Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 23 132
  • 681
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, някой ползвал ли е добавките на Емилия Белчева? Напоследък започнах да й гледам видеата във ФБ и се чудя дали да опитам от нейните добавки. Специално пробиотиците. По принцип винаги си поръчвам от iHerb, но ако някой е доволен от нейните, бих поръчала.

Не бих дала и една стотинка на шарлатани, които продават "биорезонанс".

# 616
Благодаря за инфото! Тези пробиотици, които аз ги гледам са за 40лв за 60 капсули, но са реално само за 1 месец. Иначе досега съм пробвала различни марки Боларди пробиотик, но не ми помогна особено. Обаче аз съм с доста лоша храносмилателна система. На Swanson вече не взимам, защото всички продукти дето съм им пробвала нямат никакъв резултат при мен. Но то си е и до тяло, при мен не работят, при някой друг работят. Симптоматиката ми е най-вече в изразен тих рефлукс, газове след хранене на каквото и да е, невъзможност да се обработи храната качествено, малабсорбция. 

# 617
Здравейте, някой ползвал ли е добавките на Емилия Белчева? Напоследък започнах да й гледам видеата във ФБ и се чудя дали да опитам от нейните добавки. Специално пробиотиците. По принцип винаги си поръчвам от iHerb, но ако някой е доволен от нейните, бих поръчала.

Аз също гледам от време на време някое видео във ФБ. Разгледах й сайта, тези добавки не са нейни...т.е. има някакви тип хомеопатия, които прави тя с биорезонанса, но другите не са. Храносмилателните ензими които предлага са Супер ензимите на Нау, пробиотиците са полски ето им сайта https://diet-food.pl/Probiotyk-Nr-5-Bio-Super-5-Premix-27-g-ok-6 … OLOKw0yJXGN5_HnmE

А за пробиотиците казах и в предния си пост, много е индивидуално действието - според състоянието на храносмилателната система, според щамове, според поносимост дори...Аз от някои пробиотици такива газове съм имала, снаха ми редовно пък се запича от пробиотици и т.н. Казвала съм и друг път за детето съм ползвала Омнибиотик Панда(те стават и за възрастни) когато му бяха най-зле червата, от болницата му ги изписаха, много добре му подействаха. Но аз не обичам прахчета, та не съм ги пробвала. Сега съм доволна от Булгарбиотика, но мисля да спра и да сменя с друго за да не се пренасищат червата с едно и също.
Относно газовете, постоянно бях с такива, спрях по едно време млечни и теста и хоп газове няма...та пробиотиците не са панацея

# 618
Супер, много добра информация! И естествено на полския сайт са по-евтини Grinning
Не знам още какъв пробиотик ще пробвам, ще го мисля още. Според мен проблемът е в ниската киселина и оттам невъзможността да се обработи храната. Но пък добавяне на киселина пак не ми помогна.

# 619
Моя мъж цял живот не е ял люто или много слабо, в един момент започна да яде люти чушки като невидял...видях се в чудо, четох и се оказа че това е симптом на ниска стомашна киселина. Принципно за такъв проблем се пие Бетаин HCl , но той е труден на добавки. Затова на първо време му дадох от моите храносмилателни ензими, обяснявайки му, че сме остарели и на всички ни трябват Grinning , та се чувства добре от тях и има доста подобрения в храносмилателната система, щом се обажда като му свършат Joy

# 620
Да, точно. Аз също съм пробвала бетаин и оцети, но при мен не работи. А пък и с хистамини, ако има проблем човек, става даже по-зле. Аз съм с такива проблеми от тинейджърка, та явно никога не съм имала правилни нива на киселината.

# 621
  • На брега на реката
За много години, момичета . Здраве и късмет!

Мибобо, тези пробиотици на Булгарбиотик, стават ли за нас Хашмотките. Имам предвид Гастро и този за жени?

# 622
Ами аз пия Гастро и редувам с Колон, за жените не съм пробвала. Не знам стават ли Simple Smile т.е. има ли нещо да не е ок, ама ми е добре на стомаха и ходя редовно до тоалетна (това основно търсех като ефект) и понеже позната ми ги похвали с този ефект реших да ги пробвам направо.

# 623
  • На брега на реката
Питам, защото мисля за Гастро бях чела, че има пчелно млечице, пък мисля, че то се води стимулатор.

# 624
Благодаря за инфото! Тези пробиотици, които аз ги гледам са за 40лв за 60 капсули, но са реално само за 1 месец. Иначе досега съм пробвала различни марки Боларди пробиотик, но не ми помогна особено. Обаче аз съм с доста лоша храносмилателна система. На Swanson вече не взимам, защото всички продукти дето съм им пробвала нямат никакъв резултат при мен. Но то си е и до тяло, при мен не работят, при някой друг работят. Симптоматиката ми е най-вече в изразен тих рефлукс, газове след хранене на каквото и да е, невъзможност да се обработи храната качествено, малабсорбция. 

Ензими пиеш ли.
Назад баш за тях съм писала.
Имам и с киселина, но е малко количество да не прави драма.

Пих ги на булгарбиотик. Маса пари, нищо особено, не съм усетила да имам подобрение.
Фалшиви ми се струват.
Пия си ензимите и това е.

Но да, при хашимото често се наблюдават стомашни драми. Не можем да заличим лошия начин на живот.
Аз съм издевателствала над тялото си.
И като минах на нввмх си ми беше добре. Проблема дойде всъщност от бактерията хеликобактер.
Тя е нанесла щети. Та гастрита ми е хроничен. Но след лечението трябваше да минат едно 2-3 месеца докато се успокоят нещата.
Сега как се мери нивото на стомашната киселина не знам.
Лошото е, че лекарите не им дреме за това и изписват на всичко живот помпите за стомаха. Което за мен е некадърност отвсякъде.

# 625
Да, принципно има мисля и в двата и коластра и млечице, но в тази капсула заедно с другите неща пък колко да има. Дават го 2мг, при условие, че ако се взема някаква добавка само млечице с цел имунитет дозите са около 100-300мг и нагоре Simple Smile Не съм забелязала да ми се е отразил зле.

# 626
  • На брега на реката
Благодаря,  Мибобо. Ще поръчам Гастрото, за жени и Антистрес.

За огромно съжаление, често правя цистити. Изолира се Ешерихия коли и вече се мисля,  че е от пропускливи черва.
Не знам как да си помогна, но ще опитам с пробиотик.

# 627
  • Пловдив

За огромно съжаление, често правя цистити. Изолира се Ешерихия коли и вече се мисля,  че е от пропускливи черва.

За цистити опитай големи дози Д-маноза - аз я поръчвам от немския Амазон, пия я в комбинация с червена боровинка пак оттам или от ай херб.
Аз също взимам пробиотици - на Др бест и едни неизвестни от немския амазон, но вършат много добра работа при хроничен запек, бонус от хипото...

# 628

Аз не бях имала цистит от над 10години, и точно преди Коледа намръзнах и ме хвана, та стигнах и до АБ. Но много ми помогна Цистоп Рапид, може би го знаеш като си с такива проблеми. Майка ми правеше хронични цистити и лекар й изписа Уробиотик Форте  по едно прахче за по месец-два

# 629
  • На брега на реката
Пия 2000 мг. Д-маноза, пия Урокомфорт. Наскоро поръчах един пробиотик на НАУ с червена боровинка, дори в момвнта съм на поддържаща доза АБ Нитроксолин, за 1 месец и на ваксина Уростим и пак имам симптоми. Ноември бях 20 дни на Аб и от тогава е поддържащата доза по 1 капсула вечер.
Понякога изпадам в отчаяние, че няма да се излекувам никога. То, че е хронично вече, такова е, ама поне да е през няколко месеца.
Предния път, след лечение пак бях на поддържаща доза за 1 година и бях чиста, но го спрях и след няколко месеца отново се появи. Лошото е, че с тези лекарства си увреждам корема. Иска ми се нещо, което да помогне на червата, че сякаш се подуват от толкова хапове.
Извинете, че не е по темата, ама нали съм Хашимотка, та и имуностимуланти не мога да пия, та още по-зле.

Змейковица, ако е удобно да те помоля за линкове на нещата които прирмаш и си доволна. Пазарувам и от Амазон и от Айхърб, та няма да ми е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт