Професия учител - 23

• 20 536
  • 270
  •   0
Отговори
# 255
  • При елфите ...
Работим по Наредба 11.
Да... чл. 22 и чл. 23

https://lex.bg/en/laws/ldoc/2136905302

# 256
Привет отново!
Бих искала да ви попитам по отношение на две неща:
1. Дадоха ми карта за самооценка за Доп. възнаграждение за уч.2024/2025, когато замествах в ГЦОУД. Вие като попълвате тези карти максимумът точки ли пишете? Някак ми е неудобно да пиша максимума, но пък и зная колко съвестно съм изпълнявала задълженията си, което ме поставя в дилема. Непонятно ми е в графата "Самооценката е въз основа на:" какви неща да пиша. Ясно е, че трябва да са аргументи, но нямам никаква идея какво точно...Дали някъде има попълнени примерни такива карти?
2. Подадох си документи за СДК, но чакаме да се сформира група. Някой, който е карал подобно нещо /за ТрУ СЗ в частност/ би ли споделил колко време е чакал за започването на занятията? Месец, три, година...?
Благодаря предварително!
ДИПКУ Стара Загора обикновено организират групите за февруари-март, поне за тези специалности, за които съм питала. Имаха преди години и през юни, но май вече повечето са в началото на календарната година.

# 257
Учителите в ГЦОУД ли?
По часове какво ще означава това?
Давам пример: в 1 и 2 клас заниманията по интереси приключват в 16 ч, а работното ни време е до 17ч. Така или иначе аз стоя до 17 ч , както и част от децата, които няма кой да ги вземе по - рано.
16:35 приключват. Седи се  до 18 часа с ученици.

# 258
  • Някъде по Дунава
pure, а от колко сте на работа?

# 259
  • European Union
Рали, картата е така направена, че не можеш да си дадеш максимума точки навсякъде. Но там, където си ги даваш, се обосноваваш. Някои критерии не могат да се измерят. Например "дисциплина в учебните часове" (или нещо подобно, пиша по памет). Там в основание пиша "Липсват констатации от страна на ръководството за нарушение на дисциплината" и си давам максимума точки. И да искат да ми резнат някоя, не могат, защото нямат констативни протоколи.
Но други показатели са измерими. Например в общата подкрепа си пиша 6 часа на Гошко, 4 часа на Тошко и т.н, нанесени в електронния дневник.
На електронни ресурси прилагам линкове които водят към мои разработки и пак си давам максимума. На участия в състезания изброявам поименно децата и конкурсите и т.н.

# 260
Нашето ново ръководство разреши този "проблем" с астрономическите часове чрез полагане на дежурства. Тръгваме си уж в 17 (когато си тръгват децата), при работно време до 18,  и полагаме дежурство от 8 до 17 веднъж-дваж в месеца.
Децата си тръгват в 17, но аз никога не успявам да изляза от училище преди 17:35 - имам още работа, така че това с дежурствата месечно ми идва вповече.

# 261
pure, а от колко сте на работа?
От 10:00 часа

# 262
Привет отново!
Бих искала да ви попитам по отношение на две неща:
1. Дадоха ми карта за самооценка за Доп. възнаграждение за уч.2024/2025, когато замествах в ГЦОУД. Вие като попълвате тези карти максимумът точки ли пишете? Някак ми е неудобно да пиша максимума, но пък и зная колко съвестно съм изпълнявала задълженията си, което ме поставя в дилема. Непонятно ми е в графата "Самооценката е въз основа на:" какви неща да пиша. Ясно е, че трябва да са аргументи, но нямам никаква идея какво точно...Дали някъде има попълнени примерни такива карти?
2. Подадох си документи за СДК, но чакаме да се сформира група. Някой, който е карал подобно нещо /за ТрУ СЗ в частност/ би ли споделил колко време е чакал за започването на занятията? Месец, три, година...?
Благодаря предварително!
ДИПКУ Стара Загора обикновено организират групите за февруари-март, поне за тези специалности, за които съм питала. Имаха преди години и през юни, но май вече повечето са в началото на календарната година.
И аз чакам с теб! Иначе мисля, че август е почнал курс, имам понат, който наскоро е започнал.

# 263
За същото СДК ли чакаш? Ех, ако има от август, защо не могат да ни включат, бихме наваксали, предполагам...

Благодаря за отговорите!

# 264
За същото СДК ли чакаш? Ех, ако има от август, защо не могат да ни включат, бихме наваксали, предполагам...

Благодаря за отговорите!
Да. И аз така си мислех и се надявах, но и на мен ми казаха, че чакам за да се сформира група.

# 265
  • 1st floor
Привет, търсих подходяща тема, но не намирам такава. Миналата седмица ми предолжиха работа в столично училище за непедадогигическа позиция. Заплатата е малка, но имало през 1-2-3 месеца надбавки за дрехи и други подобни. Попитах какви, били различни. Не казаха нищо повече. Защо са различни всеки път и от какво зависят? И все пак да питам и вас, някакви ориентировъчни цифри знаете ли? Трябва да взема решение тези дни, но ми е трудно предвид ниската заплата. Наясно съм, че няма да стане кой знае колко висока и с тези добавки, но все пак ми се иска да зная.
Отделно обещаха процент за стаж. И като най-голямата смотла не питах дали този стаж е общия трудов до сега или на подобна позиция. Защото нищо подобно не съм работила. И как се изчислява по принцип - на година процент или? Търсих в нета и съвсем се обърках.

# 266
  • Върху лъчите на Слънцето.
Зависи като какъв точно непедагогически персонал.
Едни от тях са на 105% от МРЗ, а други са на МРЗ.
Разбира се, зависи и директорът какви заплати дава. Някои се придържат към минимума, а други са по-щедри.

# 267
  • 1st floor
Зависи като какъв точно непедагогически персонал.
Едни от тях са на 105% от МРЗ, а други са на МРЗ.
Разбира се, зависи и директорът какви заплати дава. Някои се придържат към минимума, а други са по-щедри.
Над минималната е. По-скоро се чудя дали ще взимам процент за стаж, като реално не съм работила на такава длъжност, но пък имам тр.стаж над 25г. И какви суми са допълнителните добавки за дрехи и пр.

# 268
Дрехи веднъж годишно, в началото на годината. Сума за непедагогически не мога да посоча.
ДТВ за 15 септември, Коледа, 24 май, като сумата зависи от бюджета на училището и "желанието" на директора. През октомври диференцирано плащане на база самооценка, но за предходната учебна година. Първите 6 месеца на повечето места не се получава нищо.
За дрехите ми се върти нещо около 300лв, но не съм сигурна.
Прочетете КТД, там има подробности.

# 269
  • 1st floor
Дрехи веднъж годишно, в началото на годината. Сума за непедагогически не мога да посоча.
ДТВ за 15 септември, Коледа, 24 май, като сумата зависи от бюджета на училището и "желанието" на директора. През октомври диференцирано плащане на база самооценка, но за предходната учебна година. Първите 6 месеца на повечето места не се получава нищо.
За дрехите ми се върти нещо около 300лв, но не съм сигурна.
Прочетете КТД, там има подробности.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт