Професия учител - 23

• 21 880
  • 289
  •   2
Отговори
# 165
  • при моите деца .....
Успешна учебна година!
Valley_of_roses, педагогическа правоспособност Ви позволява да преподавате предметите от вашата специалност (Машинен инженер), а Технологии на обучението по математика и информатика ще ви даде професия - Учител по математика / информатика.

# 166
Имам завършена начална и предучилищна педагогика. Мога ли да запиша квалификация за учител по ФВС? Има ли такива дами в чата?

# 167
Имам завършена начална и предучилищна педагогика. Мога ли да запиша квалификация за учител по ФВС? Има ли такива дами в чата?

Предполагам можете, но ако не сте в системата (и ви трябва) или не ви е обещано място, не виждам смисъл от тази квалификация. Местата за учители по ФВС са много малко и знам от приятелка, която с такава магистратура търсеше работа, че се предпочитат спортисти или треньори (или човек на човека 🫣😁).

# 168
Здравейте! Намерих работа,постоянно място ,но с изпитателен срок. Тази сутрин разбрах,че съм бременна. Не е планувано,но е първа бременност. Как бихте постъпили вие в такава в такава ситуация? Дали има и разбрани директори?

# 169
Здравейте! И аз отново да си побутна въпроса за СДК - имам завършена магистратура ПНУП, а като бакалавър съм Зооинженер. Дали мога да запиша СДК "Учител по Биология и ЗО" и най-вече дали биха ме назначили като учител с квалификация СДК? Т.е работи ли на практика това? Изпратих запитване и към Университета, понеже не е много ясно обяснено там, но вярвам, че тук сте даже по-добре информирани.
Сиа, колко е изп.срок? Ако е повече от 3-4 месеца, може да изчакаш да мине, да си мине към постоянен /или както се води/ договорът и тогава вече, здраве и живот, да обявиш на ръководството бременността.

# 170
6 месеца. По мои изчисления съм в 5 г.с в момента. Март месец ще бъда почти в 7ми месец. Някак не е етично да мълча до тогава,а и ще ми личи.

# 171
Да, така е. Мислех си, че ако е 3 месеца примерно, има възможност да не се каже веднага. Но така сигурно е по-удачно картите да се поставят на масата. А ако те харесат, ще те задържат, дори и да трябва да ти намерят заместник за времето на майчинството.
Успех и лека бременност!

# 172
Според мен също трябва да си кажеш, така или иначе ще разберат. И след това ще зависи единствено от тях и от твоята работа, която ще покажеш за малкото оставащо ти време, тъй като може да се наложи и преждевременно да излезеш болнични.

# 173
Рали, мисля, че при кандидатстване за работа винаги ще предпочитат  човек с магистърска или бакалавърска степен по биология. А и часовете са малко на брой и съответно и местата. Биология се учи от седми клас нагоре. В 5. и 6. клас по ЧП могат да преподават и учители с химия или физика.

# 174
Благодаря! Още го мисля, но определено искам да запиша нещо допълнително, за да мога да "'хвана" и ЦОУД в прогимназиален етап. Чудя се дали да е Английски или Биология и ЗО Rolling Eyes

# 175
Рали, а с математиката как си?  Дали не е по-добре СДК математика ? На мен ми се струва, че в момента най-много се търсят тези учители. При нас всички учители в ЦОУД са с математика или БЕЛ. Обявяват местата в ЦОУД за учители с една от двете специалности.

# 176
Ами не съм зле, завършила съм ПМГ с математика, ама бая годинки минаха вече Laughing А това СДК за 1 година каква подготовка би дало, почти нищо, струва ми се. Но и това го мислех. Дали има изискване човек да има нещо завършено, свързано с МАТ?

# 177
Рали, нямам понятие. Трябва да се провери за изискванията за кандидатстване в университет, който предлага СДК.

# 178
Ако съм един директор, бих назначила един зооинженер с уч. правоспособност, без да се чудя. Та ти си си от направление биология, за какво ти е СДК по биология? Ако е заради конкуренция, тогава по-добре втора магистратура и то нещо комбинирано с биология. Например, биология + английски.

# 179
Лесно ли взимат учител начален за занималня в Пловдив , без стаж , и какви са заплатите в момента ? Който е работил това да каже туко що завърших начална училищна педагогика и искам като занималня учител , какви са часовете на работа също да питам

Общи условия

Активация на акаунт