Професия учител - 23

• 21 233
  • 276
  •   1
Отговори
# 135
Вела, имаше някаква уловка.Ако е само по един клас, тогава деленето се случва след изпълване на максималния капацитет на паралелката плюс завишението с процента от директора, в зависимост от етапа.
Т.е макс в 1 клас са 22, със процента от директора (мисля че е 10%) стават 24. Евентуално от РУО разрешение за номер 25 и вече 26 я дели. При нас имахме такъв случай- станаха 27 и се формираха 2 паралелки. Не са били маломерни, защото в съседно училище всичките са маломерни и всяка година им гласуват дофинансиране на общински съвет.
При нас никога не се е налагало.
Не съм напълно сигурна за това, което пиша.
Разсъждавам си.
Ако бъркам и съм подвела някой- извинете ме 😊

# 136
  • Пловдив
Здравейте.
Разбрах, че някъде в НЕИСПУО има информация за придобитите кредити и сертификати от квалификации.
Изрових навсякъде, където се сетих в тоя дневник, но нищо не намерих.
Някой знае ли къде са качени?

# 137
  • European Union
Видими са в образец 1, не нам дали има достъп извън него. Ние имаме практика при всеки получен кредит, да даваме копие от сертификата на колегата, който въвежда данните в образеца. Мисля, че е за учебна година, никога не съм се замисляла дали се виждат и старите.

# 138
  • Пловдив
Ами и ние така, ама сега ни карат да ги изровим и опишем, а аз не съм сигурна, че пазя всичко.
Две години летни ремонти, всичко събирахме и изнасяхме, после внасяхме...
Този образец 1 май само директорите го достъпват.
Тоест, едва ли имаме достъп до някъде, където да можем да си ги видим.

# 139
В модул институции - персонал. Там се нанасят всички квалификации, кредити, дипломи и т.н.
Само директор, администратор или някой с достъп може да ви ги даде.

# 140
При нас колеги отидоха при ТРЗ и си поискаха досиетата, за да си видят квалификациите.

# 141
При преместване в друго училище трябва ли да се занесе и досието, или започва да се събира от момента назначаване?

# 142
  • Добрич
При преместване в друго училище трябва ли да се занесе и досието, или започва да се събира от момента назначаване?

Какво значи "да се занесе досието".

В него има трудов договор,  допълнителни споразумения, заявления за отпуск. Те си остават в училището. За дипломите и  квалификациите се представят копия. Те също си остават в училището.

За новото училище носите нови копия. Там ще направят ново досие, но то включва и стари документи ( копия на дипломи, удистоверения за квалификации и пр., които учителят вече има).

# 143
Копията от удостоверения и сертификати от обучения имах предвид. Благодаря!

# 144
Здравейте,
От скоро се насочих към учителската професия, завърших образованието си и започнах работа по заместване (края на миналата учебна година). Преди това имам 10 г. стаж в администрация. Децата са страхотни, знаещи и можещи. Работя с лекота и ме вдъхновяват, НО.... учителката, която замествам, постоянно ми се меси в работата. Вдига ми скандали защо ползвам "нейните" работни тетрадки, книга за учителя, тя държи да въведе разпределението на уроците. Да, неопитна съм и нямам този стаж, който има тя. При всеки разговор ми се подчертава, че новите учители са глупави и не могат да се справят. Звучи абсурдно, но ДА, чух го и това. Никога не съм мислила, че учител може да се държи по този начин с " колега".
Имате ли такива "страхотни" колеги при вас, как се справяте с тази вербална агресия, тази злоба?
Пожелавам ви страхотна учебна година!🎀

# 145
Аз не разбрах,тя отсъства продължително, а вие я замествате?
Защо тя да въвежда разпределенията? Или сте започнали след началото на учебната година и вече са били качени е дневника?
Вие нямате ли потребителско име и парола, и съответно да сте с достъп на "нейно" място (тоест да е зададен заместващ в системата)? И другото: ако е в болничен или неплатен, как ще пипа по дневника, там за всяко действие се вижда кой го е направил.
Относно книгата за учителя, ако е предоставена от училище, значи не е нейна. Защо не се оибърнете към библиотеката/колегата, който раздава учебниците. Обикновено, когато има избор на учебници, издателствата пращат пилотни комплекти, заедно с допълнителни помагала и т.н. Виж, ако си я е закупила-ок, но да си я е взела вкъщи.
Много се дразня така на колеги- моята стая, моят стол, учебници и прочие.
Когато си ги донесеш от вкъщи бива, ама иначе...
Все едно ще векуват, да му се невиди!

# 146
  • София
А, във всяко училище е пълно с такива змии. При нас си разчертаха учителската стая, анексирането на Крим пасти да яде. Joy

# 147
Наивно е да смятате, че само при Вас са такива 😀😀😀
И в нашето училище си има от този тип 🤣 имам една колежка, която е приела 102 стая за нейна и не я дава на абсолютно никого!
Нейният клас винаги учи там и това не търпи промени, независимо от всичко! 😀😀😀😀

# 148
  • Добрич
Здравейте,
От скоро се насочих към учителската професия, завърших образованието си и започнах работа по заместване (края на миналата учебна година). Преди това имам 10 г. стаж в администрация. Децата са страхотни, знаещи и можещи. Работя с лекота и ме вдъхновяват, НО.... учителката, която замествам, постоянно ми се меси в работата. Вдига ми скандали защо ползвам "нейните" работни тетрадки, книга за учителя, тя държи да въведе разпределението на уроците. Да, неопитна съм и нямам този стаж, който има тя. При всеки разговор ми се подчертава, че новите учители са глупави и не могат да се справят. Звучи абсурдно, но ДА, чух го и това. Никога не съм мислила, че учител може да се държи по този начин с " колега".
Имате ли такива "страхотни" колеги при вас, как се справяте с тази вербална агресия, тази злоба?
Пожелавам ви страхотна учебна година!🎀

Как хем я замествате и я няма, хем се меси?...

Всичко, което е лично нейно може да си го прибере. Всичко, което се осигурява от училището или МОН може да се ползва от всички.

Преди две години отсъствах няколко месеца по здравословни причини. Колежката, която ме замества нямаше стаж, като учител. Дадох и моите разпределения, моите входни нива контролни, помогнах и за работата в Школо и т.н , но.... Личните неща опаковах и прибрах в хранилището с надпис "лично" (мултифункционално устройство,  вентилатор, компютър, монитор и пр.) След няколко месеца когато се върнах на работа, си ги извадих  наново

# 149
Вела, страхотно отношение и аз винаги съм посрещала нов колега по най-дружелюбен начин. Това е човешко отношение. Та, дамата е дълъг болничен и през два дена е в училище. Не ме е насочвала към нито един клас, урок... нищо. Прибра си всички тефтери и каза: подготвяй се, трябва да четеш.
Tulip, наивно, не мисля.Очаквах човешко отношение.
Lalla, отсъства от края на предната учебна година, замествах до края и сега ме назначиха отново. Имам достъп до школо с мое потребителско име.Ще векуват, нямам думи. Човешкото липсва, ей това е.
Отговорен човек съм, харесва ми работата, но.... ще потърпя 😡

Общи условия

Активация на акаунт