Магията на изтока - тема 76

• 20 243
  • 676
  •   1
Отговори
# 285
Рос, аз това, че са при терапевтката го разбрах, но някак си "ни в клин, ни в ръкав" ми се стори едновременното им появяване. А и този финален поглед между двамата ми навя някакви мисли, че не са съвсем непознати. Та, си рекох, да не би да съм пропуснала нещо.

То, за bb6, бонбони май не останаха като се шушка newsm48 Joy Hug.

# 286
Кентаро беше по линия на корейската му "атака" - то корейско-японски сериал, то участия в Корея, кинофестивали, но му прерязаха бързо крилата, заради собствената му издънка с Мей Нагано. Промотираха го здраво в Корея, имаше сключен договор.
Катерицата пък сигурно се познава с някой от продуцентите/режисьорите, а и нали го раздава вече Нетфликс-ово,  международно със съпругата му и пр. Неговото участие го отдавам на това, а и щом показват японец с камео, да има и кореец, каквито бяха и двамата главни герои - японец и корейка.
Записаха кратко участие, колкото да развъртят крак, да повлекат повече фенове и да вземат някой лев.

# 287
Стигнах до епизод 3 на Just a Bit Espers - емоционален и много смислен според мен. Все повече ми харесва.

# 288
Just a Bit Espers - епизод 4

Много станаха свръхестествените сили, че ще вземат да си пречат от следващата седмица. Но сцената с духането на свещичката беше топ-ноч, хаха. Смяла съм се с глас. Размаза го като мухобойка - муха, че и тортата отиде, а изглеждаше апетитно, класическата ичиго но кейки (торта с ягоди и сметана).
Такуми Китамура най-после се появи и сега, след като и той изпи "вълшебното" хапче, да видим каква суперсила е придобил.
Синчето, Шион, е неприятно, не ми харесва как се държи с баща си.

Довечера започваме. Дано поне има смях, драмата е ясна.

# 289
  • вятърничава
Стопиха го това момиче,кожа и кости, вкараха го в стандарта. Качи в по-високо ниво, целува се  с красавци. Пълничките доктори вече не са за нея. А Той от нуните мина на младите. Втората двойка също симпстична.

# 290
  • MJF
Mikami Sensei

Май стигнах до последния епизод .
Не бях го отваряла този сериал от миналата седмица а снощи порцията която видях беше много удовлетворяваща.
Отговори ми напълно на стигналото предела любопитство относно двама герои.
Скрит текст:
Ученичката Аои Томинага  едва ли не от епизод 1 бе все по-неясна и съответно по-интересно ми каква е аджеба е  тя, каква е нейната история. Разгеле сетиха се на финала да разкрият и нейната "анамнеза". Сега понятно, симпатичен герой си остана тя и след "разкритието". Туй добре причинно-следствено и логично издържано.
Но най- удовлетворяващото ме като зрител е че разгеле стигнахме и до героя Макино. Значи все пак са от една партия с Миками. И даже ми стана ясно какви бяха тези кадри тук таме с него - и на гроб, и разни негови физиономии. Големи бюрократи се изкараха Миками и Макино сред учениците като им разкриха картите си Mr. Green , коментарите им като на 50-60 годишни чичовци гледащи младежта. Това пък още повече ме Mr. Green
Както и да е, почти всички карти са на масата. Остана екшъна/развръзката.
Но дори и преди да съм  видяла развразката ,  цялата завръзка на разказа/сюжета се оказа една такава ....никаква направо за мен живущата в 2025г в България и въобще към днешна дата.  Много сложно , заплетено , омотано , бавно за нещо .....прозаично според мен. Та няма много да хваля творческия екип , да си знаят предварително.
По същата идея и сюжет може да се направи много добра human drama по набелязаните теми. А това даже като да е жанр human drama трудно ще се съглася.

# 291
Dynamite Kiss - епизод 1

Ууу, много бързо се развиха събитията още от първи епизод. И каква целувка, сигурно най-дългата в корейската сериална история. Утре май ще има чоме-чоме и ръмпи-пъмпи между двамата.
Главата ми се замая - първо не мога да се нарадвам на Ки Йонг, второ - от бързия развой на събитията и трето - гледам Ан Ън Джин и не мога да я позная с тези минус 25-30 килограма, които е свалила. А каква пухкавелка беше в Hospital Playlist. За мен тя е съвсем различен човек. Май е правила и кръцни-срежи по лицето си.

Бившия ѝ приятел голям грозник и неприятник, бррр. Тръпки ме побиваха от него в общите им сцени. Нашият чебол красавец. Утре вече ще се върнат в Сеул (историята им започна на култовия о-в Чеджу) и тя ще стане негова служителка.
Гледам.

# 292
  • вятърничава
Какъв беше тоя Misc Baby Bottle, който размахваше главната?

Днес дядо Кимутаку има рожден ден.

# 293

Днес дядо Кимутаку има рожден ден.
Да му е честито!

# 294
  • MJF
Честит да му е .

Mikami Sensei изгледан.
Все пак по шестобалната не мога да дам повече от 4 на сценария. Няколко неща съществено ми липсваха в него. Не знам дали е написан така или е  заснет така . Няма и да разбера.
Но иначе ми бе интересно почти до самия край.
Към актьорите и самото заснемане нямам забележка.

Видях че ми е готов Fake Mommy 5. Следва.

# 295
bb6, Ки Йонг е шефче в компанията за бебешки продукти на баща си. Сестра му я управлява в момента и усещам, че и тя, като брат си, мрази бащата, заради всичко, което е причинил на майка им.
И сега нашата Ан Ън Джин започна работа в тази компания за бебешки продукти, но според условието за назначение - тя трябва да е омъжена жена и майка. Затова тя използва съседа си, който живее над нея и майка ѝ, и който е разведен и с дете, да се представи за неин съпруг, а детето му (момченце) за "нейно".

Ехх, че хубаво тръгна чоме-чоме-то, но нищо не стана, язък. Нашият така се раздаде, а го попариха.

Интересен/забавен ми е Dynamite Kiss и имам някаква надежда, че няма съвсем да го съсипят, защото е на SBS. Дано.

А това ще е много интересен сериал Liar, дори само заради актьорите в главните роли. Д-р Романтик - истинското продължение, което така и не получихме.
Той ще е кардио-хирург (лекар е второто му Аз), вдовец със син тийнейджър, а тя учителка по танци, хехе. Дано го пуснат в началото на 2026 г., да не чакаме месеци.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 11:44 от rossonera

# 296
Last Samurai Standing е наличен вече, смятам да погледна какво представлява.
Тъй като тук обсъждаме не само филми и сериали, а и други неща, свързани с Азия, искам да попитам дали някоя от вас е запозната с книгите на Мишима. Попадна ми реклама за две от тях и се чудя дали да ги купя.
Иначе последната японска книга, която прочетох, беше втората част на We'll Prescribe You a Cat, не помня дали споделих. Ще има и трета част, предполагам, финална.

# 297
Рос, аз още не съм загубила надежда, че ще видим "романтичните доктори" в един финален сезон. Защо иначе така загадъчно свърши с нейното появяване. А и Ким Мин Дже приключи с казармата така, че целият основен състав вече е наличен.

Обаче, Со Хьон Джин, преди да го играе танцьорка, след около месец ще я видим като гинеколог Mr. Green в Love Me, за който пише, че е римейк на шведски сериал.
Знам, че ти не си фен на JTBC, но аз ще му хвърля едно око.

# 298
Да, аз и за него щях да пиша, но забравих, а и имах работа. Точно, защото видях в новините днес информацията за Love Me, и се загледах какво и дали друго ново предстои със Со Хьон Джин. Така видях и Liar с нея и Йон Сок.
Ще я гледаме. Тя ни е любимка.
Шведският оригинален сериал не го знам, ще гледаме направо корейската версия.

А за Dynamite Kiss, пропуснах да отбележа и коя актриса е в ролята на майка на Ки Йонг - другата наша приятелка Нам Ги Е, която за мен завинаги ще си остане най-любима с образа ѝ на мамчето на Чи Чанг Ук в Suspicious Partner. Култова актриса, но тук, като майка на Ки Йонг, е в трудно положение и то заради противния си съпруг.
Пак е случила на екранен син Нам Ги Е, това исках да кажа.

И като споменах Чи Чанг Ук, че се сетих. Вчера го видях в японските новини с Мио Имада на представяне/ среща с журналисти в Хонг Конг, за съвместния им нов корейско-японски сериал (бях го споменавала лятото), който предстои да излезе догодина по Дисни +.
Снимат го и по този повод беше срещата.
Чи Чанг Ук ще е в ролята на човек, който се занимава с  планиране/усвояване на пространства (в жилища, сгради и пр.), а Мио Имада има ферма за ягоди. Заглавието е Merry Berry Love.
Много хубава двойка са. Мио е сладурана, а и като я видях как са я мацнали, каква прическа са ѝ докарали - бонбон.
Действието ще се развива на японски остров. Вече си представям красотата....

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 11:50 от rossonera

# 299
Нам Ги Е си е любимка. В много роли сме я гледали. С Ки Йонг се засякоха и в Now, We Are Breaking Up. Там повтори ролята си от Потомците като майка на Сонг Хье Гьо. Двете с "каката" явно са си дружки. Няколко заглавия имат заедно. В Чирисан пък май беше майка на Чу Джи Хун.
Сега върви още един сериал, в който участва - Moon River, с една твоя любимка Ким Се Джонг.

Уки много се е разснимал. Гледам го в The Manipulated с Кьонг Су и Жирафа. Сериалът е брутален, но се жертвам заради каста Mr. Green.
Снима филм с "кака Джина" - Colony като същевременно двамата потвърдиха участието си и в сериала Human X Nine Tailed Fox. А, и още един сериал с него и друга кака - г-жа Хьон Бин се очаква - Scandals.
Добре поне, че японката е по-малка, че с тези "каки"... Crazy Joy.

Общи условия

Активация на акаунт