна история), макар да минаха 15 години.
Йо Оизуми си е в същата шашава светлина, в която го познавам.
Като цяло героите/ актьорите не ме изненадват и чакам само включването на Такуми Китамура. Кадрите с него за няколко секунди в първи епизод не са никак достатъчни. Още героят му не се е появил/ разкрил в историята.

Акико Ноги също не е сценаристката, която беше навремето.

# 235
  • MJF
А аз си мислех че си го загледала този сериал Рос и като писах миналите дни за него, само дето ме домързя да проверя в архива какво си писала за него.
Да си похваля мързела де Blush
Докато гледах първите 2 серии само Aoi Miyazaki не се сетих къде съм я гледала. Разснимали са се многодетните майки сред японските актриси Wink.
На мен ми е любопитно каква ще е историята финално в това заглавие. До къде ще стигнат с философстването.

# 236
Като гледам на коя телевизия е сериала - TV Asahi, не очаквам нищо кой знае какво на финал.
Shiawasena Kekkon беше на същата телевизия и накрая стана мех, ама много голям мех. Никога не са се славили с качествени продукции.

Не е лесно да си японец

# 237

Хм, изгледах Romantics Anonymous
Последните 2 серии анблок. Е много работа на мишока ми. Всичко "западно" не ми понесе и ....би си дузпа продукцията на финала.
Скрит текст:
Най- смешното е че въпреки редакциите нацелих момента - "типичен корейски хумор" - звуци от чревната перисталтика. Как пък не го пропусна това мишока?! Ама то щото в редакциите на всички "англоговорящи сцени" без звук, мишока изнамери кадрите с Хана и Соске. Толкоз.
Та финалните 2 епизода развалиха впечатлението от първите 6. И без това разни сценки с персонала на бонбонената фирма в първите 6 епизода с размах израдектирах. Не ми бяха интересни.
При такива 4 главни герои knit спокойно е могъл да напише по-качествен/ по - пълен текст, а останалите да го заснемат. Та от мен по 6-обалната максимум добър 4. Макар че само за "кафеената афера/гостуване" автоматично свалям 2 пункта от оценка на заглавие. А имаше и доста други излишни за мен неща. Peace
Единствено към каста нямам грам забележки.

Скрит текст:
Започнах гледането на  Mikami Sensei
Там където гледам всички епизоди са качени анблок на един файл та не мога да кажа дали снощи съм изгледала цял първи епизод или не. Каста гъмжи от познати муцуни. Изненадах се че и сред учениците разпознах позната муцуна - Aju Makita. Масаки Окада и Мицухиро Оикава определено ме Mr. Green , с героите си са в коронните си амплоа.
А иначе историята започна интересно.
Скрит текст:
Миками сенсей от раз започна интересно делото си в това училище. С тези тийнове които нон стоп тестват границите на възрастните пред тях в училището. Директора на тази  частна елитна школа , игран от Казуки Китамура Mr. Green , очаквано голям комбинатор.
Да видим как ще ми понесе тази школна тема , която отворих с надежда че все пак е human drama.
Щях да забравя. Миками сенсей определено ме кефи с познанията си по зоология и как ги ползва. Mr. Green много мой човек по това направление.
Интересно колко са различни възприятията ни. За мен на първо място е емоцията, която този сериал ми донесе. Явно успя да ме развълнува достатъчно, за да си затворя очите за определени слабости.
Все още съм под въздействието му и за момента не съм започнала да гледам нищо друго.

# 238
  • вятърничава
Со Джи Соп и  Шо Касамацу имат рожден ден днес.

# 239
  • MJF
Кефско е когато човек нацели "своето" заглавие  както ти се е получило Бел.

На мен ми харесаха 4-та главни герои. Бяха ми много интересно-симпатични. А това че имахме психологическа , ча даже и психиатрични части пък съвсем. Това ясно. Аха. И до някъде смесване на култури. Имам предвид корейското потекло на главната героиня, съпругата на един от доставчиците на нашата сладкарница.
Но мнооого силно ме подразни в последните 2 серии  първо какаовата част, как бе дадена/изпълнена. Накакъв англоезичен симпозиум пък съвсем го изредактирах на милата Ирен. Както и целия конкурс и бизнес-суматоха на фирмата на Соске.  Всичко това в тези въпросни 2 серии. И за гледане за мен остана съвсем малко. Хапнах си един бонбон след финала за утеха. Но мишока ми изпуши.

На Джи и адаша честит ден.

Общи условия

Активация на акаунт