Магията на изтока - тема 76

• 18 117
  • 605
  •   1
Отговори
# 570
Бел , ти с големия риск на текущия превод.
Скрит текст:
Аз след номера с Fake Mommy нещо съм на фаза  "само излъчени и допреведени" на японския фронт.

Този The Classic съвсем ми провокира чуденето "гледан/негледан/гледан/негледан..."

Точно с времето се занимавам и прогнозата за идните 3 дни. Пълен ребус какви дрехи да предвидя ooooh! . Доста е различно в двете локации в които ще съм. Но поне не видждам никакви валежи. Този път фронта е североизточен та явно затова аз "бягащата на юг" ще мина тънко.
Тез пернишките кукери и сие и суматоха по пътя ще създадат. Още рано сутринта чух предупреждението.
Именно затова смятам да изчакам още малко. Междувременно може да си харесам и още нещо за гледане.

# 571
Saikai: Silent Truth е на TV Asahi и се качва в Нетфликс веднага след излъчването в Япония. Има го навсякъде. Епизодите излизат всеки вторник. Онзи ден видях първи епизод в Нетфликс, но не съм го търсила конкретно, излезе ми в предложенията. Загледах го, но само като видях начина на снимане - тип телевизионен театър, типично за тази телевизия и как започна историята - се отказах след няколко минути.

Can This Love Be Translated?

Това е голяма розова корейска боза, чак ми загорча. Прехвърлих го набързо. Главната героиня е такава лигла, че не се търпи, а в лице е като настъпана мекица. Сестрите Хонг и те трябва да си пият редовно хапчетата, че далеч вече не са онези сестри Хонг, с интригуващите сценарии на сериали.
Сота - добре, но с ролята на втората цигулка. Ким Сон Хо на 40 години още снима розови бозици с лигли, а имах други надежди за него преди 10 години. Както и да е.
Видях Сота, но най-добре да го следя в новия му японски сериал Tokyo P.D., който започна онзи ден и чийто първи епизод ми хареса.

Love Between Lines - епизод 17

Днес само един епизод, лошо. Намалиха бройката от два на един, защото останаха само 11 епизода до финал, а има време до 25 януари.
Шефът се изнесе. Хем я ревнува, хем я и отблъсква от себе си. Абе, сложни китайски отношения, а тя е толкова откровена, директна и приятна.
С главния антагонист, който не е никак лош човек, наистина излязоха братя, но не кръвни, а доведени. Майката на шефа се е омъжила повторно (след самоубийството на баща му) за бащата на втория главен герой. Така те са израснали заедно до момента, в който шефа не заминава за САЩ, за да учи и се изолира от второто семейство на майка си.
Търсим виновния за самоубийството на бащата на шефа. Оказа се, че и той е бил архитект, но сграда проектирана от него се срутва и убива много хора. Той не понася шока и се самоубива. И както става във всяка шанхайска приказка - при този инцидент е пострадал и бащата на главната героиня, но успява да остане жив. Шанхайски случайности. Огромен мегаполис, но ей го на - съдба, често си се срещат хората.  

Днес е петък и довечера е време за новите два епизода на Love Me.

А утре започва новия сериал на Пьо-то с госпожа Че Те Джун - Undercover Miss Hong и Positively Yours с Че Джин Хьок. Още утре ще я забремени.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 16:17 от rossonera

# 572
Значи може да се разчита на редовен превод на Silent Truth. Може и да видя тези дни първи епизод, за да реша дали да продължа.

# 573
  • MJF
Рос , редя се до теб за Love Between Lines. 7-8 изгледани епизоди. Но първите два с голям дял на мишока. Цялата част с игрите или там както се води я редактирам, не е за мен такава театралшина.
Скрит текст:
Мда тези "островчета" от Шанхай са ни познати. Главната е симпатяга. Историята на приятелката ѝ също я редактирам. И на моменти гледам и без звук, езика/мелодиката ми идва в повече  Blush
Шефа и нашата героиня и антагониста. Тук ще има големи съвпадения. Инцидента е един при нейното и неговото семейство. Този измислен свят ясно защо му е на Шефа.

# 574
Хехе, ето, че ти не издържа. Шефът си дърпа, адаша Шю (Чън Шинг Шю). Добър актьор и има смях с него, както в My Boss. Главната е тип ала Яо от My Boss - шемет и голяма симпатяга. Само образът на Бао липсва.

Dream Stage - епизод 1

Днес започна и е поредната японско-корейска съвместна продукция. Разликата е само Томоя Накамура от японска страна, а от корейска - И И Кьонг.
Айдълчетата са дечковци някакви, не ми се виждат много надеждни. Диалозите са ту на японски, ту на корейски. Постоянно превключват от единия език на другия.

Томоя Накамура  - това е единствената причина да издържа епизод 1. Исках да му се порадвам.
Перфектен си е, както го знаем и в отлична форма, а героят му е сериозен и прозорлив продуцент.

# 575
  • вятърничава
Love Between Lines - епизод 17
....
Шанхайски случайности. Огромен мегаполис, но ей го на - съдба, често си се срещат хората.  
.....
JoyJoy
Този и аз го гледам. Леко и бързо се гледа, аз също попревъртам виртуалната игра, защото ми е досадна. Иначе ГГ са красиви, държат се нормално,позитивно, не се лигавят, няма големи дразнители. Приятно е за гледане, заради архитектурата и интериорния дизай на модерните сгради и на китната уличка със старите къщи (сигурно не е истинска, а декор).
Не знам защо не ме дразни, корейските които гледам в момента са пълни с досадни персонажи и клишета. И този не е изключение. Все едно си на пазар и от всяка сергия слагаш в кошницата:
Скрит текст:
Тя бе зарязана на годежа от годеника и, който не се яви, а се обади по телефона, гадна бивша бъдеща свекърва, тя остана без работа, щото е умна, но недооценена, Той е богат, Той шеф, Тя подчинена, заживяват в едно жилище, оказа се, че годеникът и я зарязал заради богата наследница и Тя случайно се оказа там, защо им трябваше да им развалят брака и сватбата на хората, злата свекърва я заключи, Тя скочи от прозореца в стил Бриджит Джоунс, навехна си глезена, Той я носи на гръб, Тя спасява фирмата, за какво и бе да остава по тъмно да прави замервания, разбира се Той има  в миналото си тайна, зъл брат, конкурират се, двамата главни са свързани от съдбата и т.н.
Едва започна годината, а вече съм с втори китайски сериал Thinking

# 576
  • MJF
Хехе , събрахме се на китайски терен значи. Че и аз Wink
Като е да е . Обличайте се и хайде в Харбин да разгледаме и тази година фестивалния комплекс или както там се води.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 15:15 от Шошулчо

# 577
  • пустинен пъпеш
От текущите Love between Lines го гледам без превъртане,както и корейския To My Beloved Thief.Отдавна не съм гледала нещо японско.

# 578
Love Between Lines - епизоди 18 и 19

Днес два епизода, изненадващо. Шефът най-после действа, че се бях притеснила за него. Хитрушка доволна.
Пей има големи проблеми с баща си, който със сигурност е замесен във фаталния инцидент и самоубийството на бащата на шефа.
Приятен е Пей, дори ми е мъчно вече за него, а и шефът го финтира. Дано двамата се обединят срещу бащата и да спасят компанията.
Чън Шинг Шю е добър в комичните сцени. На реакцията му на букета с цветя, съм се смяла с глас.

Positively Yours - епизод 1

Видях епизод 1 и приключих. Това не се издържа. Банално, досадно, глупаво, влудяващо, а тежката мелодрама се завихри от самото начало.
Жалко за Че Джин Хьок и Хонг Джонг Хьон.

С епизод 47 на Our Golden Days вече сме на крачка от финалната развръзка.
Сълзи и страдание за последно.
Ама е голяма скумрия тази Чонг Ин Сон, а е случила на професионалист.

До новия сериал на Пьо-то изобщо няма да стигна и не искам да се товаря с поредните корейски глупости. Едно и също всеки път. Самата мисъл за главната актриса и нейното позьорство ме отблъсква.
Някой друг път ще гледам Ко Кьонг Пьо.

# 579
Иеясу Токугава се появи в днешния епизод 3 на Toyotomi Kyodai. Ура!

Нещо много угрижен ми се видя. Появи се на финал и в следващите епизоди ще стане "весело" по самурайски.

Love Between Lines - епизод 20

Китайците днес отново със само един епизод. Не мога да им хвана спатиите и идеята за подобно излъчване, дори и да е в IQIYI.
Сега сме на вълна смях, докато и той и тя не са разбрали при какви обстоятелства са били свързани бащите им в миналото. Шефът се раздава, а Хитрушка доволна и щастлива.
На този сериал му отиваше и някаква фауна, поне котка, ако не куче. То, че вратите са тънки в това малко двуетажно блокче - тънки са, всеки влиза както си поиска, но все пак един мяу-мяу щеше да допълва героинята на Лу Ю Шао.
Добре е, че поне апартаментът на шефа не е декор. Много красиво, стига да нямаш проблеми с височината. На такова място никога не бих живяла, изпитвам ужас и започвам да си представям какво се случва при силен вятър....
А за Пей ми става все по-мъчно, особено и след днешната сцена, в която той ѝ донесе обяд в невероятна кутия и приготвена по толкова красив начин.

Our Golden Days - епизод 48

Тези ненормалници ще убият Ча Чи Су. В потрес съм от днешния епизод. Аз очаквам спасение, а то стана трагедия. Майката изтрещя, крясъци, викове - откачих. Все съм виждала корейски абсурди, но днес преминаха всякакви граници.
Няма надежда, само божието чудо може да го спаси. Сaмо да посмеят да го убият - никога повече няма да погледна корейска мехурка.

Тазседмичните два епизода на Love Me не ги коментирах онзи ден, защото и там е една корейска и шведска, малеее, малее.
Таткото безплоден, синчето не е негово, новото мамче с деменция, абе, и тук не е за говорене. Добре, че отчето блесна в епизод 10, че иначе тези два епизода ги пишех кръгла нула.
Да идва петък и да го приключвам и с този корейски сериал.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 07:29 от rossonera

# 580
  • вятърничава
ross, в Dou Suru Ieyasu (2023)  доколкото помня, като малко момче Иеясу Токугава бе пратен в дома на бащата на Ода Нобунага, като заложник. Това е честа практика в тия времена дете да е пратено заложник в замъка на друг господар, като залог, че баща му няма да се отметне от дадената дума. Така Иеясу и Ода Нобунага се запознаха, растяха заедно, участваха в игри. Това има ли го в този сериал, дали е истина?

Значи животинка ти липсва в Love Between Lines JoyJoy
Комшията трябва да пуска по често Animal Cat2 на разходка. Пък нали си имат и 🦊 Лиско Joy

# 581
Не, сериалът започна от 1559 г., когато Ода Нобунага се превръща вече в могъщ военачалник и е на 25 години (роден е 1534 г.), а Иеясу Токугава е на 16 години (роден е 1543 г.).
Стигнахме до 1560 г., когато Йошимото Имагава е мъртъв (убит от Ода Нобунага), а Иеясу започва да придобива незавимост, голяма власт и сила.

Точно защото стигнахме до тези събития, снощи се разрових за повече информация за живота на Иеясу Токугава като дете.
Когато е на 5 години (през 1548 г.), бащата на Ода Нобунага - Ода Нобухиде, го отвлича, защото бащата на Иеясу - Хиротада Мацудайра, е бил пред сключване на договор за военна подкрепа с клана Имагава. Малкият Иеясу е бил гарант за този мир.
Ода Нобухиде разбира и отвлича невръстното момче, като по този начин и го спасява от Имагава, защото Хиротада Мацудайра умира на следващата година твърде млад и само на 22 години.
Така Иеясу прекарва близо четири години при Ода Нобухиде и неговото семейство. И да, предполагам, че за това има такива сцени в Dou Suru Ieyasu?, макар Ода Нобунага и Иеясу да имат 9 години разлика.

След смъртта на Ода Нобухиде през 1551 г., за кланът Имагава се отваря шанс и отново се противопоставят на клана Ода, като обсаждат замъка, в който е живеел незаконния син на Ода Нобухиде - Ода Нобухиро. Нобухиро е спасен от по-малкия си брат - Ода Нобунага, но за да сключи мирно споразумение, той предава Иеясу Токугава на клана Имагава.

Така че вече другата седмица, в епизод 4, Ода Нобунага и Иеясу Токугава ще се срещнат отново, след годините на изгнание на Иеясу, като гарант за сигурност на Имагава. Предстои мир и договор за сътрудничество на двамата могъщи военачалници и техните кланове.

В Toyotomi Kyodai историята се разглежда от името на Хиденага Тойотоми, по-малкия брат на Хидейоши Тойотоми. По-малката им сестра, Асахи, ще бъде омъжена за Иеясу Токугава, като негова втора съпруга, за да се укрепи поредния мир.
В сериала Аои Миязаки е в ролята на Оичи, по-малката сестра на Ода Нобунага, която е била негов най-доверен човек и съветник. Доста внимание се отделя и на нея, макар и нейната съдба да е трагична - омъжена на два пъти, за да скрепи поредния мир и самоубила се след смъртта на своя брат.

Интересно е, защото показват действителни исторически събития и така зрителят научава много за японската история. То, че има и художествена измислица има, няма как - все пак е кино. Важното е, че се спазват главните събития и историческите личности са реално съществували.

Довечера е време за втора порция кимбап с онигири, хехе. Нашият Ейджи трябва да е на ниво, да не се излага пред корейката. Ще гледаме.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 07:09 от rossonera

# 582
Да си споделя, отново съм неудовлетворена от актуалния имидж на Арата (за момента не мога да покажа, тъй като има само снимка в Инстаграм, публикувана преди часове). Отново изрусен, много късо подстриган. Дано да е заради някоя роля. Споменаваше се, че работи по нов проект в Тайван накъде към края на миналата година.

# 583
# 584
  • вятърничава
Цитат
Така Иеясу прекарва близо четири години при Ода Нобухиде и неговото семейство. И да, предполагам, че за това има такива сцени в Dou Suru Ieyasu?, макар Ода Нобунага и Иеясу да имат 9 години разлика.
Да, точно така беше и в предишния сериал. Иеясу да е бил примерно на 10, малко момче, а Ода Нобунага вече млад мъж, устройваше борби и двубои между младежите от свитата му. Бащата Ода се е грижел за образованието на Иеясу, въпреки това, че е заложник. Имаше някакъв двубой между детето Иеясу и Ода Нобунага май, и му направи впечатление, че го е страх, но въпреки това е смел и не се отказва. Той тогава си го хареса. Но Иеясу изпитваше страх от Нобунага до смъртта му. Нобунага искаше да го жени за сестра си, но той отказа,тя беше не по-малко луда от брат си. Имаше трагична съдба, а една от дъщерите и бе последната съпруга на Хидейоши Тойотоми, ако не бъркам.
Надявам се новият Иеясу да е по-смел от предишната му версия.

Общи условия

Активация на акаунт