Магията на изтока - тема 76

• 10 370
  • 364
  •   1
Отговори
# 360
  • MJF
2в1, готвиш се сериозно. Така трябва Hug

Снощи все пак стигнах до далекоизточния фронт.
Asa ga Kita
Eй на , сега знам че спрях гледането насред 116 -и епизод.
Скрит текст:
Забавно ми е как родителите , най - вече Шинджиро и майка му , напраляват тийна Чио. Много трудно време, преходно и с много бързопроменящи се порядки, непрекъснато предизвикателства, контра м/у старото и новото.
Най - забавни са ми бабите. Майката на Шинжиро особено.
Освен тийна Чио сюжета сега проследява и другите двама - синовете на Хацу. По - малкия - Йоноске - "расал на село" , доста простодушен, вятърничав за моя вкус, кофти че като смятам точно ще завърши както  и иска да бъде войник - за да може да яде колкото и каквото иска - по негови думи. А годината май вече е 1887.
Освен това дават и тук как се "бие старото и новото" , всичко това с първородния син, съответни отговорности и очаквания само заради реда на раждане и т.н. А големия , подкрепян от баба си - потомката на фамилията големи търговци и лихвари  в Осака по времето на Токугава, иска да работи в банката на леля си Аса и да стане банкер. И то явно сериозно иска а не моменто увлечение на тийн. Той избяга за начало от туй "манадринено село Вакаяма" и отиде при леля си Аса в Осака. Там се досетиха че е избягал по скоро и много умело отиграха работата. Но там имаме психолога Шинджиро, който даже все пак се "спаси"  от това да е бизнесмен , президент и сие и като мистър Шин от скорошния кор-сериал , рече че ще е медиатор Satisfied в м/учовешките отношения. Той е много добър в това!
А иначе Аса почна да се притеснява че целия бизнес - банка, въглишните мини и разни други производства вървят прекалено добре и няма някакво ново предизвикателство пред себе си. И добре че в този правилен момента се появи  в банката при това една странна птица. Безработен, гладен, външно неугледан и пр. сравнително млад мъж. Разбра се че е учил в Америка а в Япония е бил учител в момичешко училище. А в банката беше ядосал всички с това че дни на ред идва и гледа с блаженен израз на лицето как работят редом мъже и жени. Това защото Аса обучи персонал за банката , вкл. жени. Та тоз образ след голямо упорство все пак успя да се срешне с Аса. Първия път припадна пред нея , оказа се че не е ял 3 дни. А втория ѝ пусна голяма муха в главата. Първи женски университет в Япония. Вариантите преди това вече ги има . Но университет няма. Аса само това и чакаше. Като чу мислите на този образ направо озарение. Новото предизвикателство за нея Mr. Green

# 361
  • вятърничава

Тези двамата се големи сладури, паснаха си от пръв поглед ...айде втори да е.Харесва ми как комуникират, няма стреснати и срамежливи .Приятно и ненатоварващо,поне в първите епизоди. Татко Казуки Китамура е бонус.

# 362
Следих го до 3-и епизод, повече не. Нещо не ми беше толкова интригуващ или интересен, за да го изкарам до финал.

Слънцето изгря за мен, нищо че вече се стъмни - Рюхей с нов сериал от януари по TV Asahi, в който той ще е в ролята на детектив, който разрешава различни случаи по малко странен/ фантастичен начин. Толкова Рюхейско, хаха.
Заглавието е Tantei-san, Ruck Aitemasu yo. Това на български се превежда като Г-н Детектив, раницата Ви е отворена. Казах аз, че сериалът ще е много Рюхейски, хаха. Нямам търпение да го видя и следя епизодите. Моята голяма японска любов.

Гледах и днешния епизод 6 на Dynamite Kiss, но драмата започна и на финал им теглих едно шибал секи и махнах с ръка. Не спряха с глупостите си тези корейци - винаги едно и също, едно и също, никаква мисъл за излизане от рамката и зададените безумни стандарти. Ще го довърша единствено заради Ки Йонг.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 18:00 от rossonera

# 363
Дедо ви с нова реклама.

Гледах вчера Fake Mommy епизод 8, който беше излишно драматичен. Утрепаха майката на Хару, разболяха я повторно от рак и не знам защо бе нужно да ни показват цялата драма, че и след погребението?! Ред сълзи и сополи.
Татко Шо Касамацу пък с подмолни номера и сигурно ще вземе детето в другия епизод.
Стана ясна причината, поради която са се разделили с Рина - неговите родители не са я одобрявали и са му избрали "подходяща" годеница (героинята на Минами Танака). Рина е разбрала, че е бременна, след като се разделят.
Тази Минами Танака е толкова слаба актриса, че не е за гледане. Никаква харизма и живец в нея, като умряла невестулка. Каме, Каме, добре се отърва.

# 364
Тоз дедо може да ме покани, като му дойде времето Wink, да му дам някой съвет как се гледат внуци newsm53.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 21:02 от 2в1

Общи условия

Активация на акаунт