Магията на изтока - тема 76

• 17 806
  • 598
  •   1
Отговори
# 360
  • MJF
2в1, готвиш се сериозно. Така трябва Hug

Снощи все пак стигнах до далекоизточния фронт.
Asa ga Kita
Eй на , сега знам че спрях гледането насред 116 -и епизод.
Скрит текст:
Забавно ми е как родителите , най - вече Шинджиро и майка му , напраляват тийна Чио. Много трудно време, преходно и с много бързопроменящи се порядки, непрекъснато предизвикателства, контра м/у старото и новото.
Най - забавни са ми бабите. Майката на Шинжиро особено.
Освен тийна Чио сюжета сега проследява и другите двама - синовете на Хацу. По - малкия - Йоноске - "расал на село" , доста простодушен, вятърничав за моя вкус, кофти че като смятам точно ще завърши както  и иска да бъде войник - за да може да яде колкото и каквото иска - по негови думи. А годината май вече е 1887.
Освен това дават и тук как се "бие старото и новото" , всичко това с първородния син, съответни отговорности и очаквания само заради реда на раждане и т.н. А големия , подкрепян от баба си - потомката на фамилията големи търговци и лихвари  в Осака по времето на Токугава, иска да работи в банката на леля си Аса и да стане банкер. И то явно сериозно иска а не моменто увлечение на тийн. Той избяга за начало от туй "манадринено село Вакаяма" и отиде при леля си Аса в Осака. Там се досетиха че е избягал по скоро и много умело отиграха работата. Но там имаме психолога Шинджиро, който даже все пак се "спаси"  от това да е бизнесмен , президент и сие и като мистър Шин от скорошния кор-сериал , рече че ще е медиатор Satisfied в м/учовешките отношения. Той е много добър в това!
А иначе Аса почна да се притеснява че целия бизнес - банка, въглишните мини и разни други производства вървят прекалено добре и няма някакво ново предизвикателство пред себе си. И добре че в този правилен момента се появи  в банката при това една странна птица. Безработен, гладен, външно неугледан и пр. сравнително млад мъж. Разбра се че е учил в Америка а в Япония е бил учител в момичешко училище. А в банката беше ядосал всички с това че дни на ред идва и гледа с блаженен израз на лицето как работят редом мъже и жени. Това защото Аса обучи персонал за банката , вкл. жени. Та тоз образ след голямо упорство все пак успя да се срешне с Аса. Първия път припадна пред нея , оказа се че не е ял 3 дни. А втория ѝ пусна голяма муха в главата. Първи женски университет в Япония. Вариантите преди това вече ги има . Но университет няма. Аса само това и чакаше. Като чу мислите на този образ направо озарение. Новото предизвикателство за нея Mr. Green

# 361
  • вятърничава

Тези двамата се големи сладури, паснаха си от пръв поглед ...айде втори да е.Харесва ми как комуникират, няма стреснати и срамежливи .Приятно и ненатоварващо,поне в първите епизоди. Татко Казуки Китамура е бонус.

# 362
Следих го до 3-и епизод, повече не. Нещо не ми беше толкова интригуващ или интересен, за да го изкарам до финал.

Слънцето изгря за мен, нищо че вече се стъмни - Рюхей с нов сериал от януари по TV Asahi, в който той ще е в ролята на детектив, който разрешава различни случаи по малко странен/ фантастичен начин. Толкова Рюхейско, хаха.
Заглавието е Tantei-san, Ruck Aitemasu yo. Това на български се превежда като Г-н Детектив, раницата Ви е отворена. Казах аз, че сериалът ще е много Рюхейски, хаха. Нямам търпение да го видя и следя епизодите. Моята голяма японска любов.

Гледах и днешния епизод 6 на Dynamite Kiss, но драмата започна и на финал им теглих едно шибал секи и махнах с ръка. Не спряха с глупостите си тези корейци - винаги едно и също, едно и също, никаква мисъл за излизане от рамката и зададените безумни стандарти. Ще го довърша единствено заради Ки Йонг.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 18:00 от rossonera

# 363
Дедо ви с нова реклама.

Гледах вчера Fake Mommy епизод 8, който беше излишно драматичен. Утрепаха майката на Хару, разболяха я повторно от рак и не знам защо бе нужно да ни показват цялата драма, че и след погребението?! Ред сълзи и сополи.
Татко Шо Касамацу пък с подмолни номера и сигурно ще вземе детето в другия епизод.
Стана ясна причината, поради която са се разделили с Рина - неговите родители не са я одобрявали и са му избрали "подходяща" годеница (героинята на Минами Танака). Рина е разбрала, че е бременна, след като се разделят.
Тази Минами Танака е толкова слаба актриса, че не е за гледане. Никаква харизма и живец в нея, като умряла невестулка. Каме, Каме, добре се отърва.

# 364
Тоз дедо може да ме покани, като му дойде времето Wink, да му дам някой съвет как се гледат внуци newsm53.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 21:02 от 2в1

# 365
Какво се е случило с него в последните три години, след като изчезна от екран?! Отслабнал, изпит, състарен. Преживял е нещо сериозно...

# 366
  • MJF
Asa ga Kita

Да попиша малко по японската ми приказка , че ѝ виждам края. Май ми остават последни 5-6 серии, т.е. съвсем на финала съм. Стигнахме в разказа някъде до 1904г.
Няма как да не се сетя за Tora ni Tsubasa. По много причини.
Да не забравя да похваля творческия екип на Аса за това как състаряват главните актьори. Доста по-плавно отколкото в Тигърчето.
Една част от повествованиета след последното ми включване бе отделена за цялата хамалогия по създаването и довеждането до факт на първия университет за жени в Япония. Посочения  Jinzo Naruse има прототип в сериала. Този герой се появи до Аса след Годай като още една знаменита  личност и тя пак безгрешно  го разпозна , с което се откроява самата тя като личност.
Скрит текст:
Следвайки историческия ход, продължаващите големи промени за кратко историческо време , след "спане" от  три века, така да го кажем, Аса и сие в икономическо план винаги на върха на вълната лавират. Продаде навреме въглищните мини. В кризата от китайско -японската война , на база опита си от Реставрацията , преодоляха банковата криза. Този път  и японско правителство се намеси с помощ на банките в Осака, това като пример че вече има държава.  Аса и сие се преориентираха към друг клон на бизнес начинанията им - разширяване на застрахователната дейност.
В личен план в проследяваните 3 семейства поетапно отпаднаха по-възрастине герои по ЕГН. Родителите на Аса и Хацу вкл. свекърви и сие. А поколението на децата им вече ги даряват с внуци. Малкия син на Хацу премина и през 2 години воениклък. При овощните градини се появиха първите инсектициди.
Аса при размириците от  1895 -96 бе намушкана с нож пред дома си пред очите на щерка ѝ тийн, от пропил се възрастен човек , познат на свекър ѝ в миналото и не успяващ да се справи с големите и бързи промени на времето. Аса бая време се възстановяваше. Този момент до някъде помогна на вечно недоволната и критикуваща тинейджърка да порасне ментално. Ама леко де. Добре че се все пак отиде да учи нещо като  средно образование за жени та там нацели своята пълна противоположност като съученичка. Та така благодарине на нея се сблизи/осъзна каква майка има за родител.
Дамската тема широко я разгърнаха с което силно ми напомниха за Tora ni Tsubasa. И там и тук като в human drama  не само маркираха но и задълбават от време на време с цялата тема. Това определено ми хареса , хиляди аспекти което има цялото това нещо , касаещо не по-малко от половината население на една държава , на едно общество.
Та така , на прага на последната седмица на сериала вече взеха да припомнят миналото.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 11:10 от Шошулчо

# 367
Шо, и аз от вчера започнах да гледам една асадора - Natsuzora със Сузу Хиросе. Вече минах първите 5 епизода. Засега бих казала, че не е нищо особено, но е приятен сериал за разтоварване. По-нататък мнението ми може да се промени.

# 368
  • MJF
Ами идеята на този тип сериали / филми ми харесва. Британците имат много светли примери в такова поднасяне на исторически факти и герои. Японците явно също. И на този фон питам риторично " А ние защо нямаме?". Разбира се говоря за качествени продукции. И с уговорката че аз българска  телевизия от деситилетия не гледам та може и да има а аз да не знам.

Бел, то и аз като свърша с Аса ще си търся  друга "приказка". Natsuzora като постер и заглавие го забелязах на моя ресурс че се качва периодично с превод. Но не съм забелязала че е готов. Ето може да продължа с него. Satisfied

# 369
Pro Bono ще го следя от събота, 6 декември.

Тежки събота и неделя се очертават по празниците, но пък с приятни изпълнители - Чонг Кьонг Хо, Пак Со Джун и Ча Чи Су.

Днешният епизод №34 на Ча Чи Су
Ще правим вече чернодробната трансплантация на оппа-сангдони, че много се проточи тази корейска бримка и ми дотежя, особено с вчерашния епизод. С такава майка - врагове не ти трябват в живота. Кореец без драма не може да живее.
Но Ча Чи Су цъфти. Бизнесът му върви, интериорната дизайнерка аха-аха е готова да го приеме окончателно, нека само мине трансплантацията и да спаси брат си.
С татко се помириха. Тази бримка ми хареса, имаха нужда баща и син да се изяснят за неща, които са таили дълги години.

Остават 16 епизода и славно и плавно вървим към развръзката на историята.

# 370
Скрит текст:
Ами идеята на този тип сериали / филми ми харесва. Британците имат много светли примери в такова поднасяне на исторически факти и герои. Японците явно също. И на този фон питам риторично " А ние защо нямаме?". Разбира се говоря за качествени продукции. И с уговорката че аз българска  телевизия от деситилетия не гледам та може и да има а аз да не знам.

Бел, то и аз като свърша с Аса ще си търся  друга "приказка". Natsuzora като постер и заглавие го забелязах на моя ресурс че се качва периодично с превод. Но не съм забелязала че е готов. Ето може да продължа с него. Satisfied
Не, не са готови всички епизоди. Аз по-скоро го започнах с идеята да има какво да гледам от време на време, между другото.

# 371
Приятна и спокойна седмица в последния за тази година месец Christmas Tree.

# 372
  • вятърничава
Понеже бях обвивена несправедливо от ross, че съм забравила и направо занемарила японските сериали,толкова се обидих, ама толкова се обидих Wink ,че в събота изгледах  Last Samurai Standing (2025) . Хареса ми, чакам си продължението с Рюсей  Йокохама.

След толкова битки усетих нужда да се подсладя в неделя с чокорето и започнах Romantic Anonymous , много приятен сериал. Всички епизоди са накуп,че ни ми се чака със седмици. Шун Огури, играе нормален ненормален мъж, защото от трейлъра бях останала със грешно впечатление за много депресиран и стресиран герой.И Хан Хьо Джу ми харесва,поносимо лудичка сладурана. Джин Аканиши наистина е магнит за жените, не само в сериала Joy Шун и Джин играли ли са преди заедно? Сигурно и аз мога да потърся, ама друго си е гурутата в темата да извадят архивите.
Значи тези двамата в момента са свободни? Не знам защо са се снимали пред щанда с напитки, реклама ли правят?

# 373
Значи твоята будна японска съвест се е събудила? Радвам се. Имаше нужда от побутване.

Не, Шун и Джин не са играли никога заедно, до този момент в шоколадовия сериал. Джин Аканиши е задължителен за гледане с кака му Рьоко Шинохара в Anego.

Не, само Каме е свободен. Джин се разведе преди две години с Мейса, но от няколко месеца живее с Алис Хиросе, каката на Сузу.

Ето ти любимецът на японските баби (и не само на тях, както и ти отбеляза) с най-новата му реклама от днес и то заедно със Сузу.

# 374
  • Sofia
viki.com не виждам филми с БГ субтитри, не виждам и с руски, английския не ми е много добър. За сега гледам само Фрий с реклами
Имам предвид да гледам на телевизора

Общи условия

Активация на акаунт