Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 23 114
  • 681
  •   1
Отговори
# 645
Отдавна не съм писала... Честита нова година! Нека да здрава и радост да грее по лица ни! Сега резултата от изследванията :
   10.08.2025                                                 18.12.2025
FT4         15.92                                        18.19     (11.90 -21.60)
FT3          4.52                                         5.09      (3.10-6.80)
TAT          47.03                                        32.10       < 115
MAT         287.30                                      151.82     < 34
TSH          4,27                                          7.02          (0.27-4.20)
не приемам хормон, чиста ехография
общо взето съм под постоянен стрес, лошото е, че съм намалила тотално физическото натоварване: аз вървях много, но  сега едва правя 6-7000 крачкиден - т.е половината от това което правих август
на почти 57 год съм, от 2 год в МП,  август месец съм 3 седмици след лечение на тежък синузит с антибиотици , декември съм след  един месец без глутен  ( с 3-4 изключения)
Някой ще ми обясни ли какво става с мен ?  ЩХ над средни реф. стойности,  TSH  пощуряло , МАТ падат почти двойно,  с ТАТ никога съм нямала проблем  ( а синузита дори и сега не съм сигурна, че е излекуван но бе кошмарен - възпали ми се дясната горна половина на бузата и окото ми се затвори от отока  и едва тогава се разбра че е синузит, а не проблем с окото)    След като ехото на ЩЖ  е чисто,  явно възпалението е някъде другаде и след корекция в храненето е повече от видимо , че  антителата се влияят и падат... но това TSH  наистина не знам какво да мисля....

# 646
Предстои ми поставяне на зъбен имплант и попитах ендокринолога във форума дали има проблем при хора с Хашимото. Оказа се, че няма, но ми препоръча да направя преди това остеодензитометрия на гръбнак и проксимален фемур. Личният ми лекар не ми помогна с информация за това изследване и затова реших да попитам и тук дали някой си е правил и къде, защото в един отзив за DEXA скенер в МЦ Хелт Тек пациент беше написал, че резултатът не се е приел от неговия ендокринолог като резултат от изследване “DEXA” за остеопороза. Джемини ми препоръча Александровска болница за това изследване, но пък се чудя дали имат модерна апаратура там, че като им знам по принцип базата каква е...

# 647
Моят ендокринолог ме прати на Декса, като ми препоръча техниката в мц. Д-Р Атанасов, правят и на гръбнака и на бедрените шийки.
Там вече ходя трети път, много съм доволна и от отношението и обслужването.

# 648
И аз точно от това място съм много доволна! Simple Smile

# 649
Благодаря, момичета Flowers Hibiscus, записах си час за филиала им на Дондуков.

# 650
И аз съм техен пациент. Simple Smile

# 651
За какво ви насочват на Декса - това риска за остеопороза ли засича?
Tky,
Много странни изследвания наистина, особенно тсх.  За съжаление и аз нямам обяснение.

# 652
Никой не ме е насочвал. От обща култура си направих изследването, живи и здрави ще го повтарям през определен перид, за да се следя и взема мерки на време. Операторът в центъра ми каза, че остеопорозата е състояние, което може да се стопира, стига да е хванато на време. Към това ще се стремя.

# 653
Благодаря, момичета Flowers Hibiscus, записах си час за филиала им на Дондуков.
Пропуснах да кажа, че ходя в Надежда, но приятелка скоро ходи на Дондуков, и се изказа много ласкаво и за докторката там.
steli4ka s, направо си показва имаш или нямаш остеопороза, остеопения и тн.
Първия път сама отидох, видя се, че имам проблеми, и започнах да ходя всяка година.
Правила съм и в Синексус, и в Ендокринологията. Последната година се вложиха нещата.
А също се пускат и кръвни изследвания от ендокринолог, ако прецени - калций, бета крос лабс, паратхормон, вит. Д и др.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 09:01 от Lemy

# 654
Благодаря за отговорите за Декса!
Имам питане. Някой пробвал ли е да следва съветите на Лечителя Медиум Антъни Уилямс? Той твърди, че основна причина за Хашимото е Епщайн бар вируса и дава насоки.

# 655
Купих си книгата му за Черния дроб преди 2-3 г, но така и не съм я прочела. В интерес на истината не съм запозната много подробно с него, иначе да, знам за теорията му...но то почти няма човек, който да не е карал  Епщайн. И да, може и той да е една от причините, но някак не мисля, че е само това причината, смятам, че са комплексни нещата, иначе всички щяха да имат Хашимото. Брат ми като бяхме още ученици, беше карал инфекциозна мононуклеоза, но и към момента Хашимото няма.

# 656
Може и от лаймска болест.

Една позната наскоро се лекува и много ми досади да съм се лекувала и аз.
Буквално стана токсична и я блокирах.
Та наистина има възможност от такива неща да се развие автоимунно заболяване.

# 657
Всички Антъни Уилямски са мега радикализирани и токсични.

# 658
Здравейте! Следя темата и предходните. С Хшимото съм от 30 години, вземам хормон всеки ден. Навлизам вече и в една друга възраст и ми изписаха масло от вечерна иглика. За регулиране на цикъл, нямма други оплаквания. Цикълът ми прескача или идва два пъти в месеца...красота. Четох обаче, че точно за  нашето състояние не се препоръчва. Лекарката ( гинеколожка), естествено, не знае.
Имате ли наблюдения дали приемът ще повлияе негативно? За сега не пия.

# 659
Защо не се препоръчва?
Аз пия иглика.

Общи условия

Активация на акаунт