Професия учител - 23

• 21 880
  • 289
  •   2
Отговори
# 270
  • При елфите ...
Скрит текст:
Привет, търсих подходяща тема, но не намирам такава. Миналата седмица ми предолжиха работа в столично училище за непедадогигическа позиция. Заплатата е малка, но имало през 1-2-3 месеца надбавки за дрехи и други подобни. Попитах какви, били различни. Не казаха нищо повече. Защо са различни всеки път и от какво зависят? И все пак да питам и вас, някакви ориентировъчни цифри знаете ли? Трябва да взема решение тези дни, но ми е трудно предвид ниската заплата. Наясно съм, че няма да стане кой знае колко висока и с тези добавки, но все пак ми се иска да зная.
Отделно обещаха процент за стаж. И като най-голямата смотла не питах дали този стаж е общия трудов до сега или на подобна позиция. Защото нищо подобно не съм работила. И как се изчислява по принцип - на година процент или? Търсих в нета и съвсем се обърках.
Може ли да споделите каква е длъжността... Thinking

# 271
  • 1st floor
Скрит текст:
Привет, търсих подходяща тема, но не намирам такава. Миналата седмица ми предолжиха работа в столично училище за непедадогигическа позиция. Заплатата е малка, но имало през 1-2-3 месеца надбавки за дрехи и други подобни. Попитах какви, били различни. Не казаха нищо повече. Защо са различни всеки път и от какво зависят? И все пак да питам и вас, някакви ориентировъчни цифри знаете ли? Трябва да взема решение тези дни, но ми е трудно предвид ниската заплата. Наясно съм, че няма да стане кой знае колко висока и с тези добавки, но все пак ми се иска да зная.
Отделно обещаха процент за стаж. И като най-голямата смотла не питах дали този стаж е общия трудов до сега или на подобна позиция. Защото нищо подобно не съм работила. И как се изчислява по принцип - на година процент или? Търсих в нета и съвсем се обърках.
Домакин.

# 272
  • При елфите ...
Скрит текст:
Домакин.
Домакинът е материално отговорно лице, сигурно са ви го казали... ще ви бъде зачислена МТБ на училището. Основната заплата за длъжността трябва да е не по-малко от 115 % от МРЗ, но при по-голям бюджет може и да е по-висока, зависи от училището. Би трябвало да имате % за клас прослужено време, зависи какво образование и специалност искат за длъжността. По правило се приема целия трудов стаж до 01.07.2007 година, независимо какво е работено, а след това по същата или сходна работа/позиция (например касиер-домакин, домакин-чистач), зависи как това е определено във ВПРЗ на училището, 1 година е = на 1 %. Работно облекло за календарна година е минимум 330 лв., СБКО-то може да е във вид на ваучери, може да е като сума към заплатата, която се дава на определено време. ДТВ-тата се получават при определени условия (отработено време, например), като суми се определят във ВПРЗ. Като начало заплатата ви ще се формира от ОРЗ за длъжността + % за клас прослужено време и евентуално СБКО, ако му е дошло времето.

# 273
  • 1st floor
Благодаря!
Не знаех за това разделение преди/след 2007 за трудовия стаж.

# 274
  • При елфите ...
Благодаря!
Не знаех за това разделение преди/след 2007 за трудовия стаж.
Би трябвало да се прави, въпреки че няма законоустановено задължение за работодателя да отчита изцяло трудовия стаж на работника или служителя, придобит преди 01.07.2007 г.

# 275
Здравейте!
Ще съм изключително признателна, ако някой сподели как преминава държавният практико- приложен изпит по специалността НУП в СУ.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 22:54 от ZornitsaTs

# 276
Искам да споделя, че V ПКС към Технически университет - Варна мина много лесно и приятно. Има ли някой от вас, който е изкарал там IV или III?

# 277
По същия начин минават Simple Smile

# 278
Здравейте. Учител съм в детска градина и до миналата учебна година работехме с издателство Бит и техника, но от тази година работим с друго издателство. В него електронните ресурси не ми харесват особено, както и методическите ръководства в книгата за учителя. Ще помоля, ако има учител в ДГ, която работи с Бит и техника за код за електронните ресурси за трета група, защото всичко лично на мен много ми харесва. На нас ни даваха по доста кодове за всяка група, за това си позволявам да искам. Благодаря предваритено!

# 279
  • Някъде по Дунава
Аз изкарах II ПКС към ТУ Варна. Лесно и бързо мина. Имах предварително поставен въпрос, на който трябваше да отговоря.

# 280
  • Пловдив
ПКС-тата вече са "въртим едни пари".

# 281
Пълна пародия са тези ПКСта. Само ни провериха поименно и това беше. Надявах се поне на някаква по-подробна обратна връзка за разработения урок. Доста се бях постарала, а имах колеги, които го направиха на коляно в последния момент. Който не се е записал, не го е изкарал. Същото е и с курсовете за квалификационни кредити. Още нещо, където да се изсипват едни пари без смисъл.

# 282
А 4то към ДЕОПК как преминава?

# 283
Здравейте, колеги! Аз се интересувам как протича V ПКС към ДЕОПК. Ако има записали се от тази група за изпита на 02.10.25г., знаете ли някаква информация? Дали ще е на място или онлайн? На сайта е написана само датата. Звънях на посочените номера, но не можах да се свържа, писах и по имейл, но отговор още нямам.

# 284
  • Варна
Аз съм карала към ТУ Варна 5 и 4-то, вярно е, че са онлайн, но при нас имаше и скъсани. Винаги съм имала обратна връзка за разработените неща. Доволна съм от курсовете, които карах. Честно казано помогнаха ми да се развия, научих за нови платформи, интелекта, образователни игри и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт