Професия учител - 23

• 47 209
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Ооооо, много благодаря. Почти три години не съм се интересувала какво се случва поради майчинство и днес реших да проверя. Помислих, че само временно е такова положението.

# 76
  • sofia
Здравейте, нова съм и се надявам някой да ми обясни,
каква е разликата между това да си ресурсен учител в училище и ресурсен в РЦПППО?
Ако имате възможност къде бихте избрали да работите?
Предварително благодаря   Blush
Здравей , аз съм ресурсен учител в ДГ , работила съм 1 година към РЦПППО , може да ми пишеш и ще ти обясня лично , за да не спамим групата Simple Smile

# 77
Здравейте! Имаме ли право да откажем лекторски часове, които са над норматив?

# 78
Никой не може да те задължи, но реално така се поставя въпросът, че да нямаш голям избор. Поне при нови и по-млади колеги.

# 79
Честит празник!
Защо не искате лекторски часове? Нали се заплащат? Това не разбирам.

# 80
  • Пловдив
Моите наблюдения са, че който има лекторски не ги иска, а който няма е сърдит, че не му дават.

# 81
Никой не може да те задължи, но реално така се поставя въпросът, че да нямаш голям избор. Поне при нови и по-млади колеги.

Не съм млад колега. Дълго е за разказване, но накратко не желая лекторски часове и съм предупредил, които трябва отдавна и няколко пъти. Ще откажа писмено със заявление до директор и входящ номер.

# 82
Няма много смисъл от лекторски, ако говорим от финансова гледна точка. Заплащането им е смешно, а натоварването по-голямо, особено ако не повтаряш материал в някой клас, а се готвиш над нов материал .
 Честит празник и от мен !

Честит празник!
Защо не искате лекторски часове? Нали се заплащат? Това не разбирам.

# 83
Аз разсъждавам от позицията на човек, който почти не повтаря тема затова и попитах.

# 84
  • Пловдив
Сутринта писах за лекторските набързо, че бях на плажа, донякъде шеговито, но напълно мисля, това, което казах. Сега съм на лаптопа и да си кажа мнението. Знаете - хората сме различни. Има такива, които искат повече пари и непрекъснато правят всичко възможно за да ги получат. Та някои от тях непрекъснато искат лекторски и се сърдят ако на някой друг дадат повече. Други предпочитат да карат по-леко и в никакъв случай не искат да се натоварят дори и час повече седмично. Сърдят се ако им дадат. И при цялата тази ситуация лекторските би трябвало да са по желание, но директорите не винаги се съобразяват с това. Има дори такива, които могат да открият половин или цял щат, но предпочитат да раздадат часовете на учителите за "икономии".

# 85
  • European Union
Лекторските часове се определят със Заповед на директора. Не мисля, че заповед може да се откаже по някакъв начин.

А като се замисли човек, във всички професии допълнителната работа се заплаща по-високо, само в учителската - лекторският час е по-нисък от  нормалния.

# 86
Лекторските часове се определят със Заповед на директора. Не мисля, че заповед може да се откаже по някакъв начин.

А като се замисли човек, във всички професии допълнителната работа се заплаща по-високо, само в учителската - лекторският час е по-нисък от  нормалния.
Това не е вярно за директорската заповед. Никой не може да те накара да направиш нещо, което считаш за нередно, особено ако можеш да се аргументираш. Недопустимо един самозабравил се директор да товари с лекторски учители, като в същото време, тези лекторски са предостатъчни да се назначат на цял щат 3 нови учителя например. Никой не може да ме убеди, че в случая този директор е прав.

# 87
Заповед от директора се издава, след като е питан и съгласен даден учител да взима лекторски час.

# 88
  • при моите деца .....
За лекторските - да изкажа и своето мнение - ние сме единствената професия, при която извънредния (над нормата) труд е по- ниско платен от редовния час!
Любопитно ми е мнението на Синдиката....
(Не искам да влизам в спор... била съм 1 година председателна СО към СБУ в моето училище, но твърдя, че не е редно!).

# 89
  • При елфите ...
За лекторските... много зависи каква е годишната преподавателска заетост на учителя, как се формира и каква е специалността/специалностите му... понякога точно се нагласят нещата, понякога идват в повече часовете, но повече от 1/2 норма не може да се възлага...

Общи условия

Активация на акаунт