Магията на изтока - тема 76

• 20 034
  • 670
  •   1
Отговори
# 255
  • вятърничава
На мен много ми харесва Typhoon Family. На Джуно много хубава роля са му написали и се справя добре. Освен това и с партньорката си пасват, което на пръв поглед не ми се вярваше. Аз я харесвам от Пачинко и Магазинът за лампи, но не можех да си ги представя един до друг.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 21:21 от bb6

# 256
И на мен сериалът ми харесва, но ГГ не. Той е прекалено фин, да не кажа хилав за грубовато девойче като нея. При целия култ на корейците към анорексията,  тя е направо в графата дебела. А и физиономията и нещо  ...
Мое мнение, не ангажирам никого.

# 257
Typhoon Family се превежда на бг от Спирита. Може да се гледа тук.

А Ms. Incognito тук на бг от Вещичките.

Това за Шоши, че тя няма навик да проверява за български превод Stuck Out Tongue Winking Eye Hug.

Не помня дали съм го споменавала, но в Walking On Thin Ice, който за сега съм "замразила", участва и Пе Су Бин. Беше ми се позагубил от екрана. Липсват ми някои "аджошита" на малкия екран - Kim Rae Won, Joo Jin Mo, Song Il Kook, Park Si Hoo, Kim Sung Su, Yeon Jeong Hun, Kim Seung Woo. Не са снимали от години или са били в някакви епизодични роли.

# 258
  • MJF
2в1, ясно, няма да си взимам кошница като тръгна към тях, само мишока. Ще ги пробвам.
Мда , няма и да се сетя за линкове на български Blush
Hug
И Typhoon Family го слагам за проба. Ей на , кой като мен, за нула време събрах заглавия на кор-фронта. Mr. Green да не си мишока на Шо.

# 259
Арата в реклама на очила:
Скрит текст:

# 260
  • MJF
Fake Mommy 4 изгледах.
Скрит текст:
Рос, добре че каза за тениската щото като се появи ясно кой в нея, щях да прихна така че да падна от стола. hahaha
E много се навързаха. А пък учителя спокойно ако го уволнят нещо или му се отще да е учител, е готов криминалист Mr. Green
Сценката където са бащата на двете деца и двете майки "на щанда" ми куцаше като заснемане , нямаше просто как да не изпуфтя в този момент. Както и да . Сега да видим как ще се развие историята , като почти всички карти са свалени на масата.

# 261
Охайо!

Днес ще видя епизод 5 на Fake Mommy и как ще продължат историята на татко Шо Касамацу. Той не дава вид на глупав, така че мисля, че вече се досеща, че Ироха може да е негова дъщеря.
Коджи Мукай ще се завърти вече покрай Хару, в тийзъра се видя.

Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru! ще има тв филм/ спешъл на 4 януари 2026 г.
Норико Егучи ще е специалното участие в ролята на съветничка/ депутат от Токийска Община, която се стреми и към министър-председателския пост на Япония. Това се случи в японската реалност само преди няма и месец, когато избраха Санае Такаичи за първата жена премиер на Япония, така че са в тренда, те и затова сигурно са го заснели.
Вече си представям Огава-сан в сблъсък с кандидат-премиерката, хаха. Ще бъде култово. Нямам търпение да видя отново и Мучи-сенпай.
Санае Такаичи се изживява като японската Маргарет Тачър (нейна идолка, както и сама обяви) и вече стана пословична с нейната фраза: "働いて, 働いて, 働いて/Hataraite, hataraite, hataraite!/ Ще работя, ще работя, ще работя!". Сигурно ще използват това и в спешъла, няма начин.
Не ми харесва тази жена. Изглежда ми прекалено лицемерна, дори за японка (а те са страшно лицемерна нация). Гледах и визитата на оранжевия павиан от Белия дом в Токио. Наблюдавах как госпожата буквално му ближе четирибуквието, ненормална работа. Подари му и 250 млади дръвчета сакура.

Норико Егучи в кадър от спешъла Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!

Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru! е качен в Нетфликс, та наскоро пак си го припомних. Култов японски сериал с много тънък и завладяващ хумор.
Японското чоме-чоме на английски го превеждат като ръмпи-пъмпи, хаха. Става, макар че чоме-чоме-то си е уникално японско.
Преводите на английски на Нетфликс са посредствена работа, нямат нищо общо с качествените преводи на японските преводачи от групите. Свободните преводачи са много добри, класа, а и като знам кой превеждаше този сериал - само поклон за труда, който положи преди почти две години.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 09:37 от rossonera

# 262
  • MJF
Олеле , толкова ли време мина от както гледахме Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!
Мда,  голям късмет с преводача тогава, вкл. и с разяснителни бележки. Мда.
Хехе, към каста и още един любимец, щото са ни малко иначе. Норико Егучи така като я гледам на снимката ми напомни за един филм в който дамския главен образ беше в политиката . Хубав филм, даже реших че Егучи е била в главната  роля но сега като ровех в биото ѝ не намирам такова филмово заглавие. Но се сетих за такъв японски филм най-вече заради цвета на тоалета. Пфу , пак ще се Rage на себе си , след като и никой от каста не се сещам та така поне да търся. Както и да е .
Еми тъй като ще се  "занимават " и с нещо много актуално в 2025/26 дано се справят добре. Нашия Огава - сан много работи може да каже към днешното време от позицията на своето.

Като каза превод.
Mikami Sensei
7 или 8 епизода изгледани. Чак в 6 или 7 получих като зрител някакво осветление как е навързана историята. Не е тайна че принципно не харесвам много такъв подход / начин на разказване. Освен това прекаляват и със снимането на тъмно и в тъмно. Без да ми се обиждат японските снимачи но това принципно не им го водя за силна страна Peace
Скрит текст:
Та на този фон има понякога надписи , по стени , надгробни плочи и сие , които ги няма в превода. И туй не че не се преживява. Но точно при единствения ми към момента неясен герой - този на Масаки Окада - вече поне 3-4 пъти ми го дават на гробище пред камък и по него все пак има надписи, ама аз ....все едно ги няма.
А иначе като цяло интереса ми се поддържа. Незнайно как на фона на споделените бъгове горе.
Скрит текст:
Историята на учителя Миками вече ясна, как той с децата в този клас стана единно цяло и взаимно си помагат ясно. Но някак си въпреки всички обяснения / факти които имам вече като зрител цялата работа ми остава доста странна.
Да не говоря , че при последния казус в класа, сценария написан все едно няма социални служби в таз държава. Точно както ги пишат без П когато очевидно казуса трябва да е с такъв.
Както и да е , гледам с финално любопитсво " А каква аджеба е историята пък на този Макино Thinking "
Mitsuhiro Oikawa има отврат герой - мазен, безкрупулен, циничен, въртиопашко, манипулативен бюрократ....в този дух всичко каквото може да се сетите като определение. Та това е героя му и той го играе перфектно. Меко казано да се отврати човек, иде ми да го хвана за гушата вече всеки път като го видя на екрана. Mr. Green

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 09:06 от Шошулчо

# 263
Май говориш за сериала с Рьоко Шинохара и Исей от 2017 г. - Minshu no Teki.
Мисля, че заедно го гледахме тогава.
Кей Танака също участваше, Арата Фурута (зетят на Огава-сан), както и друга наша японска любимка - Юрико Ишида.

# 264
  • MJF
Minshu no Teki и аз мисля че сме го гледали заедно.
Мне , това  за което не се сещам е японски филм. Даже и постера помня. На него беше и женски силует в червен костюм на покрив, стилизирана сцена от самия филм. Абе ....Rage . Когато не искам тогава и ще се сетя, евентуално. Помня че го нацелих съвсем случайно на някой от тогавашните ми ресурси и му дадох шанс, а неочаквано се оказа много добро заглавие. Не ми беше в Списък.
Като каза Кей Танака. Сериала с един оркестър в заглавието гледам че го превеждат на руски. Бавно. Но има шанс да стигне и до мен.

# 265
Да не е First Gentleman пак с Кей Танака и Мики Накатани?

# 266
Скрит текст:
Олеле , толкова ли време мина от както гледахме Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!
Мда,  голям късмет с преводача тогава, вкл. и с разяснителни бележки. Мда.
Хехе, към каста и още един любимец, щото са ни малко иначе. Норико Егучи така като я гледам на снимката ми напомни за един филм в който дамския главен образ беше в политиката . Хубав филм, даже реших че Егучи е била в главната  роля но сега като ровех в биото ѝ не намирам такова филмово заглавие. Но се сетих за такъв японски филм най-вече заради цвета на тоалета. Пфу , пак ще се Rage на себе си , след като и никой от каста не се сещам та така поне да търся. Както и да е .
Еми тъй като ще се  "занимават " и с нещо много актуално в 2025/26 дано се справят добре. Нашия Огава - сан много работи може да каже към днешното време от позицията на своето.

Като каза превод.
Mikami Sensei
7 или 8 епизода изгледани. Чак в 6 или 7 получих като зрител някакво осветление как е навързана историята. Не е тайна че принципно не харесвам много такъв подход / начин на разказване. Освен това прекаляват и със снимането на тъмно и в тъмно. Без да ми се обиждат японските снимачи но това принципно не им го водя за силна страна Peace
Скрит текст:
Та на този фон има понякога надписи , по стени , надгробни плочи и сие , които ги няма в превода. И туй не че не се преживява. Но точно при единствения ми към момента неясен герой - този на Масаки Окада - вече поне 3-4 пъти ми го дават на гробище пред камък и по него все пак има надписи, ама аз ....все едно ги няма.
А иначе като цяло интереса ми се поддържа. Незнайно как на фона на споделените бъгове горе.
Скрит текст:
Историята на учителя Миками вече ясна, как той с децата в този клас стана единно цяло и взаимно си помагат ясно. Но някак си въпреки всички обяснения / факти които имам вече като зрител цялата работа ми остава доста странна.
Да не говоря , че при последния казус в класа, сценария написан все едно няма социални служби в таз държава. Точно както ги пишат без П когато очевидно казуса трябва да е с такъв.
Както и да е , гледам с финално любопитсво " А каква аджеба е историята пък на този Макино Thinking "
Mitsuhiro Oikawa има отврат герой - мазен, безкрупулен, циничен, въртиопашко, манипулативен бюрократ....в този дух всичко каквото може да се сетите като определение. Та това е героя му и той го играе перфектно. Меко казано да се отврати човек, иде ми да го хвана за гушата вече всеки път като го видя на екрана. Mr. Green
То това е добрият актьор, Шо - дотолкова да се слее с образа, че да е трудно да ги разграничиш. Аз така "мразех" Йоши Сако в Unmet. А Ойкава според моя вкус е толкова красив, че лесно бих му простила всеки гаден образ, в който се е превъплътил.

# 267
  • MJF
Мне , не е , този въобще не ми е попадал пък до сега.
Рос, черпя те с бонбона на Ха-на за цялото ти занимание с поредните мои неволи Hug
Във въпросния незнаен засега филм изборите бяха местни, в някаква префектура или там както се водят, която даже май ми се стори позната пък от сериал който съм гледала преди това и май го споменах като му писах тук обзора на тоз пусти филм.
Ей на, колко работи помня а поне едно име да му се невиди ......ooooh! , неспасяема съм Blush

Бел, то докато героя му ми беше доста неясен, гледах познатия актьор и се забавлявах с играта му. Обаче като лъсна по бели гащи героя му,  в последния епизод - два дето съм видяла , нещо забавлението ми секна.
Абе с Китамура хич не са вчерашни, включая и на моя екран. Mr. Green
Да спомена и Takako Tokiwa . На фона на ролите ѝ в 90-е на малкия екран , сега ми е винаги инетресно/на да я видя.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 10:28 от Шошулчо

# 268
Лека-полека приближава...Christmas Tree

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 15:14 от 2в1

# 269
Thus Spoke Kishibe Rohan: At a Confessional вече е наличен за гледане. Мисля тези дни да му отделя време.

Общи условия

Активация на акаунт