Професия учител - 23

• 47 219
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
А някой да се е записал за 4 ПКС в ДЕОПК?

# 61
А по какво сте преподавател?

# 62
А някой да се е записал за 4 ПКС в ДЕОПК?
Аз, математика.

# 63
Начален учител.

# 64
Искам да запиша квалификация по ФВС. Има ли някой преминал през това? Мога ли да изкарам. Имам завършена предучилищна и начална училищна педагогика.

# 65
Здравейте! Нова съм в това начинание и нямам никакъв опит! Може ли някой учител по география да сподели разработен урок? Имам тези от стажантска практика,но все пак бих искала и по- компетентно мнение! Благодаря предварително!

# 66
  • bg
Начален учител.

А дали имате информация кога ще бъде изпита?

# 67
Здравейте, нова съм и се надявам някой да ми обясни,
каква е разликата между това да си ресурсен учител в училище и ресурсен в РЦПППО?
Ако имате възможност къде бихте избрали да работите?
Предварително благодаря   Blush

# 68
  • При елфите ...
каква е разликата между това да си ресурсен учител в училище и ресурсен в РЦПППО?
Предварително благодаря   Blush
Не съм ресурсен учител, но работя с такива специалисти... Мога да споделя за нашата област/община, ресурсният учител назначен на щат в училище работи само с децата със СОП, които са ученици в съответното училище, а ресурсните учители, които са в РЦПППО, всяка година ги разпределят в училища или ДГ, където няма ресурсен учител на щат и ходят/пътуват в друго населено място, по график да работят със специалните деца. Като всяка учебна година са на различно място - училище или ДГ. Не мисля, че има друга разлика... Thinking

# 69
Предварително благодаря   Blush
Не съм ресурсен учител, но работя с такива специалисти... Мога да споделя за нашата област/община, ресурсният учител назначен на щат в училище работи само с децата със СОП, които са ученици в съответното училище, а ресурсните учители, които са в РЦПППО, всяка година ги разпределят в училища или ДГ, където няма ресурсен учител на щат и ходят/пътуват в друго населено място, по график да работят със специалните деца. Като всяка учебна година са на различно място - училище или ДГ. Не мисля, че има друга разлика... Thinking
В тази връзка… Изкарах специална педагогика, иначе съм специалист в гимназиален етап, старши учител. Ако реша да се занимавам с деца със СОП, как е заплащането на ресурсните, за разлика от това да съм учител ООП?

# 70
  • При елфите ...
Скрит текст:
Предварително благодаря   Blush
[/spoiler]
В тази връзка… Изкарах специална педагогика, иначе съм специалист в гимназиален етап, старши учител. Ако реша да се занимавам с деца със СОП, как е заплащането на ресурсните, за разлика от това да съм учител ООП?
Ами, трябва да е според Наредба 4 и ВПРЗ във вашето училище... не знам как стоят нещата с длъжностите учител/старши учител при ресурсните... Thinking

# 71
Здравейте! Ако договора е описан в обява като срочен,възможно ли е да е за определено време и ако харесат работата на учителя да го назначат на постоянен,а не до завръщане на титуляра? ( в обявата пише срочен,но не попитах за какво става въпрос и за колко време)

# 72
  • Майничка
Само ако има свободно място.

# 73
Някой случайно да има инфо какво се случва с ДИУУ? Името е сменено, няма никаква информация на новия им сайт, а явно са и в нова сграда. Интересуват ме предстоящи курсове за пкс.

# 74
ДИУУ го закриха пролетта. Има нова структура, която пое тяхната дейност -  Департаментът за езиково обучение и продължаваща квалификация (ДЕОПК) - https://deo.uni-sofia.bg/deo/ към СУ. Те имат платформа, в която се прави регистрация за ПКСтата и другите им обучения - https://pk.deo.uni-sofia.bg/

Общи условия

Активация на акаунт